Reklam

Hayırseverlerden borç defterine iyilik eli

Hayırseverlerden borç defterine iyilik eli

Hayırseverlerden borç defterine iyilik eli

Hayırseverlerden borç defterine iyilik eli

Hayırseverlerden borç defterine iyilik eli
12 Nisan 2021 - 22:16

 
Erzincan Gönüllü Gençler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri, yardımlaşmanın ve dayanışmanın çok önem arz ettiği bu zor günlerde şehir merkezinde bulunan bakkalları gezip veresiye defterinde yetim, maddi durumu iyi olmayan ve karantina sürecinden etkilenen ihtiyaç sahiplerinin bakkala olan 35 bin TL'lik borçlarını kapatarak hem borcu ödenen vatandaşların hem de veresiyesi ödenen bakkal esnafının mutlu olmasına vesile oldular. 
 
İbrahim GÜRLER/ERZİNCAN (ÖZEL)
 
Erzincan’da 13 yıl önce kurulan ve gönüllülük esasıyla çalışan Gönüllü Gençler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri, hayırsever iş adamlarının desteği ile ihtiyaç sahiplerine yardım etmeye devam ediyor. 
Yardımlaşmanın ve dayanışmanın çok önem arz ettiği bu zor günlerde hayırsever vatandaşların desteği ile Erzincan’daki bakkalları gezerek veresiye defterinde yetim, maddi durumu iyi olmayan ve karantina sürecinden etkilenen ihtiyaç sahiplerinin bakkala olan borçlarını kapattılar. 
 
BİNLERCE İHTİYAÇ SAHİBİNE EL UZATTILAR
 
Erzincan’da 13 yıl önce kurduğu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile iyilik hareketi başlatan Dernek Başkanı Faruk Kocatürk, çalışkanlığı ve girişkenliği sayesinde bugüne kadar binlerce ihtiyaç sahibine el uzattı. Köy okullarına giysi ve kırtasiye yardımı ulaştırıp, ihtiyaç sahiplerine eşya, yakacak, gıda yardımı, tekerlekli sandalye, yaşlıların ev temizliği, ev tadilatı yapıp, engellilerin hayallerini gerçekleştirmeyi başardı. 
 
“Zenginden alıp fakire vermek” söylemini gerçekleştiren Erzincan Gönüllü Gençler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Faruk Kocatürk, “İnsanlara yardım etmenin verdiği mutluluğun bambaşka bir duygu olduğunu söyledi. 
 
HAYIRSEVERLERİN PARASIYLA VERESİYE BORCU ÖDENDİ 
 
İsimlerinin açıklanmasını istemeyen birkaç hayırsever vatandaş ramazan ayının gelmesi ve korona virüsü salgını nedeniyle başta yetim olmak üzere ihtiyaç sahibi ailelere yardım etmek için bizimle irtibata geçti, bizde yoksul mahallelerde bulunan bakkalları gezerek hayırsever vatandaşların verdiği para ile veresiye borcu olan ailelerin borcunu kapattık diyen Faruk Kocatürk, “bu şekilde kentte 2 hafta içerisinde 45 ailenin bakkallara olan yaklaşık 35 bin TL’lik veresiye borcu ödendi. Bu borcu kapatılan insanlar, bizi tanımaz. Biz bu yardımı yaptığımızda veresiye alanlarla hiçbir şekilde muhatap olmadık. Bizim muhatap olduğumuz insanlar bakkallar oldu. Gerçekleştirdiğimiz bu İyilik hareketi hem ihtiyaç sahibi vatandaşlara hem de zor durumda olan bakkal esnafına biraz olsun rahat nefes almasını sağladık” dedi. 
ÇOK DUYGULANDIM
 
Gerçekleşen iyilik hareketine gönüllü olarak katılan Gönüllü Gençler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyesi Nur Nazire Bezirci, “Bu zor günlerde yardıma ihtiyacı olana el uzatan hayırsever vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Parası olan olmayanla paylaşması gereken bir dönemden geçiyoruz, bu uygulamada bende aracı olduğumdan dolayı çok memnun oldum, çokta duygulandım. İhtiyaç sahiplerinin borcunu silenlerden Allah bin defa razı olsun” dedi.
 
HAYIR SAHİPLERİNDEN ALLAH RAZI OLSUN
 
Mahallesinde pandemi nedeniyle zor durumda olan bir çok vatandaşın bulunduğunu ifade eden bakkal Selçuk Cantosun, “Hayır sahiplerinden Allah razı olsun. Borcu ödenenler çok sevinecekler, Ben de çok memnun oldum. Bu kampanya ile vatandaşların yükleri hafifletilmiş oldu, bu uygulama ile Biz de rahatladık, veresiye defterimde yaklaşık 25 Bin liralık bir borç bulunmaktadır” dedi. 
 
BORCU ÖDENENLER ÇOK SEVİNİYORLAR
 
Diğer bir mahalle bakkalı Selim Atlı, ise “Daha önceden bu şekilde veresiyesi bulunan vatandaşların borçlarını kapatanlar olmuştu. Şimdi de Erzincan Gönüllü Gençler Derneği zor durumda olan vatandaşlarımızın borcunu kapattı. Çok sağ olsunlar, bu borçları ödeyenden Allah razı olsun. Borcu ödenenler geliyor borcunuz ödendi diyoruz, çok seviniyorlar. Bu borçların ödenmesi bakkal için de vatandaş için de iyi oldu” diye konuştu.

Bu haber 634 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum