Reklam
Reklam

KADINCIKLI NAZMİ’NİN KAHVESİ

Levent Aktaş yazdı:

KADINCIKLI NAZMİ’NİN KAHVESİ

Levent Aktaş yazdı:

KADINCIKLI NAZMİ’NİN KAHVESİ
12 Ocak 2021 - 17:59


Parkın karşısında, okul yolu üzerinde, Kadıncıklı Nazmi Yılmaz’ın işlettiği eski ahşap, küçük bir kahvehaneydi burası. Eskiden Ulubey Sağlık Ocağı olarak kullanılıyordu. Şimdi o bina yıkılıp yerine beton yapılmış aynı yer şu an kuaför olmuş sanırım. Bu kahvenin ne özelliği var da anlatıyorsun diyeceksiniz şimdi. Hemen anlatayım;
Kaybettiğiniz ve ya aradığınız bir şeyi bulmaya çalışırken asla gözünüzün önünde olan yerlere bakmazsınız. Bu kahve tam okul yolunun üzerinde ve Mehmet Emeksiz hocamın da evinin tam önündeydi. Biz Ceyhun, Tamer, İrfan, Ali kâğıt oynayacağımız zaman Nazmi’nin kahvesine giderdik. Kahvenin içinde bölme bir odası vardı, dışarıdan bakınca içerisi boş gibi görünse de biz o adada oyun oynardık.
Kahvelerde tırım tırım öğrenci avına çıkan hocalarımız, okul yolunun tam üzerinde ve Mehmet hocamızın evinin önündeki kahvede olacağımıza ihtimal vermiyor olacaktılar ki bizi aramak için oraya hiç bakmazlardı. O yüzden hiç yakalanmamıştık. :) Bu askerde de benim aklıma geldi asker arkadaşlarla kâğıt oynamaya kışlanın tam karşısındaki kahveye giderdik. :)
Bu nedenledir ki o eski ahşap kahvenin bizim anılarımızda güzel ve esprili bir yeri olmuştur. Yaşıyorsa kulaklarını çınlatmış olalım buradan selam olsun kahveyi işleten Kadıncıklı Nazmi kardeşimize de.
Saygılarımla


Levent Aktaş
11.01.2021

Bu haber 577 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum