Reklam
Reklam

ŞAMPİYONLUK SEVİNCİMİZİ HAFAKANLAR BASMASIN

Trabzon İl Jandarma Komutanı KD. Albay Şen, şehrin röntgenini çekerek uyardı: Silah kullanılmasın hafakanlar basmasın!

ŞAMPİYONLUK SEVİNCİMİZİ HAFAKANLAR BASMASIN

Trabzon İl Jandarma Komutanı KD. Albay Şen, şehrin röntgenini çekerek uyardı: Silah kullanılmasın hafakanlar basmasın!

ŞAMPİYONLUK SEVİNCİMİZİ HAFAKANLAR BASMASIN
13 Ocak 2022 - 09:23

61medya.com 'dan alınmıştır;

EN ÜZÜCÜ OLAYLAR KARDEŞ KAVGALARI

 TRABZON İl Jandarma Komutanı Kd. Albay Adem Şen, makamında günebakış’ı misafir etti.  Trabzon’da işlerini zorlaştıracak hiçbir olay olmadığını dile getiren İl Jandarma Komutanı Şen, kentte karşılaştığı en üzücü olayların toprak yüzünden yaşanan kardeş kavgaları olduğunu kaydetti. Son dönemde siber dolandırıcılıkta ciddi bir artış yaşandığını ifade eden Şen, “Mağduriyetle bize başvuru zamanındaki süre ne kadar uzarsa giden malı mülkü geri getirme olanağı da o kadar uzaklaşıyor.”  dedi.

ŞAMPİYONLUK SEVİNCİMİZİ AFAKANLAR BASMASIN

    TRABZONSPOR’UN ligde çok iyi gittiğine de dikkati çeken Komutan Şen, “İnşallah şampiyonluk sevinci yaşayacağız. Şampiyonluk benimle başladı derim. Ancak bizi afakanlar bastı. Bizim havaya ateş edilmemesi için verdiğimiz bir mücadele var. Bu tarz olayların, kazası var belası var. El ele vererek havaya ateş açılmasının önüne geçmemiz lazım. Uyardı da bulunduğumuzda biz havaya ateş açıyoruz diyorlar ama kurşun hava da durmuyor. Sevincimizde de üzüntümüzde de silaha sarılmamalıyız.” ifadelerini kullandı.

Trabzon İl Jandarma Komutanı Kd. Albay Adem Şen, makamında günebakış’ı misafir etti.  Trabzon’da görev yapmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden İl Jandarma Komutanı Şen, görevde olduğu 4 aylık zaman diliminde kırsaldan başlayarak kentin dört bir yanını gezdiğini kaydetti.  Kentin Jandarma ve Emniyet Teşkilatına yürekten saygı ve sevgi beslediğini dile getiren Kd. Albay Şen, bu saygı ve sevginin karşılığının verilebilmesi noktasında teşkilatında büyük bir özveri içinde olduğunu aktardı. Jandarma Komutanı Şen, “Trabzon çok güzel bir şehir. Denizini, yaylasını, yeşilliğini, maviliğini hangi şehirle kıyaslayabiliriz ki? Geldiğimde en dıştan başlayarak incelemelerde bulundum. Dağ, köy, mahalle,  karakol gezdim. Kafamda onları oturttuktan sonra makama gelip oturdum. Eylül ayında da muhteşem bir doğa gördüm.” diye konuştu.

“TRABZON’DA İŞİMİZİ ZORLAŞTIRACAK HİÇBİR OLAY YOK”

Şehri tanımaya büyük özen gösterdiğine dikkat çeken İl Jandarma komutanı Şen, “İlçelerin birbirinden farklı güzellikleri var. İnsanlarla tanıştıkça, çok güzel gelenekler, görenekler gördüm. Alışkanlıktır. Biz göreve geldiğimiz zaman geçmiş 5, 10, 50,100 yılda neler oldu bakarız. Baktığımda Trabzon’da bizim işimizi zorlaştıracak hiçbir olay yok.” ifadelerini kullandı.

“TERÖRÜN ADI BİLE KALMAYACAK”

Terörle mücadelede sağlanan başarıya dikkat çekerken yerli ve milli İHA ve SİHA’lara da dikkat çeken Şen, “Biz 2 yılda bir tayin olduğumuz için Anadolu’yu mekik gibi dokuruz. Sayın Bakanımız şimdi, ‘Daha yeni alışıyorsunuz.’ diyerek ortalamayı 3 yılın üzerine çekti. Jandarmanın önceden Doğu’daki terörle mücadeleden ötürü çok tayini çıkardı. Personelimizin çoğu terörle mücadele bölgesindeydi.  2 yılda bir bölgeye taze kan sağlanıyordu. Geldiğimiz noktada terörün adı bile kalmayacak. Mezun olup teğmen olarak göreve başladığımız günden beri terör bizim birinci meselemizdi. Geldiğimiz noktaya bakıyorum terör diye bir şey kalmadı. Işık açıldığında hamam böcekleri kaçacak delik ararlar ya şu an terörün geldiği nokta bu. Hatta sayısına kadar biliyoruz. Komik rakamlara düştü. Önceden 500-600 kişi karakolumuzu basardı. Günlerce çatışırdık. Yolda giderken otobüsü durdurup içinden adam götürürlerdi. O hallerden bu hallere geldik. Bu halden bu hale nasıl geldik? Biz de mi değişiklik oldu? Hayır. Biz TSK olarak o günde aynı mücadelemizi veriyorduk. Cumhurbaşkanımız sağlam bir irade ortaya koydu. Bakanımız biz bir çalışıyorsak, o bin çalıştı. Bize çok destek oldu. Yerli ve milli teknolojiyi teşvik etti ve kurdurlar. Onlar da Trabzonlu. Özdemir Bayraktar’a Allah rahmet eylesin. Yerli ve milli teknolojiyi anlatamam. Bayraktar ailesi başta olmak üzere orada çalışan her teknisyen her mühendis çok önemli. Yerli ve milli teknolojinin önemini en iyi biz biliriz. Nerden nereye getirdiler. Bize çok destek oldular. Yerli ve milli kafiyeli bir cümle zannedilebilir ama benim için o kadar çok şey ifade ediyor ki. Biz yıllarca dağdan aşağı inemedik. Sıkıntılı günlerden geldiğimiz günlere bakıyorum. Hep dua ediyorum.”  şeklinde konuştu.

“DİJİTAL DOLANDIRICILIK ALDI BAŞINI GİDİYOR”

Trabzon’da en çok karşı karşıya kaldıkları asayiş olaylarını da anlatan Şen, şunları kaydetti: “Bizi en çok karşılaştığımızın yanında en çok üzen kardeş kavgası. ‘Fındığı ben toplayacaktım, kardeşim topladı ya da abim sınır şuradan geçiyordu yarım metre bu tarafa kaydırmış.’ gibi kardeş kavgası dediğimiz şey çok fazla. Bu üzüntü veriyor. Şu anda en büyük sıkıntımız dolandırıcılık. Dijital dolandırıcılık aldı başını gidiyor. Dolandırılan herkese adından soyadından önce kamu spotlarını görüp görmediklerini soruyorum. Devletin savcısı, polisi, askeri, hakimi, valisi vatandaştan para istemez. Jandarma ve polis teşkilatı bu konuya ilişkin bir sürü broşür dağıttı. Camilerde imamlarımızdan çok destek alıyoruz. Muhtarlara söylüyoruz, okullara gidiyoruz. Bunları duyup duymadığını soruyoruz. Duyduklarını söylüyorlar. ‘bilemedik’ diyorlar.”

İBRETLİK DOLANDIRICILIK YÖNTEMİ

Karşı karşıya kaldıkları bir dolandırıcılık hikayesini de paylaşarak vatandaşları uyaran Şen, “Son dönemde dolandırıcılık çok fazla. ‘Birisini sen bir kadını taciz etmişsin. Hakkında şikayet var’ diye arıyorlar. Ben sana iyilik yapıyorum. Bu numarası ara özür dile. Adımı sorma ben görevliyim’ diyorlar. Verilen numarayı arıyor. ‘Vazgeçmem şikayetimden, seni süründüreceğim filan’ diyor. Adam, ‘Yapmayın etmeyin’ filan diyor. Yapmadığı bir suçla ilgili bunları yaşıyor. Yapmadığı suçu, yaptığını zannediyor. ‘Ben vekalet ücreti ödedim, avukat ücreti ödedim. Onlar cebimden gitti. Onları öde.’ diyor. ‘Tamam, ne gerekirse yaparım.’ diyor. Sözde avukat korkutuyor. Verilen numaraya para gönderiliyor. Sonra da jandarmaya ‘Ben galiba dolandırıldım.’ diye geliniyor. Bu ara internet üzerinden alışverişte çok. Bin liralık jantı internetten 300 liradan satışta görüyor. Hemen sipariş veriyor. Parayı yatırıyor. Uyanıklık yapayım derken 300 lirasını çöpe atıyor. Avukatım diye konuşanın hattı Suriyeli birinin üzerine kayıtlı. Dijital dolandırıcılıkta jandarma polis diye sınır çizilmiyor. Müracaat kime gelirse soruşturmayı o devam ettiriyor. Bize gelen kadar Polis Teşkilatı’na gelen şikayetlerde var. Bir o kadar da şikayette bulunmayan var. Bize gelenler belki de mağdurların yarısından az. Bize başvurma zamanları uzamamalı. Genellikle para transfer ettikleri anda hesaptan çekiliyor. Bazen paranın bir kısmını kurtarıyoruz, bazen kurtaramıyoruz ama en azından başkalarının canını yakmalarının önüne geçiyoruz. Mağduriyetle bize başvuru zamanındaki süre ne kadar uzarsa giden malı mülkü geri getirme olanağı da o kadar uzaklaşıyor.” 

“BİZİ AFAKANLAR BASTI”

Trabzonspor’un ligde çok iyi gittiğine de dikkati çeken İl Jandarma Komutanı Şen, “Trabzon çok güzel gidiyor. Maçları da yakından takip ediyoruz. İnşallah şampiyonluk sevinci benimle başladı derim. Ancak bizi afakanlar bastı. Bir yandan bizim havaya ateş edilmemesi için verdiğimiz bir mücadelemiz var. Bu tarz olayların, kazası var belası var. El ele vererek havaya ateş açılmasının önüne geçmemiz lazım. Uyardı da bulunduğumuzda biz havaya ateş açıyoruz diyorlar. Ama kurşun hava da durmuyor. Biz düğün sahiplerine bile telgraf çekiyoruz. Havaya kurşun sıkılmaması için devriye gönderiyoruz. Muhtarla iletişim sağlıyoruz. Önceden camdan silah atıyorlarmış. Şimdi balkona çıkıp silah atmayı tedbir sayıyorlar. Olmuyor. Kurşun havada asılı kalmıyor. Bu tarz olayları tekrar yaşamamak için sevincimizde de üzüntümüzde de silaha sarılmamalıyız.”  çağrısında bulundu.

HABER: Songül MAZLUM

www.61medya.com


Bu haber 612 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum