Reklam

İstanbul ve Ankara arasına yeni otoyol geliyor

3’ER ŞERİTLİ, TOPLAM 276 KM OTOYOL

İstanbul ve Ankara arasına yeni otoyol geliyor

3’ER ŞERİTLİ, TOPLAM 276 KM OTOYOL

İstanbul ve Ankara arasına yeni otoyol geliyor
12 Nisan 2024 - 14:44

İstanbul ve Ankara arasına yeni otoyol geliyor! Bakan açıkladı

Türkiye'nin en yoğun nüfusa sahip 2 şehri olan İstanbul ve başkent Ankara arasına yeni bir otoyol yapılacağı açıklandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun açıklamasına göre otoyolun nerelerden geçeceği belli oldu.

İstanbul ve Ankara arasına yeni otoyol geleceği açıklandı.

Ankara ile İstanbul arasında trafik yoğunluğunun arttığını söyleyen Bakan Uraloğlu, bu hat üzerinde yeni çalışmaların bulunduğunu şu cümlelerle duyurdu:

"İstanbul ile Ankara arasında gelecek yıllar için bize mutlaka yeni bir otoyol lazım. Daha kısa gidecek bir tren hattı da lazım. Ankara'dan başlayıp Ayaş, Beypazarı, Nallıhan üzerinden Akyazı'ya kadar giden 276 kilometrelik bir otoyolu projelendirmeye başladık. Bunu bitirdiğimiz zaman hem daha kısa bir güzergahtan seyahat edeceğiz hem de kapasitemiz artmış olacak. Biz demir yolunu biraz daha önceliyoruz. Onun için bir projemiz daha var. Bunun proje çalışmalarına başladık. Hem otoyol hem de demir yolu için 2028 projeksiyonunda inşaatına başlarız diye düşünüyorum. Proje olarak başladık ama yapım olarak biraz daha vaktimiz var"

3’ER ŞERİTLİ, TOPLAM 276 KM OTOYOL

Yapılması planlanan otoyolun yaklaşık 225 km’si anayol, 51 km’si bağlantı yolu olmak üzere toplam 276 km uzunluğunda olması öngörülüyor. 1 milyar Euro’ya mal edilecek otoyolun, gidiş geliş 3’er şerit olması planlanıyor.


ORTA ANADOLU YOLU'NUN GÜZERGAHI

Türkiye'nin en çok kullanılan güzergahlarından olan Ankara-İstanbul arasında trafiği rahatlatacak yeni otoyol projesinin hangi il ve ilçelerden geçeceği ise merak konusu.

Ulaştırma ve altyapı bakanlığının Ankara ve İstanbul arasındaki güzergahta yapmayı planladığı "Orta Anadolu Yolu"nun, Akyazı ile Ankara arasında olması planlanıyor. Akyazı’dan başlayacak yol, Mudurnu, Nallıhan, Beypazarı ve Ayaş’tan geçerek Ankara’ya ulaşacak. Türkiye’nin ana transit geçiş yolu olması hedeflenen ve Avrupa’yı Asya’ya bağlayan koridorda önemli rol üstlenen Kuzey Marmara Otoyolu, “Orta Anadolu Otoyolu” ile direkt Niğde Otoyolu’na bağlanacak.

Bu haber 157 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum