Reklam

METİN KONDEL YAZDI: KLAS FARKI...

Trabzonspor oyunun son bölümünde biraz bocalasa da müsabakadan galibiyetle ayrılmayı başardı.

METİN KONDEL YAZDI: KLAS FARKI...

Trabzonspor oyunun son bölümünde biraz bocalasa da müsabakadan galibiyetle ayrılmayı başardı.

METİN KONDEL YAZDI: KLAS FARKI...
23 Ocak 2021 - 19:03

* Metin KONDEL
 
Gençlerbirliği müsabakası Trabzonspor’un şampiyonluk yarışından kopmamak adına kritik bir müsabakaydı. Gençlerbirliği açısından ise alt sıralardan uzaklaşma motivasyonu ağır basıyordu. İki takım arasında Trabzonspor lehine ciddi bir kalite farkı vardı. Özellikle müsabakanın ilk yarısında belirgin bir şekilde görünen bu fark skora yansımadı. Ama Trabzonspor oyunun son bölümünde biraz bocalasa da müsabakadan galibiyetle ayrılmayı başardı.
Müsabaka beton gibi kötü bir zeminde oynandı. Buna rağmen Trabzonspor pas trafiğini iyi işletti ve ilk yarıda rakibini sahadan sildi. Trabzonspor açısından kritik soru sakatlanan Abdülkadir Ömür’ün yerine sahaya sürülen Berat’ın göstereceği performanstı. Ama görüldü ki, Gençlerbirliği’nden transfer edilen Berat siyah kırmızılı ekibe karşı Jose Sosa’nın oyunu geriden kurma misyonuna sahip bir yetenek. Ve zamanla bordo-mavili ekipte önemli bir oyuncu olacak.
Trabzonspor’da sorun oyunu domine ettiği ilk yarıda hücum oyuncularının pozisyon hataları yüzünden birbirlerini bozmasıydı. Trabzonspor’un topa sahip olma oranının % 72 gibi bir düzeye ulaşınca ve gol gecikince oyunda bir dizi hamaliye iş epeyce efor sarf etmeyi gerektirdi. Bu çabaların sonucunu Djaniny’i Gençlerbirliği defansının arkasına kaçırarak aldı. Aslında Djaniny’in sezon başından bu yana oynadığı müsabakalarda bu türden en az on beş gol atmış olması gerekiyordu.
Golden sonra Trabzonspor’un hamarat futbol anlayışı daha karakteristik bir futbol anlayışına büründü. TFF’nin Riva’daki spor memurları Konyaspor ve bu müsabakada Trabzonsporlu futbolculara yapılan kasti faulleri, çekmeleri, basmaları sadece izliyorlar. Eminim hayli keyif de alıyorlardır.
Caleb Ekuban Trabzonspor için bir futbolcudan çok daha fazlası. Onun gülüşünün çikolata reklamlarında kullanılmamış olması sanatsal açıdan bir körlük! Djaniny’in gol sevinci de ilginçti. Bana Bursa Ulucami’nin altındaki bir saatçide gördüğüm oynar Arap Bacı oyuncağını hatırlattı.
Ekuban’ın attığı golde Nwakaeme’nin servis ettiği top kusursuza yakındı. Sonrasında müsabakanın hakeminin “cırt!” “cırt!” diye öttürdüğü düdükler var. Türk futbol hakemleri hâlâ 12 Eylül askeri dönem zihniyetinde. Aman futbol oynanmasın ve bir tatsızlık çıkmasın modundalar. Türk futbolcusu da bunu bildiği için numara üstüne numara yapıyor.
Müsabakanın son bölümünde Gençlerbirliği Trabzonspor kalesinde kaos oluşturmaya çalıştı. Vitor’un akıllara zarar pasıyla bu amacına da yaklaştı. Uğurcan penaltılarda erken yatıyor!
Trabzonspor gole gidiyor ama hakem Öğretmenoğlu’nun hümanist duyguları kabarıyor ve oyunu durduruyor. Yani Türkiye’de futbol bu.
Sonuçta Trabzonspor Gençlerbirliği’ni iki takım arasındaki klas farkını oyuna yansıtıp yendi. Ama o üstünlüğü skora yansıtabilmesi için Nwakaeme’nin egoistliğine bir çözüm bulması gerekiyor.
 

Bu haber 556 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum