Reklam

Fiskobirlik’ten fındık fiyatı açıklaması!

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK), fındık hasadı öncesi fındık alımı fiyatı açıklamasında bulundu. Fındık fiyatları şuan ne kadar? İşte güncel fındık fiyatları...

Fiskobirlik’ten fındık fiyatı açıklaması!

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK), fındık hasadı öncesi fındık alımı fiyatı açıklamasında bulundu. Fındık fiyatları şuan ne kadar? İşte güncel fındık fiyatları...

Fiskobirlik’ten fındık fiyatı açıklaması!
16 Temmuz 2019 - 12:38

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, yeni mahsul fındık alımı için hazırlıkların tamamlandığını açıkladı. Bayraktar, "Peşin" ve "Emanet" sistem politikalarını uygulamaya devam edeceklerini belirterek, isteyen çiftçinin ürün bedellerini hemen, arzu edenlerin de daha sonra değerlendirmek üzere depolarına emanete bırakabileceklerini ifade etti.

Fındık fiyatı ile ilgili de değerlendirmede bulunan FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Bayraktar, serbest piyasada oluşacak fiyatın bir miktar üzerine çıkarak ürün kabullerini gerçekleştireceklerini duyurdu.  "Son 4 yıldan bu yana uyguladığımız bir metot var, piyasada oluşan fiyatın bir miktar üzerinde üreticilerimizden fındık alımı yapıyoruz" açıklamasında bulunan Bayraktar, "Bu politikamızı 2019 fındığı için de sürdüreceğiz. Fındık alım depolarımız ve ekiplerimiz hazır durumda. Yine fındık işleme tesisimiz de hazır. Dolayısıyla biz üreticilerimizi korumaya çalışarak, FİSKOBİRLİK'in de bir ticari işletme olduğunu düşünerek alımlarımıza devam edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

FINDIKTA BU YIL 700 BİN TON REKOLTE BEKLENİYOR

Hasat döneminin yaklaşmasıyla rekolte tartışmalarının da başladığına işaret eden Bayraktar, bazı kesimlerin rekolteyi az, bazılarının da yüksek gösterme çabası içerisinde olduklarına dikkati çekti. Bayraktar, yeni mahsul rekoltesinin 700 bin ton olacağını yönünde tahminlerinin bulunduğunu dile getirerek, "Bilişim çağında olduğumuz bir dönemde, dünyanın bir ucundaki kapı numarasının bile görüldüğü bir dönemde rekolte ile oynayarak piyasayı etkilemeye çalışmak doğru değil. Doğru bilgi vermek lazım. Bizim kanaatimiz bu sene fındık 700 bin ton civarında olur. Bir miktar da geçebilir." açıklamasında bulundu.

 

16 TEMMUZ GÜNCEL FINDIK FİYATLARI

FİSKOBİRLİK'in yaptığı fındık hasadı öncesi fındık rekoltesi ve fındık fiyatı açıklamasının ardından serbest piyasada fındık fiyatları ise geçtiğimiz haftaya göre bu hafta düşüşte. İşte 16 Temmuz 2019 Salı itibariyle fındık borsalarında işlem gören fındık fiyatları ise şöyle:

Akçakoca fındık fiyatı: 18,60 TL

Çarşamba fındık fiyatı: 16,70 TL

Düzce fındık fiyatı: 18,60 TL

Fatsa fındık fiyatı: 14,70 TL

Giresun fındık fiyatı: 15,70 TL

Kocaeli fındık fiyatı: 18,40 TL

Ordu fındık fiyatı: 15,70 TL

Sakarya fındık fiyatı: 18,50 TL

Samsun fındık fiyatı: 16,10 TL

Trabzon fındık fiyatı: 15,70 TL

Terme fındık fiyatı: 16,10 TL

Ünye fındık fiyatı: 15,50 TL

Zonguldak fındık fiyatı: 18,50 TL

Bu haber 1120 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum