Reklam

ORGANİZE YAŞAM BÖLGESİNE İHTİYACIMIZ VAR

Ünye Turizm İşletmeciler Derneği (ÜNTİD) Başkanı Adnan Sobi’nin sunduğu “Sivil Toplumun Sesi” programında bu hafta; Kırsal Turizmci Güven Özel konuk oldu.

ORGANİZE YAŞAM BÖLGESİNE İHTİYACIMIZ VAR

Ünye Turizm İşletmeciler Derneği (ÜNTİD) Başkanı Adnan Sobi’nin sunduğu “Sivil Toplumun Sesi” programında bu hafta; Kırsal Turizmci Güven Özel konuk oldu.

ORGANİZE YAŞAM BÖLGESİNE İHTİYACIMIZ VAR
27 Şubat 2021 - 17:40

 




Ünye Turizm İşletmeciler Derneği (ÜNTİD) Başkanı Adnan Sobi’nin sunduğu “Sivil Toplumun Sesi” programında bu hafta; Kırsal Turizmci Güven Özel  konuk oldu.


Ünye Turizm İşletmeciler Derneği (ÜNTİD) Başkanı Adnan Sobi’nin sunduğu “Sivil Toplumun Sesi” programında bu hafta; Kırsal Turizmci Güven Özel, Organize Yaşam Bölgesi’nin kurulma amacını ne gibi hizmetleri olacağını, faaliyetleri ve projeleri hakkında bilgiler paylaştı.

Fatsa’ya turizm için bir ilk olacak olan Organize Yaşam Bölgesi (OYB) ilan etmek istediklerini dile getiren Kırsal Turizmci Güven Özel, OYB için bir dosya hazırlayıp ilgili ilgisiz bütün kurumlara dilekçe verdiğini ve olumsuz bir dönüşler hatta cevap dahi gelmediğini söyledi.
 
BAŞKAN KİBAR BİZE YARDIMCI OLDU
OYB’nin resmi olarak ilan edilmesi için hem sözlü hem dili yazılı olarak Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar’a talep ettiklerini söyleyen Özel,  “Organize Yaşam Bölgesi ile alakalı bir dilekçe hazırlayarak hem Ordu Büyükşehir Belediyesine hem Valiliğe hatta İl Jandarma Komutanlığına, Fatsa Kaymakamlığına, Fatsa Belediyesine, Ticaret Odası, Ziraat Odasına, Esnaf ve Sanatkarlar odasına, Milli Eğitime alakalı alakasız herkese dilekçeyle bir dosya sundum. Tabii bir dönüş olmadı. Sadece yazı olarak bir dönüş oldu oda olumsuz idi.  Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar Beyefendiye teşekkür ediyorum en çok yardımı ondan gördük. Onunla beraber güzel şeyler yapacağımıza inanarak bekliyoruz. Hatta bu dilekçeyi ona da verdim. ve belediyede o ilk seçildiği zaman herhâlde sıkıntılar vardı ve OYB’nin resmi olarak ilan edilmesinin hem sözlü hem dili yazılı olarak talep ettik. Fakat orada yapılacak işler vardı maddi bölümüne bakarak  Şu an  tasarruf tedbirleri dolayısıyla bir şey yapamıyoruz. Karar almaya engel değil ama biran önce almaları lazım”dedi.

SAĞLIK, HUZUR, REFAH, BARIŞ İÇİN OYB
Kırsal Turizmci Güven Özel, “Bir organize yaşam bölgesine ihtiyacımız var. Çünkü şehirleri fabrikaları yapıyoruz. mesela Fatsa’ya Organize Sanayi Bölgesini yapıyoruz ama bizim birde Organize Sanayi Bölgesiyle gelişecek durumlara karşı birde Organize Yaşam Bölgesine ihtiyacımız var. Buna niye ihtiyacımız var; sağlık, huzur, refah, barış içerisinde yaşamak için. Spor için sanat için, zanaat için, teknoloji için, eğitim için, turizm için buna ihtiyacımız var. En az maliyetle en iyi en hızlı yatırım yapılacak olan bu ve bunu göz ardı etmesinler. Hadi OYB’yi ilan edelim diye sosyal medyadan paylaşıyorum. Yazılı olarak da gittik. 20 yıl da bekledik. Âmâ artık söz bizim yerel yöneticilerimizin. Eğer sağlık, huzur, refah, barış içerisinde yaşamak istiyorlarsa Organize Yaşam Bölgesini ilan etsinler ve buralara da küçük destek versinler” diye konuştu.

SOBİ’DEN BAŞKAN KİBAR’A MESAJ
ÜNTİD Başkanı Adnan Sobi, “Genç olması heyecanlı olması ufkunun da daha geniş olduğunu düşündüğümüz İbrahim Etem Kibar başkanımıza da mesaj olması anlamında Organize Yaşam Bölgesini (OYB) mecliste kabul ederek hem doğayı kurtarmış olacaklar hem geleceği kurtarmış olacaklar hem de Türkiye'de bir ilki başarmış olacaklar. ben burada açmak istediğim yelpaze şu OYB’yi kabul ederek Fatsa’ya aslında birçok şehrin de önüne çıkarmış olacaksınız sayın başkanım. bende size bu mesajı vermiş olayım. Ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanımızın buna büyük bir hassasiyet göstermesini Sayın Valimizin de mutlaka oraya gelip desteği de vereceğini düşünüyorum” dedi.
 
 
Kaynak: modafm.com.tr
 

Bu haber 623 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum