Reklam

TEMİZLİK İMANDAN GELİRMİŞ...

Tüm Avrupayı gezdim hiç bir yerde böyle bir pislik görmedim!..

TEMİZLİK İMANDAN GELİRMİŞ...

Tüm Avrupayı gezdim hiç bir yerde böyle bir pislik görmedim!..

TEMİZLİK İMANDAN GELİRMİŞ...
09 Ocak 2021 - 22:41


* Kenan Çebi yazdı: 
Tüm Avrupayı gezdim hiç bir yerde böyle bir pislik görmedim!.. Büyüklerimiz "Temizlik imandan gelir" derdi ve bizler de öyle öğrendik ama şimdi bir bakıyorsunuz sahiller pislik içinde ve bunu da yapanlar çoğunlukla Lise ve Üniversite öğrencileri ve de Müslüman çocukları...
"Şüphesiz Allah çok tövbe edenleri ve pisliklerden temizlenenleri sever” (el-Bakara, 2/222). Çevre temizliği sadece kişileri ilgilendirmez, toplumsal bir konudur. Burada fertlerin karşılıklı hak ve görevleri söz konusudur. Meselâ; yola çöp atan veya çekinmeden tükürüp geçen; dinlenmek için gittiği gezinti yerlerinde yeyip içtiklerinin artıklarını çevreye saçan; işyerinin etrafını artık maddelerle kirleten bir kişi, yalnız çevresini kirletmiş olmakla kalmaz, kirlettiği yerlerde yaşayan veya o yerlerden yararlanan insanlara karşı da haksızlık yapmış, terbiyesizlikte bulunmuş olur. Bunun için çevre temizliğini aynı zamanda toplumsal bir görev olarak değerlendirmek ve bu konuda çok titiz davranmak Müslümanlar için bir yükümlülüktür.
 
İnsanların yiyip, içtiklerini giderken toplayıp çöp kutularına atmaları çok mu zor bir iş !.. Bu okullar bu gençlere maalesef sadece diploma veriyor... Ne akıl ne de ahlak !.. 

Kenan Çebi

Bu haber 906 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum