Bingölde hain bir saldırıyla şehit edilen Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ve Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu için Bingöl Emniyet Müdürlüğü önünde tören düzenlendi. Törene şehitlerin yakınları, mesai arkadaşları ve askerî erkan katıldı. Cenaze namazına katılan mesai arkadaşları, şehitleri gözyaşı ve dualarla uğurladı. Yakınları cenaze aracına konulan tabutları öperek veda etti. Emniyet Müdür Yardımcısı Şahin, Ankara Karşıyaka Mezarlığında toprağa verildi.
Şehit Başkomiser Hüseyin Hatipoğlunun eşi Sibel Hatipoğlu, kocasının tabutu başında bir süre ağladıktan sonra eşinin bir mesai arkadaşına hitaben, Murat ağabey niye bıraktın, Murat ağabey gitmeseydi, olmuyor muydu ağabey? diyerek gözyaşı döktü. 1,5 yaşındaki Yaren Elvan ise her şeyden habersiz yakınlarının kucağında babasının cenaze törenini izledi. Şehit polislerin naaşları daha sonra toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderildi. Törende konuşan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, saldırıyı yapan teröristlerden 4ünün ölü ele geçirildiğini söyledi. Yılmaz, Bu kardeşlerimize sıkılan kurşunlar, kardeşliğimize sıkılmıştır. dedi.
Şehit Komiser Hüseyin Hatipoğlunun ölmeden önce sosyal medya hesabından ölümü ve şehâdeti anlattığı ortaya çıktı. Hatipoğlu, Twitter sayfasını şehit meslektaşlarının fotoğraflarıyla düzenlemiş. Ana sayfaya şehit fotoğraflarının üzerine de Mehmet Akif Ersoyun Çanakkale şiirinin şu mısralarını yazmış: Ey şehit oğlu şehit, isteme benden makber, Sana ağuşunu açmış duruyor Peygamber.
VATANDAŞ ALAYA BAĞIRDI: KORKMA, TİTRE
Menfur saldırıda şehit düşen üç çocuk babası Bingöl Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ise Ankara Kocatepe Camiinde ikindiyi müteakiben kılınan cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığında toprağa verildi. Cenaze töreninde bir vatandaş, İçişleri Bakanı Efkan Alaya, Twitter fenomeni Fuatavninin meşhur sözleriyle, Korkmayın, titreyin. diye bağırdı. Bakan Ala, resmi törenin ardından hızla camiden ayrıldı. Şehit polisin babası Ahmet ve annesi Cemile Şahin güçlükle ayakta durabildi. Anne Şahin, Keşke seni Bingöle göndermeseydim. Arabanın altına yatsaydım. diye gözyaşı döktü.
PKK: Saldırıyı lokal gruplar yaptı
Önceki gece Bingöl şehir merkezindeki Cenk Caddesinde düzenlenen saldırıda bir otomobille gelen PKKlı teröristler uzun namlulu silahla ateş açmıştı. Saldırıda, caddede yürüyen İl Emniyet Müdürü Atalay Ürker ve koruma polisi Uğur Atlı ağır yaralanırken Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ve Komiser Hüseyin Hatipoğlu şehit olmuştu. Saldırganlardan 15 yaşındaki E.E.nin bu yılın Mart ayında örgüte katıldığı, Ali Bozanın (46) da Karlıova Milli Eğitim Müdürlüğünde memur olduğu öğrenildi. Bu arada terör örgütü PKK saldırıyla ilgili olarak, Başta Bingölde olmak üzere yaşanan şiddet olayları tamamen lokal durumlar olup, HPG Merkez Komutanlığı olarak bizimle herhangi bir ilişkisi yoktur. açıklamasını yaptı.
ZAMAN
YORUMLAR