Reklam
Reklam

MAAŞ ZAMMI ENFLASYONA YENİLDİ, MEMURLAR EKONOMİK ÇIKMAZDA

"TÜİK, mart ayına ilişkin enflasyon verilerini açıkladı.

MAAŞ ZAMMI ENFLASYONA YENİLDİ, MEMURLAR EKONOMİK ÇIKMAZDA

"TÜİK, mart ayına ilişkin enflasyon verilerini açıkladı.

MAAŞ ZAMMI ENFLASYONA YENİLDİ, MEMURLAR EKONOMİK ÇIKMAZDA
06 Nisan 2021 - 00:03

 
"TÜİK, mart ayına ilişkin enflasyon verilerini açıkladı. Buna göre mart ayında TÜFE %1,08 yükseldi. Yılın ilk üç ayında enflasyon %3,7 olurken, yıllık bazda %16,19 olarak belirlendi. 
 
Kamu görevlilerine ve emeklilere 2021 yılının ilk altı ayı için yapılan maaş artışı %3 iken aynı dönemde enflasyonun %3,7 olması, memur maaşlarının enflasyon karşısında resmî olarak %0,7 eridiğini de ortaya koydu.  
 
Böylece mart ayı dikkate alındığında maaşların daha yılın ilk 3 ayında net %0,70 eridiği ortaya çıktı. Sadece enflasyon kaynaklı bu erime aylık ortalama 34 TL olarak belirlendi. Hal böyle olunca enflasyona endeksli maaş artışlarının kamu çalışanlarının alım gücünü nasıl erittiği de bir kere daha görüldü.    
 
Memur ve emeklilerimiz her toplu sözleşme döneminde enflasyon farkı aldatmacasıyla karşı karşıya kalıyor. Enflasyon farkı ödemesini bir lütufmuş gibi gösteriyorlar. Oysa enflasyon farkı, olağanüstü durumlarda ortaya çıkacak olumsuzluklara karşı bir sigorta niteliğindedir. Eğer her maaş döneminde enflasyon farkı veriliyorsa bu, ‘her dönem sonunda sıfır zam alıyoruz; dönem içinde de maaşlarımız sürekli eriyor’, demektir. Son 10 yıldır memur ve emeklilerimizin yaşadığı durum budur. 
 
Tüm dünya bir buçuk yıldır bir de salgın hastalık belasıyla karşı karşıyadır. Bu şartlar altında tüm vatandaşlarımızın, memur ve emeklilerimizin her anlamda sağlıklı bir yaşama kavuşturulması gerekiyor. 
 
Ramazan ayında alınacak bir kararla kamu çalışanlarına bayram ikramiyesi verilmesi, hem enflasyon kaynaklı zararların karşılanması noktasında hem de bayram ikramiyesi konusunda yaşanan adaletsizliğin giderilmesi noktasında sorunları çözecektir.” 

Bu haber 837 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum