Reklam

İKİZDERE ZULÜM OLDU

Murat Güneş yazdı : İKİZDERE ZULÜM OLDU

İKİZDERE ZULÜM OLDU

Murat Güneş yazdı : İKİZDERE ZULÜM OLDU

İKİZDERE ZULÜM OLDU
02 Mayıs 2021 - 13:19

 
Cengiz inşaatın Rize Liman projesi için dolgu malzemesi temin etmek için İkizdere İşkencederesi mevkiinde açmak istediği taş ocağına yöre halkının direnişi sürüyor. 
 
Sokağa çıkma kısıtlamasından taş ocağı çalışmaları muaf tutulurken, çalışma alanına gidip direnen halka jandarma müdahale ederek tutuklamalara yaptığı yönünde haberler alınmakta. 
 
Öte yandan önceki gün bir tv ekranında katıldığı programda "İkizdere'deki camiler kapatıldı. İmamlar camileri kilitleyip gitmişler. Gerekçe camii hoparlöründen köylünün direniş örgütlenmesi için kullanılması. Şu saatte şu mevkiide olacağız. Şuradan gideceğiz..." demesi ifadesinde bulunan CHP Kadın kolları başkanı Aylin Nazlıaka'nın iddiasını Rize il Müftülüğü yayımladığı duyuru ile doğrular nitelikte. 
 
Üretimin özellikle gıda konusunun bu denli önemli olduğu bir dönemde yıllık 200 bin ton çay üreten ve önemli oranda arıcılık faaliyeti olan bir alanda taş ocağı açıp suyun yönünü değiştirmek, çayı bulandırmanın, arının bal yapacağı çiçeği toza bulamanın adı zulmdür!..
 
Murat Güneş
Tohum Toprak Dostluğu

Bu haber 454 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum