Reklam

“ŞİMDİ AL HASATTAN SONRA ÖDE”

Bölgemizin en önemli geçim kaynağı olan fındıkta yükselen maliyetler üreticiyi kara kara düşündürürken organik gübre firmasından yeni bir kampanya başlatıldı.

“ŞİMDİ AL HASATTAN SONRA ÖDE”

Bölgemizin en önemli geçim kaynağı olan fındıkta yükselen maliyetler üreticiyi kara kara düşündürürken organik gübre firmasından yeni bir kampanya başlatıldı.

“ŞİMDİ AL HASATTAN SONRA ÖDE”
03 Aralık 2021 - 09:06

 

Yükselen maliyetler nedeniyle gübre fiyatlarında artmasına eş olarak bahçelere gübre atamayan çiftçilerin imdadına Turkuvaz Organik Gübre a.ş. Türkiye Distribütörü Kubilay Çiçek yetişti.

Turkuvaz Organik Gübre a.ş. Türkiye Distribütörü Kubilay Çiçek;”Şimdi al hasattan sonra öde kampanyası ile çiftçinin yüzünü güldürelim istedik. Çiftçinin içinde bulunduğu mali durumu biliyoruz . Firma olarak çiftçinin yanında olduğumuzu göstermek istedik ve  bahçelerimizin vazgeçilmezi olan organik gübreyi toprakla buluşturmak için böyle bir kampanya başlattık. 1 yıllık vade ile çiftçilerimize gübrelerini  veriyoruz. Hem de diğer kimyasal gübrelerin 5’te 1’i fiyatına.

Yarasa gübresi organik olarak dünyanın en kıymetli gübresidir.

Fosfor açısından çok yüksek verimli olması bunun birinci nedenidir. Fosfor fındıktaki verimi artırıyor. Verimi arttırdığı için de biz bunu fosfor ağırlığı, organik maddesi, azoto, potasyumu yüksek bir gübre olarak görüyoruz ve fındıkta kullanıyoruz. Yarasa gübresini 4-5 yıldır bölgemizde kullandık, çok faydasını gördük. Dönümde 200-250 kilo kadar verim aldık. Bu sebeple yarasa gübresi bölgemiz için bir nimet. Bizim de bu nimeti kullanmamız lazım.

Yarasa gübresi tamamen organik bir gübredir.

Toprağa, çevreye, insana, bitkiye, hiçbir zararı yok ama biliyorsunuz ki kimyasal gübreler.bu sekilde değil. Kimyasal gübreler sebebiyle şu anda topraklarımız kirlenmiş durumda. Kimyasal gübreler de asidik oran, kimyasal kalıntılar çok yüksek. Baktığınız zaman ilaç kullanılan bahçede artık arı bile göremiyorsunuz. Bu da çevreyi kirletiyor ve verimi düşürüyor. Yarasa gübresi ise tam tersine organik olduğu için verimi artırıyor. Bölgemizde ortalama 85-100 kilogram verim alınıyor ama Turkuaz organik yarasa gübresini kullandığınızdan bu rakam 200-250 kilograma çıkıyor. Kimle bahçelerde%100 artış meydana geliyor.

Maliyetleri düşürüyoruz

Asıl önemli olan maliyet konusu. Şu anda kimyasal gübrede maliyetleri çok yüksek. Bir taban gübresi kullandığınızda dönümde 600 TL gibi bir gideriniz var. Organik yarasa gübresi ne baktığımızda da 180 TL’ye tüm sezonu kapatmış oluyorsunuz. 180 TL’ye hem taban gübresini vurmuş oluyorsunuz, hem de yazlık gübrenizi atmış oluyorsunuz.

Şimdin al hasattan sonra öde

Biz ÇKS’si olan çiftçilerimize ‘gübreyi şimdi al hasattan sonra öde’ kampanyası yapıyoruz. Çünkü çiftçilerimizin şu anki süreçte gübre ödemelerinde zorluk çekeceğini biliyoruz. ÇKS’si olan çiftçimiz gelecek bizden gübresini alacak ödemesini de hasatta yapacak. Zaten Çiftçiler bahçelerine kimyasal taban gübresi ve yazlık gübre kullandıklarında dönümde 900 tl maliyetleri oluyor. Ama yarasa gübresi kullandıklarında hem taban hem de yazlık gübre olarak toplamda 180 TL’ye maletmis olacaklar.

Çiftçiye tavsiyemizdir

Çiftçilerimiz toprak tahlillerini aldılar, sonuçları çıktı, artık kışlık fosfor ağırlıklı gübre kullanma zamanı. Biz çifçilerimize aralık ayı ile şubat ayı başlarına kadar mutlaka kışlık bir fosfor gübresi kullanmalarını tavsiye ediyoruz. Bu anlamda da yarasa gübresi dünyada fosfor oranı en yüksek gübredir.
Üretimimiz yarasa gübresi ister internet sitemizden alabilir, ister tarım kredi kooperatiflerden alabilirler, isterlerse de ÇKS’leri ile birlikte Fevzi Çakmak Mahallesinde bulunan bayimiz Kösecioğlu Tarıma gelip ödemesini hasatta yapmak üzere alıp gidebilirler.”dedi.

 



www.unyenethaber.com

Bu haber 602 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum