Reklam

Guardiola için Bielsa bir idoldür

Mert Elam ' in Twitter hesabından paylaştığı harika bir flood...

Guardiola için Bielsa bir idoldür

Mert Elam ' in Twitter hesabından paylaştığı harika bir flood...

Guardiola için Bielsa bir idoldür
09 Ocak 2021 - 13:02

 

 
Guardiola'nın Bielsa'ya ne kadar hayran olduğu malum. 2006'da futbolu bıraktıktan sonra Arjantin'e giderek onunla 11 saat futbol konuştuğu ve felsefesini şekillendirdiği biliniyor.
 
Guardiola ona o kadar değer veriyor ki City'deki odasının duvarına Bielsa'nın şu sözlerini asmış: 
 
“Hayatımda gelişim gösterdiğim anlar başarısızlıklarımın ardından gelmiştir. Geriye gittiğim dönemler ise başarılarımdan sonra olmuştur."
 
“Başarılı olmak biz insanoğlunu bozuyor. Bizi rahatlatıyor, bize oyunlar oynuyor, bizleri daha kötü bireyler yapıp egolarımızı besliyor. Başarısızlık ise bunun tam tersi, bizi şekillendiriyor, bizi daha sağlam ve tutarlı yapıyor, inançlarımıza yakınlaştırıyor."
 
"Amatör futboldayken çok mutluydum. Sevdiğim mesleği yaparken olgunlaştığımda mutluydum. Futbola, oyuna, kornere, dar alana, geniş alana, futbolun kendisine derin bir sevgim var. Gerisi benim için önemli değil."
 
“Açık olayım. Kazanmanın verdiği coşku yaklaşık beş dakika sürüyor. Geriye ise bir boşluk ve yalnızlık kalıyor. Başarısızlığın senin özsaygını etkilemesine izin verme. Kazandığında övgülerin aldatıcı olduğunu ve seni bozduğunu unutma. Önemli olan elindeki kaynakların asaletidir."
 
Sözün özü; başarıda ayağın yerden kesilmesin. Başarısızlık ise dünyanın sonu değil, sana daha iyi bir birey olma fırsatı veriyor. Onu kucaklayın.
 
Mert Elam  

Bu haber 1132 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum