Reklam

GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE ORDU KENTİ

Çok yakında "Gece Kitaplığı" tarafından yayınlanacak olan "Geçmişten Günümüze Ordu Kenti " adlı kitabımız baskı aşamasına gelmiştir. ​​​​​​​

GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE ORDU KENTİ

Çok yakında "Gece Kitaplığı" tarafından yayınlanacak olan "Geçmişten Günümüze Ordu Kenti " adlı kitabımız baskı aşamasına gelmiştir. ​​​​​​​

GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE ORDU KENTİ
23 Ekim 2019 - 13:41


Ordu’nun tarihine ve kültürüne hizmet etmek maksadıyla zaman içinde ayrıntılı biçimde kayıt altına aldığım kentleşmeden yoksullaşmaya, eğitimden güzel sanatlara, spordan kültürel faaliyetlere, sosyal hayattan geleneksel yaşama kadar birçok konu bu kitabın içinde bulunmaktadır.

Kitabın içeriğinde " Ordu’da Bulunan Tunç Baltalar, Ordu’ya gelen ilk Su ve Elektrik, Ordu’luların Kendi Elleriyle Yaptığı Ahşap Köprüler ,Eski Otobüs Yolculukları, Ordu’da PTT’nin Hikâyesi, Ticaret Lisesi Radyosu, Cumhuriyetin İlk Yıllarında Spor Dolu Yılları, Ordu’da Yaşadığımız Eski Çocukluk Yılları, Ordu’dan gelip geçen Vapurlar ve Mavnaları, Ordu’da 1960’lı 1970’li Yıllarımızı , Ordu’da Eski Evleri, Meydanları, Anıt Ağaçları , Merdivenli Dik Sokakları , Ordu’nun Hamamlar ,Ordu ve Boztepe’nin Hakkında Anlatılan Efsaneler, Keçiköy’ün Bilinmeyen Hikâyesi, Kaybolan Bazı Geleneksel Meslekler, Bazı Sosyal Ve Kültürel Etkinliklerimiz, Ordu’da Eski Hanlar Ve Otellerden Hikâyeler , Ordu’da Bir Zamanlar Sinemalar, Halkevi Binasının Hikâyesi, Ordu’da Ekmeklerin Ve Fırınların Öyküsü, Eski Esnaf Lokantaları,Pastaneleri, Tostçuları, Ordu’da Geleneksel Köy Yaşamından Bazı anılar, Çarşamba Pazarları, Ordu’nun Bitmeyen Fındık Hikâyeleri, Ordu’dan Bazı Nostaljik Anılar, Ordu’nun Bir Zamanlar Eğlence Mekânlarından Öyküler,Ordu’da Kaybolan Bazı Eski Markalar" gibi muhtelif başlıklar vardır.

Ordu kentinin geçmişinde kalan ve günümüzde unutulan her şeyi öğrenmek isteyen herkese kaynak olacak bu kitapla birlikte tarihsel ve nostaljik bir yolculuğa çıkacaksınız. Siz tarih sever Ordu'lu hemşehrilerimin bu çalışmaya ilgi göstereceğine inanıyorum.
Görüntünün olası içeriği: yazı

Bu haber 959 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum