Reklam
Reklam

İhsan Öksüz: MESUT ÖZİL SİYASİ PROFİLDİR!

Mesut Özil bugünlerde gündemimizin birinci maddesi haline “getirilmiştir!” Onun dünya çapında bir futbolcu olduğu konusunda kimsenin şüphesi yok. En azından bir yıl öncesine kadar öyle idi! Gündemimize sokulması, keşke sadece futbol adına olsaydı!

İhsan Öksüz: MESUT ÖZİL SİYASİ PROFİLDİR!

Mesut Özil bugünlerde gündemimizin birinci maddesi haline “getirilmiştir!” Onun dünya çapında bir futbolcu olduğu konusunda kimsenin şüphesi yok. En azından bir yıl öncesine kadar öyle idi! Gündemimize sokulması, keşke sadece futbol adına olsaydı!

İhsan Öksüz: MESUT ÖZİL SİYASİ PROFİLDİR!
27 Ocak 2021 - 16:31

 

Ihsan Öksüz

Bana göre Mesut Özil sözde Fenerbahçe kulübü adına transfer edilmiştir ama, gerçekte siyasi iktidarın ve destekçilerinin sırası dışı, diğer kulüpler baz alındığında eşitlik ilkeleri hiçe sayılmıştır! Yıllık 10 milyon avrolardan, 5 milyon avroluk imza parasından söz ediliyor! Ki bu paranın daha fazlasını zaten Arsenal’den hiç oynamasa bile alıyordu! Bonservissiz geldiği söylemi kargaları bile güldürür!!!

Halbuki Futbol Federasyonu özerktir. Bunun için yasalar, yönetmelikler çıkarılmıştır. Bunlar arasında mali fair play, limit aşımı gibi hayati konular olmasına, sezon başında bunların üstüne basa basa açıklanmasına, üstelik Fenerbahçe kulübünün 5 milyar lira civarında borcu bulunmasına rağmen böyle bir transfere izin vermesi onun özerkliğinin sözde olduğunu gösterir! Ayrıca siyasini iktidarın, cumhurbaşkanının, yardımcısının, bazı bakanların bu transfere çok büyük katkı verdikleri aşikadır.

Evet, Fenerbahçe’yi sevmiş olabilirler ama, diğer kulüplere de o şekilde davranmaları gerekmez mi? Bana göre, Mesut Özil her ne kadar büyük futbolcu olsa da siyasi bir figür olarak transfer edilmiştir. Devlet desteği ile bir oyuncu bir kulübe alınıyorsa, o kulübe karşı mücadele edenlerin tutunacağı dal neresi olacaktır? Bu durumda tüm kulüpler karşısında adaleti sağlaması beklenenler nasıl olacak da tarafsız kalacaklar? Ayrıca daha önce defalarca yazdığım gibi bu ülkede kulüpçülük adına çok az kesim adaletli davranıp, konuşuyor, yazıyor!

Trabzonspor’u geçen sezon bir bakanın desteği var diye --ki böyle bir desteği hiç görmedik- linç eden kafalar, transfer edilen futbolculara örtülü ödenekten para aktarıldığını söyleyip yazanlar, şimdi devlet desteği ile alındığı açıkça belli olan Mesut Özil transferini kendilerinden geçercesine alkışlıyorlar. Sağcı, solcu, iktidar karşıtı , muhalif, dinli, dinsiz hiç fark etmiyor. “Devlet desteği” derken devletin bu transfere illa da para aktarmasından değil, görüntüden söz ediyoruz!

Daha önceleri Trabzonspor’un aldığı – ki transferi çok yanlıştı- Obi Mikel’in transfer parasının örtülü ödenekten karşılandığını yazan iktidar karşıtı Cumhuriyet gazetesi şimdi Mesut’un transferine çanak tutuyor! İktidarı yerin dibine sokacak yorumlar yapan, Fenerbahçeli olduğunu gururla söyleyen gazeteci ve yorumcu Sabahattin Önkibar da açıkça bu transfere destek vererek eleştirdiği iktidarı ve onu alan gerçek kişileri değil ama, Ali Koç’u kutluyor!!! Rizeli olması hesabı ile Önkibar’ın Ç.Rizespor’u tutması gerekmez mi? Bu kişi spor yazarı bile değil… Bu iki örnek son derece manidardır. Bunlar genel görüşü temsil ediyorlar. Tıpkı 3 Temmuz şike rezaletinde olduğu gibi…

Sadece bunlar değil; Türk Futbolu adına entel takılanlar, sözde yol göstericiler, sözde duayenler, yazarların birçoğu Hızır çağırır gibi “Yetiş ya Mesut feryatları çekiyorlar! Çoğu konjenktür gereği böyle davranıyorlar! Çünkü, statülerine zarar gelmesini istemiyorlar. Kulaklarının üstüne yatmış durumdalar!!! Şike sürecinde olduğu gibi… Bugün Mesut Özil’in transferinin yapılış şekline söz edebilirler mi? Asla! En azından gerçeği yazamazlar mı? Yazmazlar, yazamazlar, daha önce de yazmadılar…

Özil’ün siyasi görüşü, Almanya’yı tercih edip Alman milli takımında oynayıp, sözde Türk Milliyetçiliği’ne soyundurulması, Çin’de Uygur Türkleri’ne yapılan zulmü kınadığının söylenmesi, diğer tercihleri, osu, busu beni zerrece ilgilendirmiyor. Kaldı ki o kadar derin bir kültür birikimine sahip olduğunu da sanmıyorum. Onu ve onun gibi mimli birçok futbolcunun orada burada konuşup laf yetiştirmesi de değil umurumda…

Mesut’u ve diğerlerini sadece bir futbolcu olarak görmek isterdim. Üstelik her Real Madrid ve Arsenal maçını da bizzat onu izlemek için takip eden biri olarak bunları yazıyorum. Ama bunlar gerçeği değiştirmiyor. Bence Mesut, yumuşak karnından yakalanıp kullanıma müsait sıradan bir kişi konumuna getirilmiştir.
Mesut Özil ve onun gibi kaliteli oyuncular keşke daha başka şartlarda Türkiye’de oynasalardı!

Bu tip oyuncular futbolumuza kalite katarlar. Ama arkalarına bağlanmış bir sürü tenekenin gürültüsü hiçbir zaman susmayacaktır. Ve bu transferler siyasetin futbolumuzun kalbine kadar girdiğinin göstergesidir. Başta hangi iktidar olursa olsun, bu tür müdahalenin yapılması zaten yerlerde sürünen adalet duygusunu iyice yok eder! Bu nedenle Mesut Özil’in, iyi futbolcu olduğu için değil, getireceği siyasi çıkarlar için alınmasına devlet tarafından destek verilmiştir. Sponsorlar mı? Geçiniz!!! Fonda bundan başka bir şey görünmüyor!

GÜNEBAKIŞ GAZETESİ

Bu haber 896 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum