Reklam

7 Adımda Hayvan Kredisi Nasıl Alınır? (SIFIR FAİZLİ)

2021 yılında çiftçilere özel hayvancılık kredisi veren bankalar hangileridir? Hayvancılık kredisi almak için şartlar nelerdir? 2021 yılında 7 adımda hayvancılık kredileri ve faiz oranları ile şartları ile ilgili tüm detayları sizler için derledik

7 Adımda Hayvan Kredisi Nasıl Alınır? (SIFIR FAİZLİ)

2021 yılında çiftçilere özel hayvancılık kredisi veren bankalar hangileridir? Hayvancılık kredisi almak için şartlar nelerdir? 2021 yılında 7 adımda hayvancılık kredileri ve faiz oranları ile şartları ile ilgili tüm detayları sizler için derledik

7 Adımda Hayvan Kredisi Nasıl Alınır? (SIFIR FAİZLİ)
29 Mayıs 2021 - 11:42

3 Ocak tarihinde yayınlanan Resmi Gazete’ de ki Cumhurbaşkanlığı kararına göre 2020-2022 yılları arasında hayvancılık sektöründeki çiftçilere özel Ziraat bankası aracılığıyla faizsiz hayvancılık kredisi verilmeye devam ediyor. Tarımsal işletmelere kullandırılmak üzere Ziraat bankası ve  TKK tarafından kullandırılacak olan sıfır faizli hayvancılık kredisi nasıl alınır? Faizsiz hayvan kredisini hangi banka veriyor? Hayvancılık kredisi veren bankalar ve faiz oranları ile ilgili tüm detaylar yazımızda..

Faizsiz Hayvan Kredisi Nasıl Alınır?

Ülkemizde bütün kesimlerde yapılan ve geçerli ve karlı bir meslek dalı olarak olan hayvancılık sektörüne yatırım yapmak isteyenler Ziraat bankası tarafından faizsiz kredi imkanı sunmaktadır.

Ülke ekonomisinde önemli bir yere sahip olan hayvancılık kredisi özel bankalardan ve kamu bankalarından kullandırılmaktadır. Her yıl olduğu gibi 2021 yılında da faizsiz hayvan kredisini Ziraat bankası tarafından belirlenen  şartlara sahip olmaları halinde kolaylık ile bu yatırım için kredi kullanabilmek mümkün.

 

Büyükbaş, küçükbaş hayvancılık ve kanatlı sektörü için işletme ve yatırım dönemleri içerisinde düşük faizli ve faizsiz 7 yıla varan vadeli krediler ile birlikte devlet faiz desteklerinden kolaylıkla sizlerde yararlana bilirsiniz. Faizsiz kredi veren Ziraat bankasıdır. Bunun haricinde düşük faiz oranları ile hayvancılık kredisi veren birçok özel bankada mevcuttur.

Düşük Faizli ve Faizsiz Hayvancılık Kredisi 2021

Büyükbaş ve küçükbaş hayvancılığa sıfırdan başlamak isteyenler ve bunu bankalardan kredi alarak gerçekleştirmeyi düşünenler hayvancılık kredisi veren bankaları araştırıyor. Hayvancılık kredisi denilince akla ilk gelen banka olan Ziraat bankası bu yıl da faizsiz kredi vererek hayvancılık sektörünün canlanması ve teşvik edilmesi amacıyla düşük faizli ve faizsiz krediler vermektedir. Bu yıl da faiz desteği veren Ziraat bankası % 75, % 50 ve % 25 lere varan faiz indirimleri ile çiftçilerin yanında yer alıyor. 2021 yılında Ziraat Bankası Hayvancılık Kredisi faiz oranları oldukça düşüktür. Bu yıl kadın ve genç girişimciler de kapsama alınarak,  kadın ile 40 yaş altı genç çiftçilere bir çok hayvansal yatırımlar için faizsiz krediler verilmektedir.

Ziraat Bankası Faizsiz Hayvancılık Kredisi

2021 yılında Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından verilen tarımsal işletmelere tarım ve hayvancılık sektörlerinde kullandırılmak üzere düşük faizli ve sıfır faizli olarak kredi verilecektir. Hayvancılık sektöründe her sektörde farklı olmak üzere özellikli kriter olarak belirlenen şartları yerine getiren çiftçiler için % 25, % 75, ve % 90 ile % 100 olmak üzere faiz indirimi desteği sağlanacaktır.  31 Aralık 2021 tarihine kadar başvuruları alınmaya devam edecek olan bu  faiz desteğinden yararlanmak isteyenlere verilecek olan kredilerin üst limitleri büyükbaş hayvancılıkta 10 milyon, küçükbaş hayvancılıkta 15 milyon,  sütçü kombine sığır yetiştiriciliği 25 milyon, damızlık düve yetiştiriciliği 10 milyon,  arıcılık 2.5 milyon,  kanatlı hayvancılığa 5 milyon damızlık kanatlı sektörüne ve su ürünleri sektörüne 10 milyon, geleneksel yaygın hayvansal üretim 1.5 milyon TL olmaktadır.

2015 sayılı Resmi Gazete’ de yayınlanan karar kapsamında sütçü kombine sığır, damızlık düve, büyükbaş ve küçükbaş hayvan alımları için yatırım ve işletme dönemlerine ait olarak kullandırılacak kredilerde yüzde 90 ve 100 faiz indirimi yapılacaktır.

Ziraat Bankası faizsiz hayvancılık kredisi

Ziraat bankasının 2021 yılında yıllık cari faiz oranı % 9′ dur. Bu oran üzerinden aylık faiz hesaplaması yapılacaktır. Faiz destekleri hesaplamalara dahil edilerek ödeme tablosu oluşturulacaktır.

Yıllık %9 faiz olan bir sistemde %75 faiz indirimi yapılırsa %6.75 indirim yapılacak demektir ki, yıllık faizi %9 olup %6.75 indirim uygulandığında bize kalan yıllık %2.25 orandır. Bu oranda aylık %0.1875 demektir. Bu hesaplamalarda faiz destekleri baz alınarak oluşturulur. Faiz indirimleri %25, % 50, % 75 üzerinden hesaplamalar bu şekilde olacaktır.

 

Ziraat bankası koyun kredisi hesaplama tablosu üzerinden bilgi alabilirsiniz.

Hayvancılık Kredisi Veren Bankalar 2021

Ziraat bankasının faizsiz kredi imkanlarının yanında hayvan kredisi veren bankalar birçok bankada mevcuttur. Bu bankalar ise;

  1. Türkiye İş Bankası
  2. Garanti Bankası
  3. QNB Finansbank
  4. Şekerbank
  5. Denizbank
  6. Teb

İşbankası Hayvancılık Kredisi

Büyükbaş süt, besi hayvancılığı, arıcılık, et tavukçuluğu, küçükbaş damızlık koyun, büyükbaş süt hayvancılığı hayvan alım ve makine ekipman kredisi veren İşbankası hayvancılık sektöründeki işletmecilerin ve yetiştiricilerin yanında yer almaya devam ediyor. Canlı hayvan alımları için finansman desteği veren İşbankası uygun faiz oranları ve geri ödeme koşulları ile sunuluyor. 18, 24, 36 ay vadeler ile % 0,96 faiz oranları ile sunulan kredilerden yararlanarak canlı hayvan alımlarını ve

  • Süt soğutma tankı
  • Süt sağım ünitesi
  • Yem hazırlama makinesi
  • Gübre sıyıncı ünite ekipmanların
  • Yem, makine, teçhizat, elektrik, veterinerlik hizmeti gibi giderlerini de karşılayabilirsiniz.
İşbankası Bireysel Kredi İle Hayvan Alım Kredisi Hesaplama (0,96 faizli)
MiktarVadeAylık ÖdemeToplam Maliyet
50.000 TL

 

 

9 Ay5.880 TL52.923 TL
12 Ay4.485 TL53.822 TL
18 Ay3.091 TL55.649 TL
24 Ay2.396 TL57.515 TL
36 Ay1.704 TL61.365 TL

Şekerbank Hayvancılık Yatırım Kredileri

Şekerbank aşağıdaki başlıklar altında hayvancılık sektöründe yatırım giderlerinin karşılanması amacıyla finansman desteği sağlayan bankalar arasında yer almaktadır..

Bu başlıkları incelemek gerekirse;

Süt Sığırcılığı ve Besicilik Kredisi

  • Süt hayvancılığında; en az 5 baş ve üzeri hayvana sahip ve bu sayının üzerinde çıkartacak işletmelere 60 aya varan vade ve yılda bir ödeme imkanı ile
  • Besi hayvancılığında; en az 10 baş ve üzeri hayvana sahip ve bu sayının üzerinde çıkartacak işletmelere hayvan alımlarının kredilendirilmesi 18 ay vadede Türkvet Kayıt Sistemine kayıtlı, Damızlık Belgesine sahip işletmelere kullandırılmaktadır.

Bu krediler ile hayvan alımı dahil, buzağı ve düve bölümleri, yem hazırlama üniteleri, sabit veya mobil sağım üniteleri, hayvan barınaklarının yapımı, kaba yem depoları, slaj, posa ve gübre çukurlarının yapımı, süt depolama ve soğutma tankları gibi işletmede üretim giderlerinin karşılanması amacıyla kullandırılan yatırım kredileri fatura değerinin yüzde 75′ i kadar olacaktır.

Küçükbaş Süt Hayvancılığı ve Besicilik Kredisi

Küçük baş hayvan alımları için 12 ay vadeli, barınak yapım ve tadilatı gibi yatırı giderlerinin finansmanı için 60 ay vadelerde kredi kullandırılmaktadır. Genel şartları ise;

  • En az 2 senedir küçükbaş süt hayvancılığı ile uğraşan çiftçilere destek veren Şekerbank küçük baş hayvancılıkta; koyunda 50, keçide en az 25 baş kapasiteye sahip işletmeler ile;
  • En az 2 yıldır küçükbaş besicilik ile uğraşan çiftçilere en az 50 baş yada bu sayının üzerinde hayvan sahip  işletmesin işletmelere finansman desteği sağlamaktadır. Yılda bir ödemeli olmak üzere kullandırılan krediler ile canlı hayvan alımı ve yatırım kredileri fatura değerinin yüzde 75′ i kadar olacaktır.

Et Yumurta Tavukçuluğu ve Hindi Yetiştiriciliği Kredisi

  • Et tavukçuluğunda 10 bin adet
  • Yumurta tavukçuluğunda 5 bin adet
  • Hindi yetiştiriciliğinde  2 bin 500 adet hayvana sahip ve bu sayının üzerinde kapasiteye sahip olan, Kanatlı sektöründe 2 yıl deneyim sahibi üreticilere, mevcut yatırımları büyütme, modernize etme ve yeni tesis kurma konularında ihtiyaç duyacakları işletme ile yatırım giderlerinin finansmanı 60 ay vadeli olarak yılda 1 ödemeli olarak kredi verilmektedir. Yine yatırım kredileri fatura değerinin yüzde 75′ i kadar olacaktır.

Arıcılık Kredisi

  • Modern arıcılığa destek sloganıyla TAB ve TAB’a bağlı olarak faaliyet gösteren İl Arı Yetiştiricileri Birlikleri’nin faaliyet gösterdiği arıcılıkla ilgilenen üyelerine veya arıcılık faaliyetiyle uğraşan tüzel kişilerin arıcılık faaliyetindeki giderlerinin karşılanması amacıyla esnek ödemeli olarak arıcılık kredi verilmektedir. 
  • Bu kredi Arı yetiştiricileri birliğine asgari 1 yıllık üye olan arıcılar ve arıcılık faaliyetiyle 1 yıldan fazla arıcılık işi ile uğraşan tüzel kişi ve tarımsal işletmelere özel olarak 36 aya kadar vadeler ile yılda bir ödeme imkanı ile sağlanır.

Yapıkredi Kobi Hayvancılık Kredisi

Yapıkredi kobi hayvancılık sektöründeki çiftçilere özel; Büyükbaş süt hayvancılığı, besicilik, canlı hayvan alım, etlik piliç broiler, küçükbaş süt ve besi hayvancılığı, arıcılık kredilerini 60 aya varan vadeler ile uygun faiz oranları ile kredi ve finansman desteği sunuyor.

QNB Finansbank Hayvancılık Kredisi

Qnb Finansbank hayvancılık ile uğraşan çiftçiler için Tarım çiftçi işletme kredileri kapsamında besicilik kredisi, kanatlı kümes hayvancılığı kredisi, süt hayvancılığı, arıcılık ve su ürünleri avcılığı kredilerini 24 ay vadeler ile yatırım maliyetinin %75 oranına kadar finansman desteği sağlayan bankanın sağlamış olduğu kredinin geri ödemesi ise hasat 1,3, 6 ile 12 ay aralıklı olarak sunulmaktadır.

TEB Hayvancılık Kredisi

TEB hayvancılık sektöründe yer alan çiftçilerin işletme giderlerini karşılamaları amacıyla işletme kredis kapsamında hayvancılık kredi paketleri ile çiftçilere özel finansman desteği hizmeti sunuyor. Süt hayvancılığı, besicilik, su ürünleri, tavukçuluk kredilerini uygun faiz oranları ile ve geri ödeme koşulları ile her sektör için ayrı olarak belirlenen aşağıdaki belgeler ile başvuruda bulunan çiftçilere özel kredi sunuyor.

  • Çiftçi Kayıt Sistemi belgesi
  • Nüfus Cüzdan fotokopisi
  • İkametgah senedi
  • Tapu fotokopileri
  • İşletme tescil belgesi
  • Damızlık birliği üyelik belgesi
  • Hayvan varlığı listesi
  • Gıda üretim sertifikası
  • İşletme tescil belgesi
  • Çalışma izni
  • Sağlık sertifikası
  • Su ürünleri yetiştiricilik belgesi
  • Ruhsat teskeresi (Gemi ve Şahıs için)
  • Denize elverişlilik belgesi
  • Tonilato belgesi
  • Gemi için sicil tasdiknamesi
  • Islah, Yetiştirici birliklerine üye ise üyelik belgesine sahip olan çiftçiler TEB şubelerine giderek kendilerine özel kredilere başvuruda bulunarak finansman desteği alabilirler.

Denizbank Hayvancılık Kredisi

Denizbank hayvancılıktan meyveciliğe, sera tarımından su ürünlerine kadar her türlü tarımsal yatırımın desteklenmesinde, çok özel kredi imkanı ve uygun faiz oranlarıyla çiftçilerin yanında yer almaya devam ediyor.

Denizbank tarımsal yatırım kredileri kapsamında hayvancılık kredileri başlığı altında hayvancılık ekipman kredisi, süt hayvanı alımı ve besi hayvanı alım kredilerini 6 ayda bir ödemeli olarak kredinizi 12 ay  ve 60 ay vadeli olarak kullanabilirsiniz. Canlı hayvan alımları ve ekipman alımları için temin edilecek olan kredi tutarı hayvanların fatura değerinin yüzde 75′ i kadar olacaktır.

Bankalar hayvancılık sektöründe deneyim sahibi olan, Çiftçi kayıt belgesine sahip ve belirttikleri şartları taşıyan çiftçilere özel hayvancılık kredilerinden yararlanmak isteyenler tercih ettikleri bankaların şubelerine giderek başvuruda bulunmaları yeterli.

KAYNAK

Bu haber 2063 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum