Reklam
Reklam

Trabzonspor Denetleme Kurulu Başkanı Mahmut Ören'den ŞOK açıklama: "TRABZONSPOR İFLASIN EŞİĞİNDE"

Lütfen bu yazı dizisini okuyun.

Trabzonspor Denetleme Kurulu Başkanı Mahmut Ören'den ŞOK açıklama: "TRABZONSPOR İFLASIN EŞİĞİNDE"

Lütfen bu yazı dizisini okuyun.

Trabzonspor Denetleme Kurulu Başkanı Mahmut Ören'den ŞOK açıklama:
17 Mart 2023 - 10:04



1) Başarısızlıktaki en büyük neden bir şehrin üreterek ortaya çıkardığı Trabzonspor'un varoluş değerlerine yabancılaşmış, bencil ve popülist bu yönetici profilidir. Şu andan itibaren TS küllerinden ya yeniden doğacak

2) ya da diğer kulüplerin başına geldiği gibi tarihin tozlu sayfalarında yerini alacaktır. Özgür iradesini ve bilincini ortak akla dönüştüremeyen, kibirden kurtulamayıp TS üst aklına geçemeyenlerin TS'ye yaşatabileceği tek şey, tarih sahnesinden silinmektir.” 

3) Şampiyonluk çok önemli olsa da kasadaki çaresizliğin üstünü örtmüş ve sorunları bugünlere taşımıştır. Aslında şampiyon olunduğu için değil, süreç yönetilemediği için borç artmış, bilinçsizce yapılan transferler borcu artırmıştır.+++ 

4) Altyapıdan oyuncu yetiştirmekte büyük marka olmuş bir kulübün, yetiştirdiği oyunculardan faydalanmak yerine, yıllarca orantısız yabancı oyuncu transfer etmesi, borç birikiminde de büyük etken olmuştur. Artan borç yığınına karşı bu, tamamen popülist bir davranıştır.+++ 

5) Denetim Kurulu raporunda yazılı öz sermayenin eksi 2 milyar 157 milyon lira olması; “Trabzonspor, tüm futbolcularını, gayrimenkullerini, yani her şeyini satsa borcunu karşılayamaz” anlamını ortaya koymaktadır. 

6) Ayrıca bağımsız denetçi de; “İşletmenin olağanüstü seviyedeki öz sermaye kaybının Türk Ticaret Kanunu’nun 376. maddesinde göre "Şirket borcunun sürdürülebilir olmadığına” dikkat çekmiştir.
7) Artık Trabzonspor için kaos değil, acil çözüm üretmek ve şapkayı önümüze koyup, karar verme zamanıdır.  
Camia da iyi bilmekte ki; “hep birlikte maddi manevi destek olsak dahi devlet yardımı olmadan borçlar ödenemez,” sadece ötelenir. 

8)Trabzonspor'a talip olanların tek karar verici patron başkan anlayışından sıyrılıp, ortak akıl anlayışına geçilmesi, borç verip ekonomik katkı sağlayanlar kadar, zamanını kulüp için harcayanlar, çözüm üretecek, bilgili, nitelikli ve liyakat sahibi olanların görev almaları hayati önem arz etmektedir.

Kaynak : Hasan Al

Bu haber 490 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum