Reklam

Yerel Gazete Temsilcileri Ordu’da Buluştu

Basın İlan Kurumu, Ordu Valiliği ve Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliği ile düzenlenen ve iki gün süren “Ordu ve Giresun Yerel Gazeteleri Buluşması” programı sertifika töreniyle sona erdi.

Yerel Gazete Temsilcileri Ordu’da Buluştu

Basın İlan Kurumu, Ordu Valiliği ve Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliği ile düzenlenen ve iki gün süren “Ordu ve Giresun Yerel Gazeteleri Buluşması” programı sertifika töreniyle sona erdi.

Yerel Gazete Temsilcileri Ordu’da Buluştu
14 Ocak 2022 - 19:28

Ali Yazan 

Sertifika törenine Vali Tuncay Sonel, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Rıdvan Duran, BİK İnsan Kaynakları Müdürü Engin Öztürk, Basın İlan Kurumu Ordu Şube Müdürü İbrahim Ortatepe, Ordu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Recep Aydın, Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneği Başkanı Erdoğan Erişen, Giresun Gazeteciler Derneği Başkanı Bekir Bayram, Ordu Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Vedat Öz, Ordu Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Cihat Albayrak, Ordu ve Giresun’dan gazeteciler katıldı.

Ordu ve Giresun’da, resmi ilan ve reklam alma hakkını haiz gazetelerin temsilcilerinin katıldığı yerel basın buluşmasının sertifika töreninde bir konuşma yapan Vali Tuncay Sonel, Ordu ile Giresun’un birbirine benzer özellikleri ile iç içe girmiş iki kardeş il olduğunu söyleyerek, geçen yıl Giresun da yaşanan sel felaketinde iki ilin dayanışmasına dikkat çekti.

Yerel basın buluşması programının hem Ordu, hem de Giresun için çok anlamlı olduğunu belirten Vali Tuncay Sonel, daha önce görev yaptığı yerlerde dahil olmak üzere yerel basında görev yapan gazetecilerle dostluğunun devam ettiğini ifade ederek, “Yerel basın, bulunduğu yörenin insanı için ne yapılması gerekiyorsa bizlerden daha iyi biliyor ve bizim çalışmalarımıza da yönlendirici oluyor. Ordu Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi olarak bunları dikkate alıyoruz. Her daim yanınızdayız. Bizlere düşen her ne varsa her daim yardımcı olacağız. Bu organizasyonun İlimizde yapılmasında emeği geçen herkese ve katılan değerli basın mensuplarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ise törende yaptığı konuşmada bir teklif sundu. Güler, “Ordu ve Giresun illeri güçlerini birleştirerek, bir medya merkezi kurabilir. Bu merkez sadece bölgeye değil Türkiye’ye de örnek teşkil edecektir. İçinde sosyal tesislerin de olacağı, basının, medyanın gelişimine yönelik çalışmaların yapıldığı bir merkez, mülki idarelerin ve elbette Basın İlan Kurumunun desteğiyle Türk basınının geleceği adına önemli bir yer olacaktır. Bunu başarabiliriz.” diyerek, ortak bir çalışmanın yapılabileceğinin mesajını verdi.

Programa katkıları dolayısıyla Vali Tuncay Sonel’e ve Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’e teşekkür eden Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Rıdvan Duran, “Biz 1000’in üzerinde dijital dönüşümle ilgili sertifika dağıttık. Gazetecilik kültürünü anlatmamız gerekiyor, bunu taşımamız gerekiyor. Aynı zamanda sektör, maalesef artık kağıttan internete dönmüş durumda. Reklam veren de artık dijital mecraya reklam veriyor ve maalesef gazetelerimizde reklam sayılarının ne kadar azaldığını hep beraber görüyoruz. Özellikle pandeminin de katkısıyla küresel bir ekonomik sorun yaşandığı dönemde kağıt fiyatları artık dolar bazında iki katından daha üst seviyeye çıktı. Gelirlerimiz, tirajlarımız çok ciddi anlamda düştü. Bu tirajları ne zaman geri kazanırız veya tamamını geri alabilir miyiz? Bilmiyoruz. Bunu pandeminin etkisi bittikten sonra hep birlikte göreceğiz. Bizim için önemli olan sizin gazetecilik kültürünüzün internet medyasına aktarılması. İnternet yasası çıktıktan sonra zaten merdiven altı diye tabir ettiğimiz bu internet mecralarının ortada kalmayacağına inanıyorum” diye konuştu.

Basın İlan Kurumu Ordu Şube Müdürü İbrahim Ortatepe konuşmasında, Basın İlan Kurumunun yerel basının daima yanında olduğunu kaydetti ve “Basın buluşmasını Sayın Ordu Valimizin, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızın destekleriyle gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Kendilerine ve katılım gösterdiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyoruz. Basın İlan Kurumu Genel Müdürümüze pandemi sürecinde de yerel basına vermiş oldukları desteklerden dolayı ayrıca teşekkür ediyoruz. Pandemiden bağımsız olarak dijital bir dönüşüm yaşanıyor. Gazete tirajları kadar, dijital alışkanlıkların da sektörü etkilediğini görüyoruz. Bu programla haber dilinin geliştirilmesi, yerel medyada dijital dönüşüm eğitimleri ve medyayla istişare toplantılarıyla basın sektörüne desteğini ortaya koyuyor” diyerek, konuşmasını tamamladı.

Konuşmaların ardından Vali Tuncay Sonel, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler tarafından “Yerel Basının Yapısal ve Dijital Dönüşümü” adlı eğitim programına katılan gazetecilere sertifikaları verildi. Katılımcılarla çekilen hatıra fotoğrafı ile program sona erdi.

Bu haber 402 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum