Reklam

BAZI EMEKLİLERİN MAAŞLARI FAİZİ İLE GERİ ALINACAK

SGK 17 milyon emekliyi incelemeye aldı

BAZI EMEKLİLERİN MAAŞLARI FAİZİ İLE GERİ ALINACAK

SGK 17 milyon emekliyi incelemeye aldı

BAZI EMEKLİLERİN MAAŞLARI FAİZİ İLE GERİ ALINACAK
06 Nisan 2024 - 20:49

SGK'dan milyonlarca emekliyi ilgilendiren bir haber geldi. SGK müfettişleri denetim çalışmalarına başladı ve belirli kişilerin emekli maaşlarının tamamen kesileceği bildirildi.


Emekliler, hükümetten ek zam ve Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi gibi müjdeleri beklerken, SGK'dan milyonlarca emekliyi ilgilendiren önemli bir son haber geldi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) müfettişleri tarafından milyonlarca emeklinin denetim sürecine alındığı ve emekli olmak için usulsüzlük yapan kişilerin tespit edilmesi için detaylı incelemelerin yapıldığı bildirildi.

EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) durumuyla emekli olan kişilerin de bu denetime dahil olduğu belirtilerek, SGK'dan emekli aylığı, dul ve yetim maaşı alanların sayısının 17 milyona ulaştığı ifade edildi.

SGK, gelişen teknolojiden faydalanarak yapay zeka sistemini devreye sokarak 17 milyon emekliyi incelemeye aldı.

Özellikle usulsüz emekli olanlar ve dul maaşı alabilmek için sahte boşanma gibi hilelere başvuran kişiler yakından takip ediliyor. En büyük usulsüzlüklerin ise malulen emeklilik konularında yaşandığı belirtiliyor.


SGK'nın öncelikle malulen emekli olan ve dul maaşı alan kişileri detaylı bir şekilde izlediği belirtiliyor.

Bu kişilerin özenle incelendiği ve herhangi bir usulsüzlük tespit edilmesi halinde emekli maaşlarının kesileceği, ayrıca bu kişilerden usulsüzlük belirlenen tarihe kadar aldıkları emekli aylıklarının geri isteneceği ifade ediliyor.

Sahte boşanma yöntemiyle haksız maaş alan kişilere yönelik olarak şikayetlerin arttığı belirtilirken, boşanma olmamasına rağmen sahte boşanma işlemiyle devletten dul ve yetim maaşı alan kişilerin, hatta kendi akrabaları tarafından dahi şikayet edildiği ifade ediliyor.

Bu kişilerin maaşları hemen kesilirken, aynı zamanda yasal faiziyle birlikte geri isteniyor. Benzer şekilde, sahte sağlık raporu ile malulen emekli olan kişilere de aynı işlem uygulanıyor.

Bu haber 170 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum