Reklam

Hayrettin Hacısalihoğlu: "Bankalar kredi vermese, bakkala bile borç ödeyemezler"

Radyospor’da Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in canlı yayında sorularını yanıtlayan Hayrettin Hacısalihoğlu’nun açıklamaları şu şekilde: Hacısalihoğlu : Kulüpler yeni sezon öncesi doğru hamleler yaptı mı? Kulüpler Birliği'nde Mehmet Sepil'in istifasını nasıl değerlendiriyor? Sörloth Trabzonspor'da kalacak mı?

Hayrettin Hacısalihoğlu: "Bankalar kredi vermese, bakkala bile borç ödeyemezler"

Radyospor’da Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in canlı yayında sorularını yanıtlayan Hayrettin Hacısalihoğlu’nun açıklamaları şu şekilde: Hacısalihoğlu : Kulüpler yeni sezon öncesi doğru hamleler yaptı mı? Kulüpler Birliği'nde Mehmet Sepil'in istifasını nasıl değerlendiriyor? Sörloth Trabzonspor'da kalacak mı?

Hayrettin Hacısalihoğlu:
11 Eylül 2020 - 09:34

Trabzonspor’un eski asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, futbolun gündemine yönelik dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Kulüplerin mali kriterlere hiçbir şekilde uymadığını ifade eden Hacısalihoğlu, Kulüpler Birliği’nde başkanlığı istifa edip bırakan Mehmet Sepil’in geç bile kaldığını söyledi.

Radyospor’da Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in canlı yayında sorularını yanıtlayan Hayrettin Hacısalihoğlu’nun açıklamaları şu şekilde:

"Faizi ödeyemeyen kulüpler ana parayı nasıl ödeyecek?"

-Mali kriterler ortada. Kulüplerin böyle bir durumda nasıl bir strateji izlemesi gerekir? Sizce izlenen yol doğru mu?

Tüm kulüpler için mali durum ortada. Bu şartlarda değil, bütün takımların adım atarken dikkatli olması gerek. Sadece Trabzonspor bu kriterlere uyarsa taraftara hesap da veremez, anlatamaz da. Birkaç sene de bir forvet, bir sol bek eksik olsun. Kulüplerin mali durumundaki sıkıntıyı görmek için uzman olmaya gerek yok. Medya ve taraftar baskısı zorda olan kulüpleri daha da zor duruma götürüyor.

Bir yapılandırma yapıldı. Ana para ödemeye başlamamışken bile bütün kulüpler sıkıntıda. Ana para ile faizi nasıl ödeyecekler? Bunu nasıl karşılayacaklar? Kriterlere kimse uymuyor. Ancak; ekonomisi çok düzgün olan kulüpler sürekli transfer yapabilir.

Hacısalihoğlu: "5 yıl mali durumu düzelt, altyapıyı gerçekten düzenle"

-Çözüm önerisi ne olabilir? Transfer yapmayıp, altyapıya mı yönelmek?

Bence bir 5 yılı sadece mali durumu düzeltmek ve altyapıyı gerçekten düzenlemek için harcamak gerek. Türkiye Futbol Federasyonu ve kulüplerin bu anlayışta olması lazım. Bu anlayışı maalesef göremedik. Bankalar kredi vermeyi bir durdursa hiçbir kulüp kasaba, bakkala bile borçlarını ödeyemezler. Avrupa’dan emekli olan oyuncuları transfer etmek için uğraşıyoruz, o haberler de ‘bomba transfer’ olarak yayınlanıyor.

"Sörloth'un alındığı dönemdeki beceri, satıldığında da umarım gösterilir"

"Sörloth'un alındığı dönemdeki beceri, satıldığında da umarım gösterilir"

-Sörloth her açıdan faydalı bir transfer oldu. Sörloth kalacak mı? Trabzonspor yönetiminin sizce planı nedir? Ya da ne olmalı?

Sadece Sörloth’un kalması bir şey ifade etmez. Takım olmak gerek. Ödemelerini yapamayan bir takım olursa Sörloth iş yapamaz. Onu da satarsak durum ne olur? O da başka bir sorun. Sörloth benden sonraki dönemde alındı. Yapılan en doğru transferdir. Maliyeti, yaşı ve kalitesi açısından bakılınca çok önemli bir oyuncu. Sörloth konusunda zorluklar var. Ama hem ekonomik hem de sportif katkı olarak iyi bir transfer. Sörloth konusunu çok iyi düşünmek gerekiyor. Alınırken gösterilen beceri, umarım satışında da gösterilir.

"Kulüpler Birliği, TFF'ye talimat vermemeli"

-Kulüpler Birliği’nde yine sıkıntılar var. ‘Kulüpler Birliği ne işe yarıyor?’ eleştirileri için neler söylersiniz?

İşleyişi yanlış bir federasyon delege sistemimiz var. Kulüpler Birliği, TFF ile konuları çözümlemek durumundayken, federasyonu yönlendiren bir yapıya geçti. Bu son derece yanlış bir uygulama. TFF, diğer alt liglerin de federasyonudur. TFF’nin görevi de sadece Süper Lig’i ihya etmek değildir. Kulüpler Birliği’nin yapısını düzgün bir hale getirmesi ve katkı sunması lazım. Talimat vermemesi lazım. Çünkü bu durum uzun vadede Türk futboluna zarar verecek.

 

"Mehmet Sepil istifa etmekte geç bile kaldı"

- Kulüpler Birliği’nde Mehmet Sepil’in istifası konusuna gelelim. Kararını nasıl yorumladınız?

Mehmet Sepil’in istifa etmesi çok doğru olmuş. Düşmenin son dakikada kaldırılan bir ligde ısrarcı olmak, doğru olmadı. Geç bile kaldı. Türk futbolunda birçok yanlış hadise yaşandı. Türkiye’de olmayan bir şey yok. Yanlış olan her şey oluyor. Düşen takımların yeniden lige ilave edilmesi gibi bir durum dünyada var mı? Yarı komedi, yarı spor olan bir lig var mı? Kendi işimize geldiği gibi, birilerini memnun etmek için düzenlemeler yapıyoruz. Bu lige göre bu hakemler de normal!


 


Bu haber 2025 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum