Reklam
Reklam

Özkan Sümer'in Milli takımdan ayrıldıktan sonra Mayıs 1981'de Trabzonspor resmi dergisinde kaleme aldığı "muhteşem" bir yazı var..

Özkan Sümer’in Milli takımdan ayrıldıktan sonra Mayıs 1981’de Trabzonspor resmi dergisinde kaleme aldığı “muhteşem” bir yazı var. Bu yazıdan önce dilerseniz olayın başına, Özkan hocanın A Milli takım teknik direktörlüğüne gidelim Soğuk bir akşamda ilginizi çekecek bir yazı

Özkan Sümer'in Milli takımdan ayrıldıktan sonra Mayıs 1981'de Trabzonspor resmi dergisinde kaleme aldığı "muhteşem" bir yazı var..

Özkan Sümer’in Milli takımdan ayrıldıktan sonra Mayıs 1981’de Trabzonspor resmi dergisinde kaleme aldığı “muhteşem” bir yazı var. Bu yazıdan önce dilerseniz olayın başına, Özkan hocanın A Milli takım teknik direktörlüğüne gidelim Soğuk bir akşamda ilginizi çekecek bir yazı

Özkan Sümer'in Milli takımdan ayrıldıktan sonra Mayıs 1981'de Trabzonspor resmi dergisinde kaleme aldığı
15 Ocak 2021 - 18:00

1980-1981 sezonunda görevi Suat hocadan devralan Özkan Sümer futbol literatürüne “Şok Pres” kavramını sokarak bir yenilik daha yapıyor. Trabzonspor’un sadece Samsunspor’dan Sinan Ünal’ı transfer edip eksik mevkilerini yedi alt yapı oyuncusu ile doldurduğu bir sezonda hem de.

İlk yarıda oynanan on beş maç ve toplanacak maksimum 30 puanın 25’ini topluyor Trabzonspor. Kısaca ligi süpürüyor. Özkan Sümer’in müthiş zekasıyla geliştirdiği sistemde rakip ne olduğunu anlamadan Bordo-Mavililer maçları kazanıyor.

Ligi böylesine süpüren bir kadronun Milli takımın kemik kadrosunu da oluşturması çok normal değil mi? Neyse dönelim şimdi Milli takıma.. T.D. Sabri Kiraz görevi bırakıyor. Dönemin Gençlik Spor Genel Müdürü Yücel Seçkiner’in tüm teknik direktörleri Gençlik Spor Genel Müdürlüğünün 10. katına çağırıp, kendi aranızda bir T.D. seçin çağrısına tüm hocaların Özkan Sümer ismini verdiği bir dönemde göreve geliyor. Trabzonspor ile zaten zor bir görevde bulunan Sümer birde ülkesi için (para almadan)milli takımı çalıştırma görevini de kabul ediyor.

Göreve geldiğinde A milli takım 1982 Dünya Kupası eleme grubunda iki maç oynamış ve bu maçlarda kendi evinde İzlanda’ya 3-1, deplasmanda Galler’e 4-0 yenilmiştir. Hazırlık maçında Libya’ya bile 1-2 kaybeden bir milli takım düşünün...

Özkan Sümer ilk sınavını 82 Dünya Kupası eleme grubunda üçüncü maçı olan Çekoslavakya maçı ile verecektir. Deplasmanda oynanacak olan bu karşılaşmaya Özkan hoca, kendi çalıştırdığı takımdan (lider ve ligi süpüren takım tekrar ediyorum) 6 oyuncu alıyor.

Oyuncularda Şenol-Turgay-Necati (Türk futbolunun mevkilerinde gelmiş geçmiş en iyi oyuncuları) Trabzonspor forması ile 6 şampiyonluk yaşayan Güngör, sol açığın tartışmasız en iyi ismi İskender ve Trabzonspor formamızla 5 şampiyonluk yaşayan Hüsnü Özkara.

Çekoslavakya kendi evinde milli takımımızı 2-0 yeniyor. Eleştireler de daha kadro açıklandığında başlamışken maç sonunda yavaş yavaş yükselmeye başlıyor. Kopma noktasına gelmek üzereyiz.
Bu karşılaşmadan üç buçuk ay sonra Ankara 19 Mayıs Stadı’nda Türkiye-Galler maçı var. Özkan Sümer Trabzonspor’dan altı oyuncu yine milli takım kadrosuna alıyor. Kaptan da Şenol Güneş bu arada...

Hafif tabirle “Türk futbolunun utanç günü” Sahada Milli takım Dünya Kupası eleme maçı oynarken tribünler hep bir ağızdan “Trabzon Dışarı” “Trabzon Dışarı” diye bağırmaya başlıyor.

Türkiye maçı 1-0 kaybediyor. Tribünler de Trabzon nefretini kusmaya devam ediyor tabi. Dönemin Fenerbahçe teknik direktörü Alman Friedel Rausch karşılaşmadan sonra ekteki açıklamayı yapıyor!
Resim
Özkan Sümer karşılaşmadan birkaç gün sonra görevinden istifa eder. Onun yerine göreve gelen Fethi Demircan Galler maçından 20 gün sonra oynanacak Çekoslavakya maçının kadrosunu açıklar ve kadroda 2 Trabzonsporlu oyuncu vardır.

Türkiye kendi evinde bu maçı 3-0 kaybeder. Kaybeder kaybetmesine de tribünler kimseyi dışarı çağırmaz! Basın oynanan futboldan memnundur! “Haysiyetli Futbol” başlıkları atar gazeteler...

Sezon sonu Trabzonspor Özkan Sümer ile şampiyonluk ipini göğüsler. Yazının başında dediğim gibi o muhteşem yazısını resmî dergimizin Mayıs 1981 sayısında yazar. Ben son iki cümlede bittim arkadaşlar...

“TRABZONSPOR DIŞARI...” ÇIKACAKTIR. ÜLKEYİ TEMSİL GÖREVİ İLE. VE TRABZONSPOR HAYSİYET OLACAKTIR, HAYSİYETSİZLERİN ACI DUYACAĞI ÖLÇÜDE.
Resim

KAYNAK: 
Ahmet KARAOSMANOĞLU
@krsmnglahmet

Bu haber 1604 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum