Reklam
Reklam

Tokat'ta 128 bin 673 yardımcı kaynak kitap öğrencilere dağıtılmaya başlandı

Milli Eğitim Bakanlığınca öğrenci ve öğretmenlere destek olmak amacıyla ücretsiz olarak verilen yardımcı kaynak kitapların dağıtımı Tokat’ta dün yapıldı. Tokat'da bu kapsamda 128 bin 673 adet yardımcı kaynak kitap öğrencilere dağıtılmaya başlandı.

Tokat'ta 128 bin 673 yardımcı kaynak kitap öğrencilere dağıtılmaya başlandı

Milli Eğitim Bakanlığınca öğrenci ve öğretmenlere destek olmak amacıyla ücretsiz olarak verilen yardımcı kaynak kitapların dağıtımı Tokat’ta dün yapıldı. Tokat'da bu kapsamda 128 bin 673 adet yardımcı kaynak kitap öğrencilere dağıtılmaya başlandı.

Tokat'ta 128 bin 673 yardımcı kaynak kitap öğrencilere dağıtılmaya başlandı
04 Ocak 2022 - 08:55

Milli Eğitim Bakanlığınca öğrenci ve öğretmenlere destek olmak amacıyla ücretsiz olarak verilen yardımcı kaynak kitapların dağıtımı devam ediyor. Bu kapsamda yardımcı kaynak kitaplar ücretsiz olarak Tokat'da öğrencilerin istifadesine sunuldu.

 

Millî Eğitim Bakanlığı, tüm sınıf ve kademelerde haftada beş gün yüz yüze eğitime devam ederken öğrenci ve öğretmenlere destek olmak amacıyla Tokat'da da öğrencilere yardımcı kaynak desteği sunuldu. Tokat'da bu kapsamda 128 bin 673 adet yardımcı kaynak kitap öğrencilere dağıtılmaya başlandı. Basılı olarak öğrencilerin istifadesine sunulan kaynak kitaplara yardimcikaynaklar.meb.gov.tr adresinden dijital olarak da ulaşılabiliyor.

 

İL MEM KÜÇÜKALİ: ETÜD TOKAT TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK

Tokat Gaziosmanpaşa Lisesi’nde gerçekleşen Yardımcı Kaynak Kitap Dağıtım töreninin açılış konuşmasını yapan Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali, “Malumunuz okullarımızda en büyük sorunumuz yardımcı kaynak sorunu. Her yıl bizim kronik rahatsızlığımız bu.  Velilerimiz sıkıntı yaşıyordu almakla ilgili. Hangi yardımcı kaynak alınacak okul idarelerimizi, öğretmenlerimizi, velilerimizi en çok meşgul eden konu buydu. Bakanlığımız güzel bir çalışma başlattı. Şimdi meyvelerini görüyoruz hep birlikte. Bundan sonra artık tüm öğrencilerimize yardımcı kaynaklar Bakanlığımız tarafından ücretsiz olarak gönderilecek. Sizlerin en büyük sorununu da çözmüş olacağız. Bugün burada temsili olarak merkez okul müdürlerimize ve bu okuldaki öğrencilerimize bu yardımcı kaynak dağıtımını gerçekleştirdik. İlimizde hepinizin malumu eğitimle ilgili güzel projeler yapılıyor. Bizim ilimizde yürüttüğümüz Etüd Tokat projemiz var. Bunda da çocuklarımızı akademik sınavlara hazırlıyoruz. Bir dersane mantığıyla yürütüyoruz projelerimizi. Burada da Sayın Valimizin destekleriyle ciddi manada yardımcı kaynak dağıtımı gerçekleştirmiştik öğrencilerimize ücretsiz olarak. Bunlar da takviye olmuş olacak. Kurs merkezi olarak okul müdürlerimizi ziyaret edecek Bakanlık Müfettişlerimiz geldi. İlimizde özellikle uyguladığımız bu Etüd Tokat’ın Türkiye’ye örnek olmasını yerinde inceleyecekler. Sabah onlarla görüştük ciddi heyecan duydular projemizi anlattığımızda ‘Tam aradığımız şey buydu’ dediler. İnşallah okullarımızı ziyarete gelecekler. Ben bu çalışmanın ve kaynaklarımızın öğrencilerimize, ülkemize, Tokatımıza hayırlı olmasını diliyorum. Saygılar sunuyorum” diyerek bilgiler verdi.

 

VALİ OZAN BALCI ÇALIŞMALARI ANLATTI

Tokat Valisi Dr. Ozan Balcı ise Kitap ile ilgili Tokat’ta çok güzel işler olduğunu belirterek Tokat’ta Etüd Merkezleri kurularak ayrıca yardımcı kaynak desteği sağlandığını anlattı. Balcı, “Çocukların akademik anlamda başarılarını önemsesek bile fiziksel, ruhsal ve zihinsel anlamdaki gelişmeleri çok önemli” dedi. Kitap Tokat projesiyle Tokat’ta güzel çalışmalara imza atıldığını anlatan Vali Balcı Türkiye’nin ilk müstakil bebek ve çocuk kütüphanesinin Tokat’ta kurulduğunu hatırlatarak  Tokat, Niksar, Başçiftlik, Reşadiye, Almus, Artova, Yeşilyurt, Pazar halk kütüphanelerinin yapımının sürdüğünü, Erbaa, Turhal ve Zile’ye de kütüphane yapılacağını söyledi. 102 Z Kütüphane olmak üzere 156 tane kütüphane ile yaklaşık 260’a yakın kütüphanenin Tokat’taki okullara kazandırıldığı bildiren Vali Balcı, güçlendirme çalışmalarının bitimiyle kütüphane sayısının 400’e çıkacağını aktardı.

 

KİTAP OKUMAYI İHMAL ETMEYİN

Vali Ozan Balcı, “Bütün bu çaba çocuklarımız geleceğe yürürken onlara yardımcı olmak, destek vermek amacıyla yapılan güzel işler. Buradan öğrencilere tavsiyem günde 1 saat kitap okumaları. Çok önemli. Hem kendinizi geliştireceksiniz hem zihniniz parlaklaşır hem de derslerinizde başarılı olursunuz. Derslerinizde başarılı olmakla yetinmezsiniz sınavlarınızda da başarılı olursunuz. Kitap okumayıp üniversite sınavında veya başka sınavlarda başarılı olmak gibi bir kural yok, olamazsınız çok zor.  Kitap okumayı aman ihmal etmeyin.” Diye konuştu.

 

Vali Ozan Balcı, yardımcı kaynak kitaplarının öğrencilere hayırlı olmasını temenni ederek Milli Eğitim Bakanı başta olmak üzere emeği geçenlere müteşekkir olduğunu söyledi.

 

TARİHİ GAZİOSMANPAŞA LİSESİ RESTORASYONA GİRİYOR

Konuşmasının sonunda Tokat Gaziosmanpaşa Lisesi’nin restorasyona alınacağını bu nedenle gerçekleşen toplantının son toplantı olduğunu söyleyen Vali Dr. Ozan Balcı, “Bu okulu restorasyona alacağız ikinci yarı inşallah. Hayırlı, uğurlu, daha güzel bir şekilde gelişmiş bir şekilde eğitim-öğretim  imkanı olacak diye düşünüyorum” dedi.

 

Vali Ozan Balcı, sınıfları da ziyaret ederek öğrencilere yardımcı kaynak dağıtırken öğrencilerle gelecekte seçmek istedikleri meslekler hakkında sohbet etti. 

HABER: Mihriban KOÇAKER

2022/01/2022-01-03-21-11-47.jpg

2022/01/2022-01-03-21-11-50.jpg

2022/01/2022-01-03-21-11-52.jpg

www.tokathaber.com.tr


Bu haber 490 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum