Reklam

YÜZDE 100’LÜK ARTIŞ!

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi, Perşembe Ziraat Odası Başkanı Arslan Soydan, 54 TL olarak belirlenen 2022 yılı fındık fiyatı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

YÜZDE 100’LÜK ARTIŞ!

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi, Perşembe Ziraat Odası Başkanı Arslan Soydan, 54 TL olarak belirlenen 2022 yılı fındık fiyatı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

YÜZDE 100’LÜK ARTIŞ!
03 Ağustos 2022 - 12:24



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilimize gelerek 2022 yılı fındık ürünü fiyatının 54 TL olarak açıklamalarını değerlendiren TZOB Yönetim Kurulu Üyesi, Perşembe Ziraat Odası Başkanı Arslan Soydan, “Verilen fiyattan memnun olanda var, 55-60 TL gibi bir fiyat beklentisi olanda vardı” diye konuştu. 

“ARZ VE TALEBE GÖRE SERBEST PİYASA FİYAT BELİRLEYECEKTİR”

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından fındık fiyatı 54 TL olarak açıklandı. Bu fiyat destekle beraber olan bir fiyat” diyen Başkan Soydan, “55-60 TL gibi bir fiyat beklentisi olanlarda vardı, verilen fiyattan memnun olanda. Bizimde beklentimiz 55-60 TL’ydi. Ama verilen bu fiyatta kötü değil. Geçen yıla baktığımızda yüzde 100’e yakın bir fiyat artışı var. Fındık alımlarıyla ilgili uygulamalar fındık fiyatını şekillendirecektir. Arz ve talebe göre serbest piyasa fiyat belirleyecektir” şeklinde konuştu. 

“1 RANDIMAN 1 TL GİBİ BİR FİYATA TEKABÜL EDİYOR”

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Giresun, levant ve sivri fındık kalite alım fiyatını belirlediğini söyleyen Soydan, “50 randıman Giresun 53, Levant 52, sivri fındık kalite ise 51 TL olarak açıklandı. Eğer üreticilerimiz yüksek randıman alabilirse fiyat daha da yükselecektir. 1 randıman 1 TL gibi bir fiyata tekabül ediyor. Üreticilerimizin burada randımanı en iyi şekilde alabilmesi ve fiyatın üzerine biraz daha katabilmesi için elinden geleni yapması gerekiyor” ifadelerine yer verdi. 

“TMO GEÇMİŞ YILLARA GÖRE DAHA FAZLA GÖREV ALMASI GEREKİYOR”

Soydan, “Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) alım şartlarının şekillenmesi ve ilçelerde alımları hızlı bir şekilde yapabilmesi lazım. Bu yıl rekolte iyi. TMO hızlı bir şekilde almazsa randevular çok uzun süreye dayalı bir süreç olacaktır. Üreticiler TMO’ya fındığını veremezse serbest piyasaya yönelme olduğunda arz ve talebe göre fındık fiyatını aşağıya doğru şekillendirecektir. TMO geçmiş yıllara göre daha fazla görev alması gerekiyor."

Ordu Hürses 
Özel Haber: Sümeyye Şahin

Bu haber 438 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum