Reklam

YETERLİ UYKU BUNAMADAN DA KORUYABİLİYOR

Bağışıklık sistemini güçlü tutmanın en önemli ayaklarından biri de uykudur.

YETERLİ UYKU BUNAMADAN DA KORUYABİLİYOR

Bağışıklık sistemini güçlü tutmanın en önemli ayaklarından biri de uykudur.

YETERLİ UYKU BUNAMADAN DA KORUYABİLİYOR
23 Nisan 2021 - 23:58

 
Bağışıklık sistemini güçlü tutmanın en önemli ayaklarından biri de uykudur. Maalesef pek çok kişi uyku konusunu ihmal ediyor veya önemsemiyor. Oysa ki; 
 
▪️ Dr. Mark Hyman “Şeker Bağımlığından Kurtulmak İçin 8 öneri” arasında uykuyu sayıyor. (1) 
▪️ Dr. Sara Gottfried “Yaşlanmayı Hızlandıran 10 Faktör” arasında az uyumaktan bahsediyor. (2)
▪️ Yaşam süresinin önemli belirteçlerinden olan GGT’nin düşük olmasını sağlayan, antioksidanların orkestra şefi “Glutatyon Düzeyini Yükseltmenin 10 Doğal Yolu”arasında yeterli uyku uyumak da sayılıyor. (3)
▪️ Dr. Mark Hyman “Yavaş Metabolizmayı Düzeltmenin 7 Yolu” arasında uykunun önemini aktarıyor. (4)
▪️ Yuri Elkaim “50 Yaşından Önce Terkedilmesi Gereken 7 Alışkanlık” arasında da düzensiz veya yetersiz uykuyu sayıyor ve uykunun önemini anlatıyor. (5) 
 
Bugün paylaşacağımız yazı ise uyku ile ilgili yeni bir araştırma haberi. Mindbodygreen sitesindeki haberin çevirisini aşağıda okuyabilirsiniz. (6)
 
“Uykunun vücudun pek çok fonksiyonu açısından önemli olduğu bilinen bir gerçek. 
Hücre onarımından kas gelişimine ve tabii beyin sağlığı üzerinde etkili. Yeni yayımlanan bir çalışma orta yaşlı kişilerde uyku süresi ile bunama riski arasında bir ilişki olduğunu gösteriyor.
 
Bu çalışma için College London Üniversitesi’nin 8.000 İngilizin 25 sene izlenmesiyle elde edilen veriler incelenmiş. Katılımcılara takip edildikleri 25 yıl boyunca birçok kez kaç saat uyudukları sorulmuş. Hatta bazı katılımcılar kesin veri elde edilebilmesi için. uyku kayıt cihazlarıyla uyumuşlar. Veriler uyku süresinin kısa olmasıyla ileri yaşlarda bunama arasında bir korelasyon belirlenmiş. Uyku süresi kısa olanların bunama riskinin % 30 daha yüksek olduğu belirlenmiş. Araştırmacılar uyku süresinin en az 7 saat olmasının sağlıklı olduğunu belirtiyorlar.”
 
Daha iyi uyumak için nörolog Dr. David Perlmutter’ın 6 önerisini son fotoğrafta okuyabilirsiniz. (7)
 
Özet çeviri: Nurçin Çağlar
Sağlıklı Yaşıyoruz®
 
#sybunama #syuyku #syalzheimer #uyku

Bu haber 863 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum