Reklam
Reklam

Siz "Tabutçu Ali'yi" bilir misiniz?

"Tabutcu Ali" abiyi gençler tanımaz, ben de sahada canlı izlemiş ama yüz yüze tanışma şansı bulamamıştım.

Siz "Tabutçu Ali'yi" bilir misiniz?

"Tabutcu Ali" abiyi gençler tanımaz, ben de sahada canlı izlemiş ama yüz yüze tanışma şansı bulamamıştım.

Siz
30 Ağustos 2021 - 20:46

Selahattin Kınalı yazdı :

Bu fırsatı içinden geçtiğimiz Ağustos ayında yakaladım. Profesyonel Futbolcular Derneğinde tanıştık, ertesi gün TS'li şöhretler (ne çok şöhret varmış!!) turnuvasında yeteneği ile ayrıca dikkatimi çekti, birkaç gün sonra da 'nemune' hastanesinin altındaki kıraathanesinde çayını içmeye gittim.

Her Trabzonlu ve genel olarak Karadenizli delikanlı gibi Ali Yılmaz'ın da kendisine ve Trabzonlulara normalmiş gibi gelen patolojik halleri var. 

Misal, askerliğini Trabzon'da Kışlada yaparken, kaybedilen bir şampiyonluk sonrası Trabzon'u rencide eden iki İstanbul takım fanatiği polisi darp etmekten yargılanıp, dönemin kışla komutanının 'kıyağıyla' konu Erzincan'a (Askeri Mahkeme, 1982 Cunta dönemi) intikal etmeden , 3 ay hapisle yırtmak gibi...

"Sabah namazını kılar en geç 6.5'da açarım kahveyi. Hastaneye gelenler olur, farklı işçi müşterilerim olur onlara hizmet ederim. Asla kumara, parasına oyuna vb izin vermem, akşam 6-7 dediğinde de kapatırım. 
Gençliğimde çok hızlı yaşadığım için, futbol ömrüm kısa sürdü, ama herkes kaderini yaşar, şikayetim yok!"

MOLDE rövanşı oynanmamış, Trabzon zorlansa da , Molde'de ceza kesecek oyuncu yok diyor, dediği de çıkıyor 

"ama Roma maçları zor olacak, Trabzon gerçek gücünü test edecek"

-Trabzon Futbolunun yetiştirdiği en büyük futbolcu?

+ Çok var, ama hem UEFA Kupasini kaldırması hem oyuncu yetenekleri hem de karakteri ile Fatih Tekke'yi ilk sıraya koymak lazım"

-Sen sıralamada yok musun abi?

+Biz babadan korka sallaya top oynadık, futbol bir tutkuydu, para derdimiz yoktu. Ben de dediğim gibi hep burnumun ve tutkularımım 'dikine' gittim, o yaştaki delikanlının tutkuları nedir diye sormazsın inşallah:)

-Kur'an ya da Piyano/Keman kursu değildir!

+Keşke öyle olsaydı:)
Tabi bana doğruyu gösterecek, pusulamı bana rağmen rotasına oturtacak bir büyüğüm olmaması da 25 yaşında kopma nedenlerimden biridir. Sağolsun Suat hoca da hiç tolerans göstermedi bana

- Bu seneki takım?

+İki ayrı takım vardı Molde maçında. Önde çok yetenekli adamlar var ama içlerinde top rakip kovalayan yok. Bu sorunu çözmezse çok sıkıntı çeker Trabzon (Sonra Cornellius ve Siopis alındı, bilmem şimdi ne düşünür TabutcuAliAbi)

+ Ama asıl sorun ilk 11'inde 9 yabancılı Trabzonspor'da bu durumun sürdürülemez oluşudur. Trabzon bu ekonomi ile İstanbul'la yarışamaz. Trabzon kendi cocuklarından ve Türk genclerinden en az 5-6 yetenekli çocuğu ilk 11'e koyup, yanlarına da kalitesi tartışılmayan ve direkt oynayacak 5-6 yabancı koymalı, yoksa ekonomik olarak teslim /iflas bayrağı çok gecikmez.

Bu haber 1639 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum