Reklam

Kendi işinizi mi yapmak istiyorsunuz? okuyun...

Daha çok müşteri bulmaya çalışan bir girişimci, serbest meslek sahibi ya da ajans sahibi misiniz?

Kendi işinizi mi yapmak istiyorsunuz? okuyun...

Daha çok müşteri bulmaya çalışan bir girişimci, serbest meslek sahibi ya da ajans sahibi misiniz?

Kendi işinizi mi yapmak istiyorsunuz? okuyun...
11 Ekim 2019 - 11:04


Ya da birkaç müşteriniz olmasına rağmen işinizi büyütmekte sıkıntı mı yaşıyorsunuz?

Kendi ajansını kurup başarılı bir şekilde büyütmüş biri olarak kendi işine sahip kişilerin yaptığı başlıca hataların şunlar olduğunu belirtebilirim:

1- Her türlü hizmeti vermeye çalışmak

Çoğu iş sahibi tek bir alana odaklanmak yerine her şeyi yapmaya çalışıyorlar. Bunun neticesinde de yaptıkları işler ortalama ya da düşük kalitede kalıyor. Bunun yerine tek bir alana odaklanıp o alanda mükemmel bir iş yapsalar hem daha çok müşterilerinin memnuniyeti kazanırlar hem de daha çok para kazanabilirler. Aynı anda iki tavşan kovalayan adam, ikisini de yakalayamaz.

2- Belirli bir müşteri bulma yöntemlerinin olmaması

Çoğu iş sahibi ofislerine geldikten sonra telefonlarının çalıp birilerinin onlara iş vermesini umut ediyorlar. Eğer başarılı bir işe sahip olmak istiyorsanız işe yaran müşteri bulma yöntemlerinizin olması gerekir.

3- Tek başına çalışmak

Günümüzde girişimcilerin yaptığı en büyük hatalardan birisi her şeyi kendi kendilerine yapmaya çalışmak. Bunun sonucunda çoğu girişimci uzun saatler çalışmak zorunda kalıyor ve çok fazla stres ve sıkıntı yaşıyorlar. Sonuç olarak kendi işlerinin kölesi oluyorlar. Başarı bir iş kurmak için ekip çalışması ve delegasyon hayati önem taşımaktadır.

Bu hatalardan herhangi birisini siz de yapıyor musunuz? Eğer yapıyorsanız işinizin geleceği için bu hataları biran önce düzeltmelisiniz. İş hayatında sürekli olarak kendinizi yenilemeli ve doğru stratejileri izlemelisiniz. Aksi takdirde siz de maalesef günümüzdeki ezici çoğunluk gibi iş kurup başarısız olanlar kervanına katılmak zorunda kalırsınız.

Bu haber 682 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum