Reklam
Reklam

SARPDERE DAMARLI KARAYOLU BİR AN ÖNCE BİTİRİLMELİDİR

ORDU ULUBEY SARPDERE DAMARLI GÖLKÖY KARAYOLU BİR AN ÖNCE BİTİRİLMELİDİR.

SARPDERE DAMARLI KARAYOLU BİR AN ÖNCE BİTİRİLMELİDİR

ORDU ULUBEY SARPDERE DAMARLI GÖLKÖY KARAYOLU BİR AN ÖNCE BİTİRİLMELİDİR.

SARPDERE DAMARLI KARAYOLU BİR AN ÖNCE BİTİRİLMELİDİR
22 Haziran 2022 - 21:45



Vatandaşın verdiği rıza-i muvafakat ile 2021 yılı mayıs ayında başlatılan Ordu ili Ulubey ve Gölköy ilçelerini bir birine bağlayan 52-50 Sarpdere Damarlı Karayolunda, 2021 yılında daha önce tespit edilen 22 noktanın yaklaşık 13’ünde genişletme ve istinat duvarı çalışması yapıldı. Fakat yapılan bu çalışmalar yeterli değildir.

Mevsimsel olarak kış aylarının başlaması ve yoğun kış şartları nedeniyle ara verilen çalışmaların 2022 mayıs ayında yeniden başlayacağı bilgisi tarafımıza iletilmesine rağmen hala herhangi bir çalışmanın başlatılmaması bizleri kaygılandırmaktadır. 
Ayrıca bu yıl kış sezonu yoğun olduğundan dolayı yolun bazı bölümlerinde heyelan ve göçükler meydana geldi. Yolun belli bölümleri eskisinden daha kötü durumdadır. 

Bizler bu kapsamda vatandaşımızın, STK ve muhtarlarımızın imzalarının yer aldığı detaylı çalışma dosyamızı Karayolları Genel Müdürlüğüne teslim ettik. Vatandaşımızın taleplerini içeren çalışma dosyamıza Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve Karayolları Genel Müdürümüz Abdulkadir Uraloğlu’nun kayıtsız kalacağına inanmıyoruz.

Tüm bu çalışmalar devam ederken, genişletme ve istinat duvarı çalışması biten bölgelerde sıcak asfalt yapılmasını talep ediyoruz. Yılların bölgemizde oluşturduğu kronik yol sorunu sıcak asfalt ile çözüme kavuşmuş olacaktır. 

Daha önce planlanan, mevcut var olan yol genişletme ve istinat duvarı çalışması programında sonradan oluşan hasarlarında dikkate alınarak yolumuzun yapılacağına yöre halkı olarak inancımız tamdır. 

Bundan sonraki süreçte ilimizi yöneten siyasilerimizin desteğiyle bu yıl içerisinde Ordu ili Ulubey ve Gölköy ilçelerini bir birine bağlayan 52-50 Sarpdere Damarlı Karayolunda çalışmaların yeniden başlatılıp bitirilmesini bekliyoruz. Bölge halkı için Sarpdere Damarlı Karayolunun yapılması elzem hale gelmiş ve bir an önce bitirilmelidir. 

Osman Karaca
Elmaçukuru Muhtarı
Ulubey Muhtarlar Derneği ve Sarpdere Damarlı Karayolu Platformu Başkanı

Bu haber 323 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum