Reklam
Reklam

"ŞELALELER ŞEHRİ ORDU" ULUSAL MARKA OLUYOR...

Ordu Üniversitesi GSF, Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet YILMAZ ve öğrencilerinden oluşan ekibi Ordu’yu şelaleleri ile markalaştırmak üzere bir proje geliştirdi.

"ŞELALELER ŞEHRİ ORDU" ULUSAL MARKA OLUYOR...

Ordu Üniversitesi GSF, Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet YILMAZ ve öğrencilerinden oluşan ekibi Ordu’yu şelaleleri ile markalaştırmak üzere bir proje geliştirdi.

24 Temmuz 2021 - 17:02

Ordu Üniversitesi GSF, Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet YILMAZ ve öğrencilerinden oluşan ekibi Ordu’yu şelaleleri ile markalaştırmak üzere bir proje geliştirdi. Ekip, Şelaleler Şehri Ordu adlı proje ile amaçlarını; profesyonel medya stratejilerini kullanarak şehri ulusal ve uluslararası medya gündemine güzellikleriyle ve çok daha olumlu bir imaj ile taşırken, Ordu’nun eşsiz tabiat değeri şelaleleri ile tanınıp marka şehir olmasına, uzun vadede ekonomisine ve turizmine katkıda bulunabilmek olarak açıklıyor.

Şelaleler Şehri Ordu projesine tüzel kişilik kazandırmak üzere aynı adla bir dernek kurduklarını ifade eden ve derneğin de başkanlığını yürüten Prof. Dr. Mehmet YILMAZ neden Ordu için şelaleler şehri dediklerini şöyle açıklıyor: “Şehrimizde geçmişte de dile getirildiğini ama üzerinde durulmadığını bildiğimiz zengin bir şelale varlığı olduğunu gördük. Mevsimden bağımsız olarak düzenli akan 50-100 arası şelale yanında bulundukları destinasyonlara erişilmesinin aşırı güçlüğü nedeniyle kayıt altına alınamamış ya da mevsime bağlı ortaya çıkan irili ufaklı şelaleler de dikkate alındığında bu sayı 300’e yaklaşıyor. Bu anlamda 19 ilçeye yayılan şelaleler, sayısının çokluğu ile Ordu’ya özgü bir durum olarak emsallerinden farklı. İşte bu taşıyıcı bir temadan ilerleyebiliriz diye düşündük. Gerçekten de “şelale” teması ana bir eksen olarak Ordu’nun; Boztepe- teleferikten, Aybastı Yaylası’na, Çambaşı’ndan Yoroz’a, kurul Kybele Heykeli’nden Yason’a tüm diğer turistik değerlerinin de lokomatifi olabilecek bir potansiyele sahip. Dolayısıyla, turizm medya dolayımlı bir faaliyet de olduğu için, çalışmalarımızın Ordu turizmine ve doğal olarak da ekonomisine önemli katkı sağlayacağına inanıyoruz.”
 
Kısa süre içinde ulusal basında yankı uyandırdılar
 
Ordu’nun vilayet oluşunun 100. Yılı onuruna 4 Nisan 2021’de başlatılan proje ile Şelaleler Şehri Ordu kısa süre içinde çok sayıda ulusal kanalın haber bültenlerinde, internet haber sitelerinde, yerel ve ulusal basında gündem oldu. Sosyal medya hesapları yanı sıra güçlü teknik alt yapısı ve yedi dil desteği ile kurulan web sitesi de (www.selalelersehriordu.org) ekibin yürüttüğü çalışmalar ve şelaleler hakkında güncel bir bilgi akışı sunuyor.
 
 İlk Etkinlikte Ulusal Bir Yapımın Çekim Destinasyonu Oldular
 
Proje’nin Ulusal Medya Etabı kapsamında kulvarında izlenme rekoru kıran bir programın (Show Tv- Bir Şansım Olsa) çekimleri Şelaleler Şehri Ordu’da gerçekleştirildi. Büyük bir prodüksiyon ile gelenler Ordu’nun bir çekim destinasyonu olarak potansiyelini keşfetti. Kadıncık ve Çiseli/Karaoluk Şelaleleri başta olmak üzere ekibin belirlediği destinasyonlarda çekilen üç bölüm yayınlandı, milyonlar Şelaleler Şehri Ordu’yu izledi. Bu bölümler 2021 yazı boyunca tekrarları ile (Show Tv ve Show Türk) yayınlanarak muazzam bir Şelaleler Şehri Ordu tanıtımına imkân tanıyacak.
 
 
 
Ulusal Medya Etabı Kapsamında Ekran Yüzleri Şelaleler Şehri Ordu’ya Gelecek
 
Proje kapsamında, periyodik olarak ekran yüzleri ve ünlü isimlerin düzenlenecek etkinlikler altında Şelaleler Şehri Ordu’ya gelerek şelaleler başta olmak üzere şehrin güzelliklerini yaşaması ve tüm bunları ulusal gündeme taşıması hedefleniyor.
 
 
 
Şelale Envanteri Hazırlanıyor
 
Şelaleler Şehri Ordu’daki yüzlerce şelale proje kapsamında tespit edilerek kategorileniyor. Ulaşımından sunulan imkanlara, ailecek ziyarete uygun olmasından extreme sporlar için taşıdığı potansiyele kadar ayrıntılı olarak kataloglanıyor. Çevreye saygı konusuna özellikle vurgu yapılırken, şelalelerin doğal güzelliklerinin korunması konusundaki hassasiyetin altı çiziliyor.
 
 
 
Gündemdeki Çalışma “İpek Yolu” Şelaleleri
 
“Şelaleler Şehri Ordu” diyerek Orduyu bir dünya markası konumuna yükseltmek için yola çıkan Prof. Dr. Mehmet Yılmaz ve ekibi şehrin potansiyelini açığa çıkarıyor. Gerçekleştirdikleri detaylı ön keşifler neticesinde Cuma Çayı üzerinde Kapılı Mahallesi Mevkiinde Saadet Şelalesi'nden Gökçegelin Şelalesi'ne kadar 5 km mesafe içindeki 16 şelaleyi "İpekyolu Şelaleleri" olarak dünyaya tanıtmak üzere bir çalışma yürütüyor.  
 
 Küresel İklim Değişikliğine Bağlı Kuraklığa Karşı Mesaj
 
Şelaleler Şehri Ordu projesinin hayata geçirilmesinde küresel iklim değişikliğine bağlı kuraklık tehlikesi bir motivasyon olarak gösteriliyor. Proje ile “Su yoksa şelaleler yok, su yoksa hayat yok” çevresel mesajı veriliyor
 
 Çalışmalarını Sürdürecekler
 
Son olarak Şelaleler Şehri Ordu'nun tanıtımı noktasında yüreği Ordu için çarpan herkesin desteğinden mutluluk duyduklarını ifade eden Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, destek gördükleri sürece bu misyonu sürdürmeye ve “ŞELALELER ŞEHRİ ORDU”yu bir marka olarak ulusal ve uluslararası medya gündeminde tutmak için çalışmaya memnuniyetle devam edeceklerini vurguluyor.

Bu haber 673 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum