Reklam

YAYINLANAN YSK SEÇİM TAKVİMİ.....

Sn. Turan Ateş Bey'in "YAYINLANAN YSK SEÇİM TAKVİMİ....." başlıklı makalelerini siz değerli okurlarımızın ilgisine sunuyoruz.

YAYINLANAN YSK SEÇİM TAKVİMİ.....

Sn. Turan Ateş Bey'in "YAYINLANAN YSK SEÇİM TAKVİMİ....." başlıklı makalelerini siz değerli okurlarımızın ilgisine sunuyoruz.

YAYINLANAN YSK SEÇİM TAKVİMİ.....
17 Mart 2023 - 22:34

KAMUOYUNA.......

     YAYINLANAN  YSK  SEÇİM  TAKVİMİ.....

           YSK.nın  yayınladığı SEÇİM TAKVİMİNE Göre; SEÇİM SÜRECİ 18 MART 2023 CUMARTESİ GÜNÜ Başlıyor....
         Yalnız; SEÇİMİN Uyulması gereken KURALLARI; her zaman ACELE  ve de SÜRELİDİR...Tüm Kurumlar ve Kurumların Amirleri ve Görevliler; SEÇİM KURULLARINDA Gelen  İSTEKLERİ  ve TALİMATLARI; hemen yerine getirmek zorundadırlar...SEÇİM KURULLARININ İstekleri; Yerine  GETİRMEMEK Bir tarafa  GECİKTİRİLEMEZDE.....
       SEÇİM Kurulu başkanlığım dönemlerinde; Yazdığım Talimat yazılarına; " SEÇİM...ACELE ve SÜRELİDİR..." şerhini matbu Kaşe ile  damgalanırdı.

     A-  Biz SEÇMENLER İçin önemli olan; 20 Mart 2023 Günü sabah saat  08.00 de SEÇMEN LİSTELERİ  ASKIYA ÇIKIYOR....
       Nerelerde görebiliriz; bu SEÇMEN LİSTELERİNİ....
      a-Köy-Mahalle Muhtarlıklarında.... 
      b - SİYASİ PARTİLERDE....
      c -YSK.nın  www.ysk .gov.tr adresinden...
       d -Yurt dışı Seçmen belirleme de aynı siteden...
       Deneylerime göre; BAZI AÇIKLAMALARI KAMUOYU ile de PAYLAŞMAK İstiyorum....
        ELEKTRONİK Ortamda bakınız. Ama.....MUHTARLIKTAKİ veya SİYASİ PARTİLERDEKİ ; önceki Döneme ait olan SEÇMEN LİSTELERİNİ....Kendiniz, Yakınlarınız....Apt. daki SEÇMENLER Yönünden Mutlaka inceleyiniz.
       Özellikle de APT. veya SİTE Yönetimi.... Bu sizin DEMOKRASİ Göreviniz....APT. da veya SİTE de İkamet Etmeyen HAYALİ SEÇMEN KAYITLARI ile de Karşılaşırsanız; Derhal İLÇE SEÇİM Kurullarına bildiriniz.  Bu SEÇMEN KİŞİLER Hakkında; SEÇİM YASASINA Muhalefet Suçundan C. Savcılıklarına SUÇ DUYURUSU Yapınız....
      Duyarlı SEÇMEN Yurttaşlarımız....Çevrenizdeki Metruk -boş Apt. ve Arsaları denetleyiniz. HAYALİ SEÇMEN olayı ile karşılaşabilirsiniz.
      Yine; SURİYELİ Başta olmak üzere YABANCI SEÇMEN Kayıtlarını gözetim altına alınız.
      B-2 NİSAN 2023 Günü SAAT  17.00 ye Kadar bu HAKLARINIZ Vardır. Saat 17.00 den sonra da SONA  ERER....
     a -Yani; SEÇMEN ASKI LİSTELERİ; Askıdan İNDİRİLİR.
     b - Ve İTİRAZLARINDA SON GÜNÜDÜR....
      c-Engelli  ve Hasta Seçmenlerinde; Oy Kullanmada  özel Kullanım Hakkı talep etmelerinin de son günü ve saatidir.

      C-  3 NİSAN 2023 Günü; SEÇMEN ASKI Listelerine ve Yurtdışı Seçmen Listelerine , Taksirli  suçlardan ve  Tutuklular  yönünden  ASKI LİSTELERİNE Yapılacak olan İTİRAZLARIN  Karar Bağlanmasının SON GÜNÜDÜR....
      D- 4 NİSAN 2023 Günü; İlçe seçim Kurulu Başkanlarınca verilen Kararların  Gereğinin  İLÇE SEÇİM Kurullarınca gereğinin yerine getirilmesinin son günüdür.
       E- 5 NİSAN 2023 Günü; Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğünce; ELEKTRONİK Ortamda  hazırlanan  Sandık askı listelerinin dökümlerinin yapılarak Siyasi Partilere verilmesinin  ve İTİRAZLARIN Başlaması günüdür.
      F-6 NSAN 2023 Günü; Sandık Listelerine yapılan itirazların Son Günü...Ve Tutuklularla  ve Taksirli suçlarla ilgili C. Savcılıklarında gelen kayıtların  Tetkiki ve SEÇİŞ e işlenmesi ve askıya çıkarılması...
       G- 7 NİSAN 2023 günü; Sandık  Bölgesi ve  Yurtdışı Seçmen Kütüğüne  askı  süresi içinde yapılan  değişikliklere  ilişkin İTİRAZLARIN İlçe Seçim Kurullarınca  Karara bağlanmasının son günü...
       H-8 Nisan 2023 günü; Seçmen  ASKI Listeleri ve Yurtdışı Seçmen  Kütüğündeki  değişikliklere yapılan değişikliklere karşı İlçe Seçim Kurulları Kararına karşı İL SEÇİM KURULUNA Başvurunun son günü...
    Yapılan İtirazların İL SEÇİM Kurulunca  KESİN olarak Karara bağlanmasının son günü...  
      Karalara karşı YSK.ya  İtiraz üzerine VERİLECEK Kararların son günü...
       I- 12 Nisan 2023 Günü;  Seçmen Kütüklerinin Kesinleştirilmesi...Sandıkların belirlenmesi...
        Evet....Bu Düzenlemeler ve açıklamalar; SEÇMENLERİN BELİRLENMESİ yanında; SANDIK SAYISININ da BELİRLENMESİNİN  Sürecidir.
        Seçim Dönemlerinin en önemli sürecidir. Ve de; Görevliler yönünden de oldukça da sıkıntılıdır.
         xxx
     Yukarıdaki açıklamalarım; SEÇİMİN çok önemli olan bir SÜRECİDİR...
     Bu SÜREÇTE; OY Kullanacak SEÇMEN; Ülkeyi Yönetecek YÖNETİMİ  Belirliyor. Bu nedenle; Öncelikle de SEÇİCİLERİN Belirlenmesi gerekir.
     Bu nedenle; SEÇMENİN Belirlenmesi SÜRECİ çok önemlidir.
    Siyasi Parti Yönetimlerinin, Sivil Toplum Kuruluşlarının, BASININ, Halkımızın Katkıları çok önemlidir.
    Bu Süreçte; Muhtarlıktaki SEÇMEN LİSTELERİ izlenmelidir.
    İLÇE SEÇİM KURULU Bürolarına; SEÇMEN Olarak Kayıtlar ve Kayıt Yaptıranlar ve Duyarlı Yurttaşlar  Hassas olmaları gerekir.
     Gerek İlçe Seçim Kurulu Bürolarında; SİYASİ PARTİLERİN Kurul ÜYELERİ ve Tüm Siyasi Partilerin SEÇİM Görevlileri de duyarlı olup; SEÇMEN BAŞVURULARINI ve KAYITLARINI izlemeleri ve gerektiğinde İTİRAZ HAKLARINI; DEMOKRASİ ADINA Ortaya koymaları da gerekir.
      Siyasi Partilerin Seçim Görevlileri; Apt. ve Site Yönetimleri ile  yakın ilişkiler içinde olmaları gerekir.2014 yılı idi. Yerel Yönetim SEÇİMLERİ yapılıyor. Benim de bulunduğum Apt. 7. katı üzerinde 8. Kat uydurulmuş. 7. Kattaki Dairedeki karı-koca SEÇMEN olmayan 8. kata yazılmış. 7. Kata da Hayali 3 tane SEÇMEN Yazılmış ve de oylarını kullanmışlar. Biri; Mardin -KIZILTEPE...Birisi, ORDU-ÜNYE...Birisi de SİVAS-ZARA Nufusuna kayıtlı...                                    Kartal Nüfus Müdürlüğünde İkametgah bildirimi ile SEÇMEN Yazılmışlar... C. Savcılığına Suç Duyurusu yaptık ama; SEÇİM SUÇLARINDA; ZAMANAŞIMI 6 AYDIR...Bu süreçte Kurumlardan evrak ulaşmaz...1/2 oranında da bu süre uzar. 9 Ay...Atı alan da ÜSKÜDARI Geçer...
       
      Ayrıca ; NÜFUS Müdürlükleri de Seçmen Başvurularında geçerli kayıt belgelerin düzenlenmesinde Duyarlı olmaları gerekir.
       Ben; Bu KONUDA; Duyarlı Seçmenlerimize ve Yurttaşlarımıza BİLGİ Vermeye de her zaman da hazırım...Aranabilirim...
     Saygı ile....

Bu haber 604 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum