Reklam

Milli Takım büyük beklentilerle başladığı turnuvada hayal kırıklığı yarattı

Türkiye-Galler'e mağlup oldu... Söylenecek ve yazacak o kadar çok şey var ki...

Milli Takım büyük beklentilerle başladığı turnuvada hayal kırıklığı yarattı

Türkiye-Galler'e mağlup oldu... Söylenecek ve yazacak o kadar çok şey var ki...

Milli Takım büyük beklentilerle başladığı turnuvada hayal kırıklığı yarattı
16 Haziran 2021 - 21:58

Yekta Kızılkaya 'nın analizi:

Söylenecek ve yazacak o kadar çok şey var ki... Yaz yaz bitmez fakat biraz anlatmaya çalışacağım. İlk önce kadromuzdan başlayalım. Merih ve Yusuf kesilmiş, Kaan ve Cengiz ilk 11'e gelmişti. İki tercihi de ilk başta anlayabildim fakat sonradan Kaan tercihi saçma geldi. Rakip forvet Moore 1.95 boyunda, bizim en uzun stoper 1.85. Moore her topu indirdi. İndirmese bile bize indirtmedi. Merih'in boyu 1.90. En uzun stoperimiz. Moore gibi bir dev varken neden Merih başlamadı? Neden böyle bir risk alındı? Cevaben Kaan'ın ayağı daha iyi diyeceksiniz fakat oyunda da Kaan ile ilgili bir şey görmedim ben. Berbat bir maç başlangıcı oldu. İtalya maçından bir farkımız yoktu ruh ve istek olarak. Rakipte en önemli 2 oyuncu kim diye 10 yaşındaki çocuğa sorsak Bale ve Ramsey der. Ramsey maçta o kadar boştu ki, her istediğini yaptı. İleri gitti, geri geldi. En kolay maçlarında birini oynadı. Tam 5 tane savunma arkasına aynı topu attılar. Birinde Ramsey bomboş kaçırdı. Dünya üzerinde maçı izleyen herkes gördü bu pozisyonları. Savunma arkasına atılan toplara dikkat etmemiz gerektiğini de gördük fakat Şenol Hoca görememiş ki maçtan sonra beklenmedik bir gol yediğimizi söyledi. 

Galler'in oyunu kontra ataktır. Rakibi geride karşılarlar. Fakat Galler belki de tarihinde az rastlanır bir şekilde ilk yarıyı %55 topla oynama ile bitirdi. İkinci yarıya başlarken Ozan ve Okay oyundan alındı. Maç özelinde en anlamadığım olay da buydu. Ya sen oyunu merkez ikili üzerinden kurmuşsun fakat hem İtalya hem de bu maçta ikisini de oyunda aldın. Orta sahayı Kaan ve Yusuf'a bıraktın. Gerçekten Şenol Hoca bunları görmedi mi anlayamadım. Zeki Çelik son 2 maçta en kötü milli takım performanslarını gösterdi. Amatörce bir penaltı yaptırdı. Bale kaçırdı fakat ne işe yaradı ki kaçırması? Kenan Karaman 80 dakika oyunda kaldı. Umut Meraş sakatlıktan çıktı yerine girecek adam yok. Neden Caner Erkin alınmadı sorusunu ben sorarım o zaman. Umut'un defansı Caner'den daha mı iyiydi? En azından orta açardı pozisyon bulurduk. 

Galler bu maçta 3.70 Xg oranı yakalamış. Turnuva rekoru şu anda. Defansımız çok iyi dedik ama lafta  sadece. İrfan neden çok geç girdi? Orkun neden hiç süre almadı? Şenol Güneş ile karşılıklı otursam soracağım o kadar çok soru var ki... Bazılarına bence cevap bile vermeyecektir. Çünkü kendisi bile ne yaptığını bilmiyordu. Evet Ozan ve Okay kötü oynadı fakat iki dirençli futbolcu. Onların ikisini birlikte çıkarırsan orta saha mantık olarak çöker zaten... Koca maçta kornerler dışında etkili olamadık. Hakan Çalhanoğlu nasıl 90 dakika oynadı bilmiyorum. Bizim Almanya,Hollanda,Fransa,Norveç karşısında izlediğimiz milli takım ile bu takım arasında hiçbir bağ yok. Bu takım o takım değildi. Kandırıldık. Umutlarımız kırıldı. Herkesin "Dark Horse" yani turnuvanın sürpriz takımı olarak gördüğü milli takımımız 2 maçta gol atamadı. Pozisyon bile bulamadı desek yanlış olmaz. 

Gelelim en sevdiğim noktaya... Yayıncılık. Hayatımda daha berbat bir yayıncılık görmedim. Çok ciddiyim. İnsanlar kaçak yayın aradılar ya kaçak. O kadar kötü bir yayındı. Görüntü gitti, ses gitti. Ve en büyük rezillik ses önden geldi. Ya bu ne saçma, ne büyük beceriksizliktir. Ülkenin en büyük kanalı, nasıl böyle bir hata yapar? Yemin ediyorum maç izleme hevesim ilk dakikada kaçtı. Telefonla bu kadar oynadığım bir maç hatırlamıyorum. Korner kullanırken spiker direkten döndü diyor. Ee ne anlamı kaldı öyle maçın? Spikere gelince... Benim çok haddime değil tabii ki yıllarını vermiştir bu işe fakat bu kadar kötü anlatılır. İki maçtır deliriyorum ya... Futbol bir savaş değildir, toprak falan kazanmıyoruz bunun sonunda. Bu bir maç. Vatan falan da savunmuyoruz. Bunu öğretelim ilk önce daha sonra maç yayınlarına falan bakarız.

Bir diğer nokta maç sonu kavga. Bizim en iyi yaptığımız şey bildiğiniz gibi. "Bizim Çocuklar Çok İyi Kavga Eder." Berbat oynadınız bari kavga ile bizi rezil etmeyin be! Adam gibi kaybettiniz dönün ülkeye. Çok konuşulur bu konular hakkında çok. Fakat ben yazdıkça sinirleniyorum artık. Galler'in 2.golü hakkında konuşmak istemiyorum. Neler olduğunu gördük zaten. Berbat bir maç, Berbat bir yayıncılık örneği gördük. Emeği geçenleri tebrik ederiz. 

Okuduğunuz için teşekkür ederim. Kötü bir turnuva, kötü bir maç oldu. İçimden geçenleri yazmak istedim böyle. Umarım beğenmişsinizdir. Tekrar teşekkürler. Herkese iyi geceler dilerim...

Bu haber 548 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Muhsin Kizilkaya
    2 yıl önce
    Super tespitler. Bravo tebrik ederim