Reklam
Reklam

Koruyucu Kışlık İş Kıyafetleri Nasıl Seçilir!

Yine yılın bu zamanı. Yağmur karlara dönüşüyor. Rüzgarlar her zamankinden daha soğuk ve sertleşiyor. Hiç şüphe yok, kış geliyor. Bunun için hazırlanmanın en iyi yolu? Tüm kış iş kıyafetlerinizi giymeye hazır olduğunuzdan emin olun.

Koruyucu Kışlık İş Kıyafetleri Nasıl Seçilir!

Yine yılın bu zamanı. Yağmur karlara dönüşüyor. Rüzgarlar her zamankinden daha soğuk ve sertleşiyor. Hiç şüphe yok, kış geliyor. Bunun için hazırlanmanın en iyi yolu? Tüm kış iş kıyafetlerinizi giymeye hazır olduğunuzdan emin olun.

Koruyucu Kışlık İş Kıyafetleri Nasıl Seçilir!
09 Aralık 2019 - 10:58

 

Kar, buz ve soğuk hava zorlu bir işi daha da zorlaştırabilir. Ancak doğru ekipmanla, bu soğuk hava sorunlarının üstesinden gelebilirsiniz.

Kışlık İş Elbiseleri Bu Tehlikelere Karşı Korumalıdır

Her mevsimsel değişimde, işçilerin üstesinden gelmesi gereken yeni bir dizi tehlike vardır. Kış havaları hem sağlığınızı hem de güvenliğinizi etkileyebilecek tehlikeler oluşturur.

Yılın bu zamanında en yaygın sağlık ve güvenlik tehlikeleri:

●       Soğuk Stresi

●       Düşmeler

●       Zayıf Görünürlük

Soğuk Stresi

Soğuk stres bir insanın cilt ısısı ve iç vücut ısısı güvensiz seviyelere düştüğünde meydana gelir. Vücut artık ısınamadığında ciddi yan etkiler gelişmeye başlar.

Çabuk ele alınmazsa, soğuk stresi kalıcı hasara ve hatta ölüme neden olabilir. Eğitim, idari kontroller ve kış iş giysisinin uygun kullanımı ile soğuk stresi önlenebilir.

Eğitim 

Hava koşulları gibi basit bir şey için eğitime ihtiyacınız olmadığını mı düşünüyorsunuz? Tekrar düşünün.

-        Soğuk strese neden olabilecek çevresel ve işyeri koşullarının nasıl tanınacağı.

●       Soğuk stresin belirtileri, soğuk stresinin nasıl önleneceği ve etkilenenlere nasıl yardım edileceği.

●       Soğuk, ıslak ve rüzgârlı koşullar için uygun kıyafet seçimi.

İdari Kontroller

İdari kontrollerin neler olduğunu merak ediyor musunuz? Temel olarak, politikalar ve prosedürler için sadece süslü bir terimdir. İşvereniniz, sizi soğuk stresi tehlikelerinden korumanıza yardımcı olacak belirli “kontrollere” sahip olmalıdır. Örnekler şunları içerir:

●       Vücudun ısınmasını sağlamak için sık sık araları ılık ve kuru alanlarda programlayın.

●       Günün en sıcak bölümünde dış mekan çalışmalarını zamanlama.

●       Arkadaş sistemi mümkün olduğunda kullanmak.

Kış iş elbisesi

Soğuk havalarda iş kıyafetleri başlamak için iyi bir yer. 

Ter ve nemi yok edecek bir taban katmanıyla başlayın . Bu, vücut ısısını düzenlemeye ve soğuk stresi önlemeye yardımcı olur.

Ardından, tişörtü, önlük ve ceket gibi ılık dış katmanlara sahip olduğunuzdan emin olun . İşiniz için soğuk havaya aleve dayanıklı (FR) veya ark parlama (AR) giysisine mi ihtiyacınız var? Sizi sıcak ve güvende tutacak iş kıyafeti alabilirsiniz.

Muhtemelen kış aksesuarları için stok yapmanız gerekecek. Bunların hepsi kışlık iş giysisi aksesuarlarından bazıları:

●       Şapkalar

●       Kış İş Eldiveni

●       Yüz maskesi

●       Sabit Şapka Gömlekleri

●       Ceket Gömlekleri

●       Boyun Isıtıcıları

●       Kış Gömlekleri

Antrenman, idari kontroller ve kışlık iş kıyafetleri, soğuk stresi hastalıklarını önlemenize yardımcı olabilir. Bu, donma ve hipotermi gibi sorunları önlemenize yardımcı olur.

Donma

Donma, derinin ve dokuların donmasından kaynaklanır. Kalıcı hasara neden olabilir. 

Hipotermi

Hipotermi, vücudun üretilebileceğinden daha hızlı ısı kaybettiği bir durumdur. Bir kişinin iç sıcaklığı 95 derecenin altına düştüğünde sonuç hipotermidir. Durum kötüleştikçe karışıklığa, bilinç kaybına ve nihayetinde ölüme yol açar.

Soğuk stres güvenliği için bir başka harika ipucu da hava durumu uyarılarına dikkat etmektir. 

Kaymalar ve Düşmeler

Kaymalar ve düşmeler iş yerindeki yaralanmaların bir numaralı nedenidir. Bu özellikle kış aylarında geçerlidir.

Yağmur, sağanak, buz ve kar, işçiler için kaygan koşullar yaratır. Bu tehlikeleri, uygun ayakkabılar giyerek, zemin koşullarını koruyarak ve A Noktasından B noktasına seyahat ederken ekstra dikkat göstererek aşabilirsiniz.

Zemin Koşullarını Koruyun 

Elbette, yapabileceğiniz en iyi şey yılın bu zamanında zemin bakımını yapmaktır. Aşağıda kaymaların önlenmesine yardımcı olacak faaliyetlerin bir listesi bulunmaktadır.

●       Park yerlerini, karayollarını ve ana seyahat yollarını sürülmüş halde tutun.

●       Hem sürücüler hem de yayalar için daha iyi çekiş sağlamak için bu alanlarda kum ve tuz kullanın.

●       Buz birikmesi ile mücadele etmek için kapıların önünde ve büyük seyahat yollarında eriyen ürünler kullanın.

Zemin koşullarını korumak, özellikle uzak bir işçi veya sahadan sahaya seyahat eden biri olarak zor olabilir. Bu yüzden uygun ayakkabılar giymeniz ve dikkatli olmanız gerekir.

Dışarıda dolaşırken ekstra dikkatli olun. Hepimiz yılın bu zamanında kaygan olabileceğini biliyoruz . Ancak, sık sık unutuyoruz. Gittiğin yere ulaşmak için acele etme. 

Bu sürüş için de geçerlidir. Kar ve buz koşulları varsa, yavaşlamak iyi bir fikirdir.

Düşme

Yüksekliklerden çalışmak yılın her zamanı risklidir. Kış mevsiminde riskin arttığının farkına varmanız önemlidir.

Düzenli olarak yaptığınız işi düşünün. Hiç ekipman ya da makine üstüne tırmanmak zorunda kaldınız mı? Merdivene çıkmak? Bunlar, buz ve kar mevcut olduğunda daha fazla düşme riski içeren birkaç çalışma örneğidir.

 

Görüş

Bir kar fırtınasında son çalıştığınız zamanı düşün. Nasıldı? Bazen önünüzde sadece birkaç metreyi görebilirsiniz. Kalın, yoğun kar yağışı bazı ciddi görüş tehlikeleri yaratabilir.

Şiddetli rüzgarlar karı toplayıp etrafa dolaştırabilir. Bunu bulutlar, sis ve sınırlı güneş ışığı ile birleştirin. İşteki ideal bir gün değil, değil mi?

Yüksek korumalı kıyafetleri giyerek bu tür hava koşullarında kendinizi güvende tutun. Mobil cihazlar üzerinde çalışıyorsanız, bu çok önemlidir. Yüksek koruma bileşenlerine sahip softshell mont yada eldivenler, baretler ve diğer aksesuarları da kullanabilirsiniz.

Bu haber 835 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum