Reklam

Günün maçında ; Fransa Almanyayı 1-0 yendi

EURO 2020'DE GÜNÜN MAÇLARİ HAKKINDA GENEL DEĞERLENDİRME

Günün maçında ; Fransa Almanyayı 1-0 yendi

EURO 2020'DE GÜNÜN MAÇLARİ HAKKINDA GENEL DEĞERLENDİRME

Günün maçında ; Fransa Almanyayı 1-0 yendi
16 Haziran 2021 - 00:36

 
   Portekiz-Macaristan
 
Ölüm grubu, maçları en çok beklediğimiz grup, F grubunda maçlar sonunda başladı. Turnuvanın en büyük favorilerinden Portekiz, ölüm grubuna düşen Macaristan ile karşılaştı. Macaristan'ı tebrik etmek gerek çünkü 80 dakika boyunca üçlü defans ile mükemmel savundular kaleyi. Kaleci Gulacsi, stoperler Orban ve Attila Szalai ilk 80 dakika için dikkat çektiler. İlk yarıda Ronaldo, Bruno Fernandes bir şeyler yapmaya çalıştı fakat dediğim gibi Macaristan çok iyi direndi. İlerde Adam Szalai top tuttu, faul aldı. Ben Portekiz'in maça yanlış kadro ile çıktığını düşünüyorum. Danilo ve Carvalho iki defansif orta saha ile çıkmak büyük hataydı bence. Macaristan zaten kapanacaktı. Renato Sanches ya da Rafa Silva ile başlanabilirdi. Zaten Rafa Silva oyuna girdi ve maçı değiştiren adam oldu. Asist yaptı, penalti kazandırdı. Macaristan 80.dakikaya kadar dayanabildi. Orban'a çarpıp gol olan top tüm ümitleri tükettikten sonra Cristiano Ronaldo sahneye çıktı, 2 tane attı. Avrupa Şampiyonları tarihinde en çok gol atan ve en çok maç kazanan oyuncu oldu. Gerçek bir efsane. 3-0'lık sonuçla Portekiz gruba beklendiği gibi 3 puan ile başladı. Güzel bir maç izledik. Fenerbahçeli Attila Szalai de güzel performans gösterdi.
 
           Fransa-Almanya
 
Tartışmasız en çok beklenen grup maçı. Son dünya kupası şampiyonu Fransa ile 2014 Dünya Kupası şampiyonu Almanya. Turnuvanın herkese göre en büyük favorisi Fransa ve Löw ile son turnuvasını geçiren başarı isteyen Almanya karşı karşıya geldi. Kante,Pogba,Griezmann,Benzema ve genç yıldız Mbappe. Muhteşem bir kadro gerçekten. Bu kadro her oyunu oynar. Topa sahip olma, kontra, bekleme, geçiş her türlü oyunu en iyi şekilde oynar bu kadro. Gol atmak zor ama yenmek imkansız diye güzel bir manşet atabiliriz. Benim de favorim tabii ki Fransa. Benzema'nın da çok uzun süre sonra kadroya dahil edilmesi daha çok favori yaptı Fransa'yı. Almanya ise diğer turnuvalardan farklı olarak üçlü defans oynamayı tercih etti. Bu tercihin Almanlar tarafından desteklenmediğini biliyorum fakat Löw son turnuvasında bunu deniyor. 3-4-2-1 gibi bir dizilişi rahatlıkla sahada görebiliyoruz. Almanya'nın sorunu kadroda iyi bir bitirici forvet yok. Havertz,Müller,Gnabry deneniyor orada. Guardiola'nın bu sezon City'de yaptığı "Sahte 9" sistemini uygulamaya çalışıyor Löw. İlk maç özelinde işe yaradığını söyleyemem. Werner varken kadroda en iyi santrafor olarak o oynamalıydı. Leroy Sane'nin de yedek olması beni şaşırttı. Fransa favoriydi zaten maçta da. İlk yarıda topu kaybettiği zaman çok hızlı bir şekilde geri almaya çalışan. Almanya'yı sahadan çıkarmayan bir Fransa izledik. Pogba'nın müthiş pasında Lucas çevirdi, Hummels kendi kalesine attı. Fransa öne geçti. Daha sonra yine Fransa baskıları izledik. Mbappe gerçekten harika bir futbolcu. Çok hızlı, çok teknik. Onun hakkında bir şeyler söylememe bile gerek yok. Çok sert bir maç olduğunu söyleyebilirim. İki takımda sert oynadı. Hakem de izin verdi biraz. İkinci yarıda Almanya İlk yarıya göre daha etkiliydi fakat sonuç gelmedi. Fransa Mbappe ve Benzema ile iki gol buldu fakat ofsayt gerekçesi ile sayılmadı. Rabiot'un direkten dönen topu da vardı. Fransa hakketti gerçekten. Almanya'nın gruptan çıkmak için ekstra işlere ihtiyacı var. Portekiz'den kesinlikle puan almak ve tabii ki Macaristan'ı yenmeleri gerek. 
 
Grup maçlarının birinci ayaklarını bitirdik böylece. Bence çok heyecanlı ve eğlenceli maçlar oldu. Yarin ikinci maçlar başlayacak. Türkiye'nin Galler maçına özel analiz ve yorumlar tek haber olarak karşınıza çıkacak. 
 
Okuduğunuz için çok teşekkür ederiz. Euro 2020 ve futbol hakkında bilgi vermeye devam edeceğiz. Tekrar teşekkürler...
 
            Yekta Kızılkaya

Bu haber 1044 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum