Reklam
Reklam

Faizsiz Tavuk Çiftliği Kredisi Hibe Şartları

Faizsiz Tavuk Çiftliği Kredisi Hibe Şartları

Faizsiz Tavuk Çiftliği Kredisi Hibe Şartları
02 Temmuz 2020 - 10:59

Ziraat Bankasından Devlet destekli olarak verilmekte olan faizsiz ve düşük faizi tavuk çiftliği kredisi çekerek, sizde salma tavukçuluk yapabilir, çiftlik kurabilir, ördek, kaz, hindi yetiştiriciliği, yumurta tavukçuluğu yapabilirsiniz.

Etlik tavuk çiftliği kurulum maliyeti, ziraat bankası tavukçuluk kredisi, tavuk çiftliği projesi indir, yumurta tavuk yetiştiriciliği, etlik tavuk çiftliği maliyeti, prefabrik tavuk çiftliği maliyeti, yumurta tavukçuluğu maliyeti, tavuk çiftlikleri ne kadar kazandırır, TKDK tavuk çiftliği desteği içeriğimiz de yer almaktadır.

Etlik tavuk çiftliği ve yumurta tavuk çiftliklerinin maliyetleri, yumurta yetiştiriciliğinin etlik tavukçuluktan %30 oranında fazladır.

Moldovalı gelin Muş'ta organik tavuk çiftliği kurdu

Hazır projeleri indirip sıfırdan temin etmek yerine, hazır kurulum yapan firmaları ziyaret ederek tavuk çiftliği projelerini inceleyebilirsiniz.

1000 tavuk yer alan etlik çiftlik ile 3.000 tavuk yer alan yumurta üreten çiftliğin maliyeti ve ne kadar para kazandıracağı bir biri ile aynı değildir. Bu kapsamda tavuk çiftlikleri ne kadar kazandırır sorusunun cevabı görecelidir. TKDK tavuk çiftliği desteği vermektedir. KOSGEB’in ise bu konuda desteği yoktur. KOSGEB hem tavuk çiftliği hemde hayvancılık sektörünün hiçbirine destek vermez.

Sermayesi olmayan ancak hayvancılık yapmak isteyenlere verilen teşviklerden bahsederken, çiftlik kurmak isteyenlere rehberlik mahiyetinde bilgiler vereceğiz. Hükumet tarafından, emekliye, işçiye, çalışana verilen desteklerle birlikte tarımsal alanda yatırım yapanlara da teşvik verilmeye devam ediyor. Bu teşviklerden yararlanmak isteyenler kanatlı kümes hayvanı yetiştiriciliği alanına başvuru yapabiliyor.

Eynesil'de hibe desteğiyle tavuk çiftliği kurdu

18-65 yaş arasında her Türk vatandaşı kümes havyanı yetiştiriciliği hibe teşviklerinden faydalanabilmektedir. Bunun için gerekli şartları ise şöyledir;

  • (ÇKS) Çiftçi kayıt sistemine kayıtlı bulunmak. Kaydınız yok ise, nasıl kayıt olmanız gerektiğini ÇKS KAYIT yazımızdan öğrenebilirsiniz.
  • Hayvancılık kayıt sistemine kayıtlı olmak.
  • 3 yıl süre ile hayvancılık ile uğraştığını belgelemek veya Tarım ile ilgili bir Yüksekokul mezunu olmak (veterinerlik, doktora vb.)
  • Diğer özel şartları taşımak gerekmektedir.

Tavuk çiftliği kurmak isteyen çiftçiler  %80 oranlarına hibelerden faydalanabilmektedirler.

faizsiz-tavuk-ciftligi-kredisi

Tavukçuluk kredisi

Yumurta tavuk yetiştiriciliği

Tavuk çiftliği kurmak isteyenlere hizmet veren birçok firma tarafından anahtar teslim tavuk çiftlikleri kurulmaktadır. Projenin firmaya teslim edilmesini müteakiben bazı firmalar tarafından, tavuk çiftliği kredisi ve hibe teşviklerinin alınması içinde gerekli başvurular ve projenin bu kapsamda hazırlanmasına yönelik işlemler yapılmaktadır. Mevzuat gereğince Devlet tavukçuluk kredisi çekmek isteyen vatandaşlara 2 farklı kredi verilmektedir. Bu kredilerden birincisi damızlık kanatlı üretimi yapacak kişilere verilen yatırım kredileri, ikincisi ise yine damızlık kanatlı hayvancılık işletme kredisidir.

Prefabrik Tavuk Çiftliği Kurulumu etlik tavuk çiftliği maliyeti, tavuk çiftlikleri ne kadar kazandırır, hazır tavuk çiftliği projesi indir, ve yumurta tavukçuluğu maliyeti hakkında detaylı bilgi alıp araştırma sonuçlarını karşılaştırabilirsiniz.

Tavukçuluk Kredisi Şartları

 
  • Damızlık yumurta tavuğu yetiştiriciliğinde 1.000 adet,
  • Damızlık hindi yetiştiriciliğinde 5.000 adet,
  • Damızlık kaz, ördek veya bıldırcın yetiştiriciliğinde 1.000 adet,
  • Damızlık etlik piliç ve damızlık yumurta tavuğu yetiştiriciliğinde 10.000 adet,
  • Damızlık devekuşu yetiştiriciliğinde 100 adet asgari hayvan bulunması gerekmektedir.
  • Yurtiçi veya yurtdışı damızlık kanatlı üretim işletmeleri ve kuluçkahanelerden yetiştirilmek üzere alınacak kuluçkalık damızlık yumurta, damızlık civciv ve damızlık yarka alımı ve bu hayvanların yem ve diğer işletme giderlerini kapsar. Devlet destekli tavukçuluk kredisi alınmak istenecek olan hayvanların fatura ve/veya sağlık sertifikalarında damızlık (büyük ebeveyn (grand parent stock), ebeveyn (parent stock)) oldukları belirtilmesi gerekmektedir.

Tavuk Adet Şartları;

  • Tavuk, yumurta ve piliç yetiştiriciliği yapacak işletmeler için her dönem asgari;
  • Etlik piliç yetiştiriciliğinde 10.000 adet,
  • Yumurta tavuğu yetiştiriciliğinde 5.000 adet,
  • Hindi, kaz, ördek, bıldırcın yetiştiriciliğinde 2.500 adet,
  • Deve kuşu yetiştiriciliğinde 50 adet ve üzeri kapasitelerde üretim yapılması veya yapılacak olması gerekir.
tavuk çiftliği kredisi 2018

Kosgeb Tavuk Çiftliğine Destek Verir mi?

Kosgeb tarafından, tavukçuluk yapmak için proje hazırlamaya uğraşmayın. Kosgeb tarafından canlı hayvan alımı için kredi verilmemektedir. Bu sebeple, konu hakkında bilgi sahibi olmayan web sitelerinde yayınlanmakta olan, Kosgeb, hayvancılık kredileri, Kosgeb hayvan alımı için kredi, hayvan almak için kosgeb kredisi, gibi haberlere itibar etmemenizi tavsiye ederiz. KOSGEB tarafından sadece iş kurmak isteyenlere destek verilmekte olup, bu yardım da sadece destekten ibarettir.

Tavuk Çiftliği Kredisi Şartları Değişmedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı her yıl 30 bin lira kümes hayvanı yetiştiriciliğine hibe veriyor. Proje kapsamında başvuru şartlarını taşıyan, kırsal kesimde yaşan gençler, projelerini onaylatarak hibe alabiliyorlar. Devlet verdiği desteği 3 yıl boyunca takip ediyor ve 3 yıl sonra yapılan yatırımın tümü çiftçinin oluyor.

SÖYLEMEZSEM OLMAZ; Bu iş için illaki 500 bin lira değerinde büyük bir çiftliğe ihtiyacınız yok! Prefabrik tavuk çiftliği de başlangıçla işinizi görebilir.

Ziraat Bankası

Ziraat Bankası ve diğer tüm bankalardan bu sektör için para çekebilirsiniz. Ziraat Bankası’ da çekmek istediğiniz krediden faiz almaktadır. Devlet hibe teşvikleri haricinde, kredi almak istediğiniz tüm bankalar tavuk çiftliği kurmak için, salma tavukçuluk, piliç yetiştiriciliği, organik yumurta tavukçuluğu ve benzeri krediler için faiz, komisyon, dosya masrafı, sigorta vb. giderleri almaktadır. Bu kapsamda hesabınızı iyi yapın ve en uygun kredi veren bankaları tercih edin.

Yarka ve civciv yetiştiriciliği

Ziraat Bankası tavukçuluk kredisi vermektedir.

Tarım ve Orman Bakanlığı yılında tavuk çiftliği kuracak olanlara 30 bin lira hibe desteği verdi. Eğer yaşadığınız bölgenin nüfusu 20 binin altında ise sizde genç çiftçi projesine başvurabilirsiniz. Hayvancılık alanında verilen destekler 2020 yılında da verilmeye devam edecektir.

Başvuru Yaparken Ziraat Bankası Tarafından İstenecek Belgeler

  1. ÇKS Belgesi
  2. Nüfus cüzdanı
  3. Tarımsal işletmesini teşvik edici bilgiler
  4. Karşılık olarak gösterilecek teminata ilişkin  belgeler
  5. Bilançoya göre faaliyet gösteren işletmelerden son 3 yıla ait bilanço ve gelir tablosu

Kaz Çiftliğine %75 Hibe Veriliyor

Kaz Çiftliği Hibesi

Tarım ve Orman Bakanlığı Kaz yetiştiriciliği yatırımlarını desteklemektedir. Bakanlık;

En az 1.000 adet damızlık kaz veya

En az 500 adet ticari kaz için sahip işletmelerde yeni kümes yapımı ve alet-ekipman alımına %75 hibe desteği vermektedir.

Tavuk Çiftliği Kredisi Veren Bankalar Listesi

  1. Akbank,
  2. Şekerbank,
  3. İş Bankası,
  4. Qnb Finansbank,
  5. Ziraat Bankası,
  6. TEB,
  7. Garanti Bankası,
  8. Denizbank

Ziraat Bankası Faizsiz Tavuk Çiftliği Kredisi

Resmi Gazete de yayımlanan tebliğnameye göre 2020 yılında Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri tavuk çiftliği kurulumu için 2 farklı kategoride kredi verecekler. Bu kredilerin bir tanesi kanatlı yetiştiriciliği iken, diğeri ise damızlık kanatlı yetiştiriciliği olarak adlandırıldı.

Ziraat Bankası ve TKK Yumurta veya et üretiminde kullanılacak civcivlerin üretimi için geliştirilmiş sürüyü oluşturan kanatlıları, yani damızlık kümes hayvanı yetiştiriciliğine işletme ve yatırım dönemlerinde sıfır faizli tavuk çiftliği kredisi verecek.

 

2020 yılına kadar Ziraat ve TKK’ne başvuru yaparak (damızlık için) 5.000.000 TL. üst limitli krediden SIFIR FAİZLİ olarak yararlanabilirsiniz.

Bunun haricinde diğer bir kredi ise damızlık yetiştiriciliği dışında kalan hayvancılık türleri için veriliyor. Bu kredinin limitleri ve faiz oranları ise şöyle;

  • Yatırım döneminde yarı yarıya (%25) faiz indirimi
  • İşletme döneminde ise %50 faiz indirimi

uygulanmaktadır. Yani çiftçimiz diğer tavukçuluk faaliyetleri için Ziraat’ten %50 ve %25 oranında faiz indirimli kredi çekebilecektir. Aşağıda ki görselde Resmi Gazete’den alınan indirim oranları yer almaktadır.

Başvuran çiftçinin hangi dönemde olduğu talebi sonrasında kredi teammülerine göre Banka tarafından belirlenecektir.

Tavuk Çiftliği Hibe Desteği Yok mu?

Tavuk çiftlikleri için şuan itibariyle genç çiftçi projesinde 30 bin TL. veya 50 Bin TL. tutarında hibe verilmektedir. Salma tavukçuluk veya organik tavukçuluk yapan çiftçilerimiz, ellerinde ki sermayeye ilaveten Devletten 50 bin TL. daha hibe alarak bu işe iyi bir başlangıç yapabilirler. Genç çiftçi projesi ve başvuru şartları hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Eğer salma tavukçulukta ısrarlı iseniz Devlet Destekli Salma Tavukçuluk Kredisi için başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

Bu haber 6144 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum