Reklam

HAYAT DENEN KARTOPU: İŞ DÜNYASINA MEKTUPLAR

EFSANEVİ YATIRIMCI, “OMAHA KÂHİNİ” WARREN E. BUFFETT’IN KALEMİNDEN ÇIKAN TEK KİTAP: HAYAT DENEN KARTOPU: İŞ DÜNYASINA MEKTUPLAR

HAYAT DENEN KARTOPU: İŞ DÜNYASINA MEKTUPLAR

EFSANEVİ YATIRIMCI, “OMAHA KÂHİNİ” WARREN E. BUFFETT’IN KALEMİNDEN ÇIKAN TEK KİTAP: HAYAT DENEN KARTOPU: İŞ DÜNYASINA MEKTUPLAR

HAYAT DENEN KARTOPU: İŞ DÜNYASINA MEKTUPLAR
07 Temmuz 2021 - 10:48


 
“Omaha Kâhini” lakabıyla bilinen efsanevi yatırımcı ve iş insanı Warren E. Buffett’ın 40 yıllık derin tecrübesini net ve dürüstçe aktaran oluşan Hayat Denen Kartopu: İş Dünyasına Mektuplar kitabı, Buffett’ın Berkshire hissedarlarına kırk yılı aşkın süredir yazdığı mektuplardan oluşuyor. Lawrence A. Cunningham’ın derlediği, ekonomi ve iş dünyası için bir külliyat niteliğindeki kitapta, bir yandan konular tematik şekilde toplanırken bir yandan da aynı konuların farklı yıllara yayılan çeşitli boyutları bir araya getiriliyor. Bugüne kadar Warren E. Buffett’ın elinden çıkmış tek kitap olan Hayat Denen Kartopu: İş Dünyasına Mektuplar, Epsilon logosuyla okurlara ulaşıyor.
 
Hayat Denen Kartopu: İş Dünyasına Mektuplar adlı kitapta Lawrence A. Cunningham, Warren E. Buffett’ın 40 yılı aşkın çalışma hayatında ortaklarına yazdığı mektupları derliyor. Efsanevi yatırımcı mektuplarında, Goethe’nin “Atalarından aldığını kendinin yap” düsturunu hatırlatır şekilde hocası Benjamin Graham’in temel prensiplerini kendi deneyim ve sezgileri ile geliştirip zenginleştirerek nasıl büyük başarılara imza attığını net ve dürüstçe anlatıyor. Mektuplarda yalnızca Buffett’ın temel yatırım prensipleri ve stratejileri değil; hatalar ve onlardan çıkardığı dersler, yönetişim ve teşvik ilkeleri, yatırımcılıkta disiplin ve akılcılığın önemi, iş ortaklarına ve profesyonellere bakış açısı, temel muhasebe ve makroekonomi meselelerini ele alış biçimi gibi pek çok önemli noktaya da değiniliyor.
 
Bugüne kadar Warren E. Buffett’ın elinden çıkmış tek kitap olma niteliğini taşıyan Hayat Denen Kartopu: İş Dünyasına Mektuplar, içerdiği olağanüstü dersler ve içgörülerle yatırımcılar kadar iş insanları ve profesyoneller için de eşsiz bir kaynak sunuyor. Hayat Denen Kartopu: İş Dünyasına Mektuplar, Epsilon logosuyla raflarda ve internet satış sitelerinde!
 
Bilgi için:         epsilonyayinevi.com
            instagram.com/epsilonyayinevi
facebook.com/EpsilonYayinevi
            twitter.com/epsilonYayinevi
            youtube.com/channel
 
WARREN E. BUFFETT HAKKINDA
Akıllı Yatırımcı kitabının yazarı Benjamin Graham’ın öğrencisi olarak başladığı değer yatırımcılığını 1965 yılında, Berkshire Hathaway adındaki batmak üzere olan tekstil firmasını satın alarak sürdüren Warren E. Buffett, Berkshire’ı dünyanın en değerli holdinglerinden biri yaptı. Kendisi de Mart 2021 itibariyle yaklaşık 100 milyar dolarlık servetiyle yıllardır dünyanın en zengin on kişisi arasında yer alıyor. Yatırım ve yönetim becerilerinin yanı sıra iş dünyasına felsefi yaklaşımıyla da bilinen ünlü yatırımcının yıllık hissedar mektupları ve toplantıları dünyanın dört bir yanındaki küçük büyük milyonlarca yatırımcı tarafından dikkat ve hayranlıkla izleniyor.
 
LAWRENCE A. CUNNINGHAM HAKKINDA
George Washington Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde profesördür. Ona yakın kitabın yazarı olan Cunningham, Warren Buffett ile yakın işbirliği içinde çalışarak hazırladığı İş Dünyasına Mektuplar'ın yanında değer yatırımcılığı, kurumsal yönetişim gibi alanlarda araştırmalar yapmakta, şirketlere ve kamu kurumlarına danışmanlık yapmaktadır.
 
 

Bu haber 674 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum