Reklam

Kozören Mahallesi sakinleri, köy yollarının yapılmaması nedeniyle eylem düzenledi

Kozören Mahallesi sakinleri, köy yollarının yapılmaması nedeniyle eylem düzenledi

Kozören Mahallesi sakinleri, köy yollarının yapılmaması nedeniyle eylem düzenledi

Kozören Mahallesi sakinleri, köy yollarının yapılmaması nedeniyle eylem düzenledi

Kozören Mahallesi sakinleri, köy yollarının yapılmaması nedeniyle eylem düzenledi
15 Eylül 2023 - 20:19


Ali Yazan /Ordu 

Ordu'nun Gölköy ilçesi Kozören Mahallesi sakinleri, köy yollarının yapılmaması nedeniyle eylem düzenledi. Kozören Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği tarafından yapılan eylemde, mahalle sakinleri yeni hastane binasının önünden başlayarak ilçe merkezine yürüdü. Eylemciler, yolların yapılmasını talep eden dövizler taşıyarak "Yol İstiyoruz Toz Yutmaktan Bıktık" gibi sloganlar attı.
Ordu'nun Gölköy ilçesi Kozören Mahallesi sakinleri köy yollarının yapılması için Gölköy Belediyesi ve Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne dilekçe vermelerine rağmen yapılmadığı iddia ederek eylem yaptılar.
Kozören Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği öncülüğünde yapılan eylemde mahalle sakinleri yeni hastane binasının önünden başlayarak ilçe merkezine kadar yürüdüler.
Vatandaşlar yaptıkları yürüyüşte “Yol İstiyoruz Toz Yutmaktan Bıktık”, “Yollar Yapılsın Geleceğe Bağlansın”, “Yol İlerlemenin ve Kalkınmanın Anahtarıdır” yazılı dövizler taşıdılar.


“Yollarımızın Yapılması Konusunda Belediyeler İle Görüştük”

Kozören Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Şenol Akkök yaptığı açıklamada, “Köyümüzde her yaz döneminde yaklaşık 5 bin insan yaşamaktadır. Köyümüze ait yollarımız aşırı derecede bozulmuş, delik deşik olmuştur ve bu yaz döneminde birçok araç sahibi bozuk yollardan sebep araçlarını çekici ile tamirhanelere çekmek zorunda kalmıştır. 2020 yılından bu güne kadar, gerek Gölköy Belediye Başkanlığıyla, gerek Ordu Büyükşehir Belediyesi ile köy yollarımızın yapılması konusunda görüşmeler yapılmış ve yollarımızın yapılacağına dair bizzat Gölköy belediye başkanı söz vermiş, fakat bu güne kadar hiçbir çalışma yapılmamıştır. Köyümüzün yolu üzerinde Gölköy belediyesine ait çakıl ocağı, beton ve asfalt tesisi bulunmaktadır ve faal olarak üretim yapmaktadır. Buradan çıkan malzemeler Gölköy ün diğer köylerine mahallelerine hizmet olarak verilmekte fakat köyümüze bu kadar yakın olan bu tesislerden maalesef Kozören Köyü hizmet alamamaktadır” ifadelerini kullandı.
Dernek Başkanı Şenol Akkök Kozören Mahallesi sakinleri olarak ayrımcılığa uğradıklarının altını çizdi ve “Gölköy’ün tek Alevi-Türkmen köyü olan Kozören köyünü görmezden gelen, ayrımcılık yapan bizleri alevi olduğumuz için ötekileştiren bu yerel yönetimi bu zihniyeti şiddetle kınıyoruz. Devletimizin, şuan ki hükümetimizin ve Cumhurbaşkanımızın alevi açılımı hamlelerini takdirle karşıladığımızı bu dönemde maalesef yerel yönetimlerden aynı hoşgörüyü aynı eşitliği görememekteyiz. Geldiğimiz noktada Gölköy’ün tek alevi köyü olarak bu ayrımcılığı iliklerimize kadar hissetmekteyiz. Bizler ülkesini, vatanını, devletini seven vergisini ödeyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıyız. Başkasının hizmetini değil sadece ve sadece köyümüze asfalt hizmetini istiyoruz” diye konuştu.
Şenol Akkök, “Yol medeniyettir, yol geleceğe açılan bir kapıdır” diyerek köy yollarının en kısa zamanda yapılmasını talep ettiklerini söyleyerek, “Şunu da ilave etmeliyiz ki köyümüz yaz döneminde Gölköy ilçesinde maddi olarak alışveriş, inşaat, fındık üretimi ve satışı diğer konularda hatırı sayılır miktarda ekonomik katkı sağlamaktadır. İlçemize ciddi bir katkı sunan bir köyüz. Ama maalesef bu ayrımcılığa ilçe esnafı ile birlikte hep beraber ses yükseltmek zorundayız bizler çocuklarımıza daha iyi bir yaşam sunmak isteyen köyümüzün Türkiye yüzyılına yakışır yolları olmasını isteyen. Daha yaşanılası bir köy olabilmesi için çabalayan Anadolu halkıyız. Yol medeniyettir, yol geleceğe açılan bir kapıdır, yol geçmişten geleceğe bir köprüdür. İnsanların etnik kimliğine bakılmaksızın adaletle ötekileştirmeden hizmet veren bir anlayış beklemekte ve köy yollarımızın bir an önce asfalt yapılmasını talep etmekteyiz” dedi.

Bu haber 1814 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum