Reklam

Vali Sonel, "Eğitim Her Daim Önceliğimiz Olmuştur"

Vali Tuncay Sonel, Fatsa İlçesi Demirci mahallesinde bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Eğitim ve Kültür Şenliğine katıldı.

Vali Sonel, "Eğitim Her Daim Önceliğimiz Olmuştur"

Vali Tuncay Sonel, Fatsa İlçesi Demirci mahallesinde bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Eğitim ve Kültür Şenliğine katıldı.

Vali Sonel,
07 Mayıs 2023 - 17:08

Fatsa Kaymakamlığı, Fatsa Belediyesi, Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası ile Fatsa Ziraat Odası organizasyonunda gerçekleştirilen programa, Vali Tuncay Sonel, Fatsa Kaymakamı Avni Kula, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Ordu Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yunus Özdaş, Demirci Köyü Muhtarı Taylan Şendur ve çok sayıda davetli katıldı.

Demirci Mahallesi Eğitim ve Kültür Şenliğinde bir konuşma yapan Vali Tuncay Sonel, “Eğitim, nerede görev yaparsak yapalım önceliğimiz olmuştur. Çocuklarımız, gençlerimiz bizim geleceğimiz. Biz onlara fiziki şartları uygun okullar yaparsak, öğretmenlerle buluşturursak, ailelerine katkı sağlarsak, ileride bu memlekete güzel işler yapacak hale gelirler” diye konuştu.

Konuşmasında, Ordu’da yapılan eğitim yatırımlarına da değinen Vali Sonel, “Ordu’da göreve başladığımıza 66 okulda deprem riski vardı. Bunların tamamını yıktık. Sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetinde, Milli Eğitim Bakanımızın destekleri ve devlet-vatandaş işbirliğiyle 58 okula ulaşmıştık.

Sayın Bakanımızın Ordu’ya gelmesiyle birlikte okul sayısında ciddi bir artış oldu. 58 okul, 76 okula çıktı ve toplamda 991 dersliğe ulaşmış olduk. Bunun yanında 7 öğretmenevi, 10 pansiyon, 5 spor salonu, 1 uygulama oteli, 246 kütüphane, 46 okulumuzun güçlendirilmesi sağlandı. sadece bu yıl 491 milyon ₺ olan eğitim yatırımlarımız Milli Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer’in katkılarıyla 3 milyar ₺ civarına çıktı.Allah razı olsun. Bunlar, eğitim adına çok ciddi yatırımlar” dedi.
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar da bir konuşma yaparak, 3. Eğitim ve Kültür Şenliğinin nesillere aktarılacak bir etkinlik olduğunu söyledi.

Vali Tuncay Sonel’e Fatsa ilçesine yaptığı eğitim desteğinden dolayı teşekkür eden Başkan Kibar sözlerini şöyle tamamladı: “Fatsa’mızda birlik, beraberliğin, kardeşliğin en önemli meyvelerinden bir tanesini bu etkinliklerde görüyoruz. Sayın Kaymakamımızın öncülüğünde diğer kurum ve kuruluşlarımızın, STK’larımızın birlikteliği ile düzenlenen bu güzel etkinliğin inşallah bugün şenlikle başlayan, gelecekte de festivallere dönüşecek güzel bir festival olmasını umut ediyorum.” Şenlikle ilgili bilgi veren Demirci Köyü Muhtarı Taylan Şendur, “ Organize yaşam bölgesi köyleri olarak bölgemizi kalkındırmak, yöremizi tanıtmak ve köylerimizi yeniden canlandırmak için organik tarımı desteklemek, doğal yaşamı bir yaşam biçimi haline getirmek için düzenlediğimiz eğitim kültür şenliğini çok önemsiyoruz.

Bu şenliğin ilerleyen zamanlarda ulusal ölçekte bir şenlik olacağına inancım tamdır. Bizleri yalnız bırakmayan Sayın Valimize teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından Demirci Köyü İlkokulu 4/A sınıfı öğrencileri Fatma Nur Yavuz ile Büşra Karataş şiirler okudu.

Program, minik öğrencilerin müzik dinletisiyle devam etti. Fatsa Atatürk İlkokulu Halk Oyunları ekibinin gösterisi ise ilgiyle izlendi. Demirci Köyü İlkokulu-Ortaokulu öğrencilerinin “Kınalı Ali” adlı tiyatro oyunu ile Fatsa Belediyesi Gösteri Sanatları Atölyesi oyuncularının “Orda Bir Köy Var Orda” adlı parodi gösterisi davetlilerden tam not aldı.

Vali Tuncay Sonel daha sonra beraberinde diğer protokol üyeleri ile birlikte Demirci Köyü Ortaokulu resim sergisi, Ziraat Odası Standı, Fatsa Belediyesi Gençlik Merkezi Standı ile Müze Sınıfı gezdi. Yöresel ürünlerden protokol üyeleri ve vatandaşlara ikramda bulunuldu.

Ali Yazan/Ordu

Bu haber 871 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum