Reklam

TARLADAKİ KIVILCIM MUTFAKTA YANGIN OLUR

Türkiye'de tarımsal üretimde yaşanan yüksek maliyetler, dışa bağımlı tarımsal üretim tarlaları yangın yerine çevirdi. Hızla büyüyen yangın şimdi de halkın mutfağına sıçradı.

TARLADAKİ KIVILCIM MUTFAKTA YANGIN OLUR

Türkiye'de tarımsal üretimde yaşanan yüksek maliyetler, dışa bağımlı tarımsal üretim tarlaları yangın yerine çevirdi. Hızla büyüyen yangın şimdi de halkın mutfağına sıçradı.

TARLADAKİ KIVILCIM MUTFAKTA YANGIN OLUR
05 Nisan 2021 - 16:43


Türkiye halen yıllık yüzde 18.40'ı bulan gıda enflasyonu ile G20 ülkeleri arasında Arjantin'den sonra ikinci en yüksek gıda fiyat artışı yaşanan ülke konumunda.
Yerli üretimi ve üreticiyi desteklemek yerine, dışa bağımlı tarım politikalarında ısrar edilmesi sorunu daha da derinleştirdi.
Dünyada gıda fiyatlarını etkileyen arz ve talep arasındaki uçurum, Türkiye'nin kendi iç sorunları ile de birleştiğinde ülkemizde gıda fiyatları üzerindeki baskının daha da artması kaçınılmaz.
Türki lirasında son dönemde yaşanan değer kaybıyla birlikte Başta gıda olmak üzere birçok ürüne önümüzdeki haftalarda %30'a varan zamların gelmesi kaçınılmaz olarak görünüyor.

ÇEVRESİNDEKİLER CUMHURBAŞKANINI YANILTIYOR

Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemiyle birlikte ülkede ekonomiden, eğitime, tarımdan, sanayiye, spordan, sağlığa, teknolojiden, savunmaya kadar her alanda idare tek elde toplanıyor.
Tepedeki Cumhurbaşkanı tüm gücüyle her şeye hakim olmaya çalışırken, ülkeyi Cumhurbaşkanının gölgesinde yöneten biatçı alt kademe sorumluluk almaktan kaçınıyor. Talimatla koltuğa oturan Merkez Bankası Başkanının sonra başka bir talimatla görevden alınması örneğinde olduğu gibi. Bu bütün alt kademelerde aynı şekilde. Bu da yönetimde zaafiyet yaşanmasına ve tüm yükü Cumhurbaşkanının taşımasına neden oluyor.
Herşeye hakim olmaya çalışan hiçbir şeye hakim olamaz. Her şeyi ben bilirim anlayışı hem kendini hem de yönettiği ülkeyi bir felaketin eşiğine sürükler.

TALİMATLA GELEN YİNE TALİMATLA HESAP VERMEDEN GİDİYOR

Çok merkezli vesayet şimdi yerini tek merkezli vesayete bıraktı. O yüzden Türkiye'deki siyasi iktidarın günahı da sevabı da Cumhurbaşkanı'nın omuzlarında. Bu taşıması çok zor ve ağır bir yük. Bunu hiç kimse kaldıramaz. Cumhurbaşkanı taşıyamayacağı bir yükün altına girdi. ve bu alt kademedekilerin de konuk oyuncu gibi davranmalarına neden oluyor.
Ülkenin gelişmesinin ve büyümesinin önündeki en büyük engel etkisiz ve yetkisiz devlet adamlarıdır. Talimatla geldiği gibi talimatla kimseye hesap vermeden valizini toplayıp gidiyor. Yerine bir başka figüran geliyor.

Bir yazı görseli olabilir
 

 

Tohum & Toprak Dostluğu

Bu haber 1523 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum