Reklam

"Kırkpınar'ı eylül ayında yapmak istiyoruz"

"Kırkpınar'ı eylül ayında yapmak istiyoruz"

"Kırkpınar'ı eylül ayında yapmak istiyoruz"

"Kırkpınar'ı eylül ayında yapmak istiyoruz"

04 Temmuz 2020 - 20:35



Başkan Musa Aydın, 658 yıllık bir geçmişe sahip olan Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni yapmak için adeta seferberlik ilan ettiklerini belirterek, "Biz bu geleneğin sürdürülmesini istiyoruz. Ancak elbette Bilim Kurulu'nun alacağı karar bizim için çok önemli. Bilim Kurulu'na Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni eylül ayında yapmak için başvuracağız. Ama onlar bu tarihi ötelerse de çok önemli değil. Ekim ayı da olsa kasım ayıda olsa tek amacımız güreşleri yapmak" dedi.

"4 önemli yağlı güreşin yapılmasını istiyoruz"

Kırkpınar, Kumluca, Kurtdereli ve Elmalı yağlı güreşlerinin önemine değinen Musa Aydın, "Bu 4 yağlı güreş organizasyonu çok önemli. Güreşçilerin bu yıl mağdur olmaması için mutlaka bu güreşlerin yapılmasını istiyoruz. Ama benim şahsi fikrim Kırkpınar'dan önce Kumluca ve Kurtdereli yağlı güreşlerinin yapılması" şekilde konuştu.

"Yağlı güreş seyircisiz olmaz"

Yağlı güreşin seyircisiz olmayacağının altını çizen Aydın, "Tribünlere gelenlerin öncelikle ateşleri ölçülecek. Temiz maskeler verilecek. Sosyal mesafeye uygun olması için ikişer metre arayla oturacaklar. Yani tüm önemler alınacak" ifadelerini kullandı.

"Bilim Kurulu'ndan çıkacak kararı bekliyoruz"

Güreşçilerimizin yaşadığı stresi ve beklentiyi çok iyi anlıyorum. Onların mağdur olmaması için yoğun bir çalışma içindeyiz. Hiç merak etmesinler. Bilim Kurulu'ndan sonuç çıkar çıkmaz Türkiye Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim ile yeniden bir araya gelerek gerekli açıklamayı kamuoyu ile paylaşacağız" açıklamasını yaptı.
Kaynak: Akdenizin başpehlivanları

Bu haber 2601 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum