Reklam

Ordu'da Okullar arası Satranç İl Birinciliği Sona Erdi

14 -17 Ocak Tarihleri arasında Durugöl Olimpik Yüzme Havu Satranç Salonu’nda düzenlenen  okullararası satranç İl birinciliği müsabakaları 240 sporcunun birincilik mücadelesine sahne oldu. 

Ordu'da Okullar arası Satranç İl Birinciliği Sona Erdi

14 -17 Ocak Tarihleri arasında Durugöl Olimpik Yüzme Havu Satranç Salonu’nda düzenlenen  okullararası satranç İl birinciliği müsabakaları 240 sporcunun birincilik mücadelesine sahne oldu. 

Ordu'da Okullar arası Satranç İl Birinciliği Sona Erdi
18 Ocak 2019 - 15:32


14 -17 Ocak Tarihleri arasında Durugöl Olimpik Yüzme Havu Satranç Salonu’nda düzenlenen  okullararası satranç İl birinciliği müsabakaları 240 sporcunun birincilik mücadelesine sahne oldu. Ordu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Milli Eğitim İl Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği “Okullararası Küçükler,Gençler ve Yıldızlar İl Birinciliği Satranç Turnuvası” sona erdi.
ÇOCUKLAR İÇİN FARKLI BİR ORTAM
Satranç Federasyonu Ordu İl Temsilcisi, Önder Zafer Fazla 19 Takım Toplam 240 Kız ve Erkek sporcunun katılımıyla müsabakaların gerçekleştirildiğini söyledi.
ORDU’DA TURNUVAYA OLAN İLGİ MEMNUNİYET ÇOK İYİ
Önder Zafer Fazla Durugöl Olimpik Yüzme Havu Satranç Salonu’nda Dört gün süren turnuvaya katılımın yüksek olduğunu belirterek, “ Son dönemlerde kentimizin adı satrançla anılmaya başladı.Bu olaylar çok sevindirici. ilimizde satranç sporu her geçen gün daha yaygınlaşıyor. Bunda okullarda satrancın seçmeli ders olarak başlamasının büyük rolü var.
SATRANÇ ŞÖLENİ 4 GÜN SÜRDÜ
 Ordu’da  en fazla lisanslı satranç sporcusu olmak. Hedefimiz sürekli etkinlik yaparak kentimizin sesini ülke genelinde duyurmaktır" diye konuştu. .
Dört gün süren müsabakalar sonunda dereceye giren sporcuların isimleri ve kategorileri şu şekilde:Küçük Kızlar:  
Aysu İnankar, ,(Altınordu Hamdullah Suphi Tanrıöver Ortaokulu ) birinci-( Ünye Anafarta Ortaokulu) Hazal Yaren,İkinci-(Ünye Puset Polvan Ortaokulu) İlyas Doğan, Üçüncü,Oldu.
MAÇ ÖNCESİ BİR ANLIK SESSİZLİK

Ordu’da, Okul Sporları faaliyetleri çerçevesinde Durugöl Olimpik Yüzme Havu Satranç Salonu’nda düzenlenen okullararası Satranç İl Birinciliği müsabakaları 8 Takım Toplam 122 sporcunun katılımıyla tamamlandı.
14-17 Ocak tarihleri arasında Durugöl Olimpik Yüzme Havu Satranç Salonu’nda düzenlenen okullararası satranç il birinciliği müsabakaları 122 sporcunun birincilik mücadelesine sahne oldu. Ordu merkez ve ilçelerinden Ortaokul ve 19 takımın yer aldığı turnuva minikler, küçükler, yıldızlar ve gençler kategorilerinde yapıldı.
Katılımın yoğun olduğu turnuvaya öğretmenlerin yanı sıra öğrencilerin aileleri de büyük ilgi gösterdi. .
Dört gün süren müsabakalar sonunda dereceye giren sporcuların isimleri ve kategorileri şu şekilde:
Yıldız Erkek:
Dört gün süren müsabakalar sonunda minikler (Özel Ordu Doğa Ortaokulu ) Kürsat  Kağan Çakmak,birinci,(Özel Açı Ortaokulu ) Berk Egemen Döngez,ikinci, (Hamdullah Suphi Tanrıöver Ortaokulu )Cem Şenol üçüncü, Durugöl Olimpik Yüzme Havu Satranç salonunda yapılan satranç turnuvasına çok sayıda sporcu ve aileleri katıldı.
8 ayrı kategoride düzenlenen turnuvaya 19 okuldan 240 sporcu katıldı. okullararası satranç İl birinciliği müsabakalarında Birinci olan Satranç sporculara madalyaları ve kupaları verildi.
 

Bu haber 1204 defa okunmuştur.