Reklam

Akkuş İlçemizde Hayırsever Tarafından Yaptırılan İlkokul Törenle Açıldı

Akkuş İlçemizde Hayırsever Tarafından Yaptırılan İlkokul Törenle Açıldı

Akkuş İlçemizde Hayırsever Tarafından Yaptırılan İlkokul Törenle Açıldı

Akkuş İlçemizde Hayırsever Tarafından Yaptırılan İlkokul Törenle Açıldı

Akkuş İlçemizde Hayırsever Tarafından Yaptırılan İlkokul Törenle Açıldı
24 Kasım 2023 - 22:17



Ali Yazan /Ordu 

Akkuş ilçemizin Kurtboğaz mahallesinde Hayırsever Mustafa Efiloğlu tarafından yaptırılan 100. Yıl Kurtboğaz Mustafa Efiloğlu İlkokulu, düzenlenen törenle eğitim-öğretime açıldı.

100. Yıl Kurtboğaz Mustafa Efiloğlu İlkokulu’nun açılış törenine, Vali Muammer Erol,  Akkuş Kaymakamı Hakan Bahçe, Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, Çaybaşı Belediye Başkanı Hüseyin Semiz, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, İl Müftüsü Dr. İsmail Çiçek, İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, ilçe protokolü, Hayırsever Mustafa Efiloğlu ve ailesi, Kurtboğaz mahallesi sakinleri katıldı.

100. Yıl Kurtboğaz Mustafa Efiloğlu İlkokulu açılış töreninde bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, “İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak son üç yılda Bakanlığımız ve hayırseverlerimizin katkılarıyla  Akkuş İlçemizde 24 derslikli Cumhuriyet İlkokulu, 16 derslikli Anadolu İmam Hatip Lisesi, 16 derslikli Akpınar İlkokulu, 100 yatak kapasiteli İMKB YBO Kız Pansiyonu, devam eden yatırımlarımız arasında yer almaktadır. 12 derslikli Akpınar Çok Programlı Anadolu Llisesi, 150 yatak kapasiteli Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrenci Pansiyonu, 59 yatak kapasiteli Akkuş Öğretmenevi, 4 derslikli  Akkuş Anaokulu ise yatırım programında yer almakta olup, ihale işlemleri devam eden yatırımlarımız arasında yer almaktadır. Ayrıca, 2023 yılında 2,5 milyon TL bütçe ile 13 okulumuzda iç ve dış cephe boyası, çatı onarımı, kalorifer tesisatı, yemekhane onarımı gibi bakım onarım çalışmaları yaparak, öğretmen ve öğrencilerimizin daha modern ortamlarda eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmelerine katkı sağlamaktayız” dedi.

Hayırsever Mustafa Efiloğlu ise okul açılışında yaptığı konuşmada, “Bir ülkenin büyüme, ilerleme ve gelişmişlik düzeyi eğitimle başlar. Eğitim, insanın hayatına yön veren, ışık tutan, ufkunu açan, değeri paha biçilmez bir cevherdir. Bu ulvi değerin uygulama yerleri eğitim yuvaları olan okullarımızdır. Eğitim öğretimde öğretmenlerimiz gibi eğitim yuvaları da çok önemlidir. Kurtboğaz mahallemizin ilçe merkezine uzak olması, yollarının fiziki yapısının bozuk olması, geçici okul binasının standartlarının altında olması sebebiyle yeni bir binanın yapılması kendime bir vazife bir vefa borcu olarak gördüm. Köyümüze bir eser kazandırıp vatana, millete hayırlı nesiller yetişmesi için bir bina yapılmasına vesile olduk” diyerek, duygularını ifade etti.

Öğrenciler adına söz alan 3/A sınıfı öğrencisi Selin Ecrin Solakoğlu, “Cumhuriyetimizin 100. yılında açılan bu güzel okulumuza bizleri kavuşturan Valimiz Sayın Muammer Erol’a ve kıymetli hayırsever Sayın Mustafa Efiloğlu’na, emeği geçen herkese öğrenci arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum” derken, 3/A sınıfı öğrencisi Kudret Efilooğlu ise “Benim Güzel Okulum“ adlı şiiri okudu. Ardından Akkuş Akpınar Çok Programlı Anadolu lisesi Folklor Ekibinin gösterisi sunuldu.

Daha sonra, okulun yapımını üstlenen Hayırsever Mustafa Efiloğlu ile emeği geçenlere plaket ve teşekkür belgeleri, Vali Muammer Erol tarafından verildi.

Konuşmaların ardından, İl Müftüsü Dr. İsmail Çiçek’in duası eşliğinde Vali Muammer Erol, diğer protokol üyeleri ve öğrencilerle birlikte 100. Yıl Kurtboğaz Mustafa Efiloğlu İlkokulu’nun açılış kurdelesi kesilerek, okulun açılışı yapıldı.

Vali Muammer Erol, beraberinde Hayırsever Mustafa Efiloğlu ve protokol üyeleri ile birlikte açılış kurdelesinin kesilmesi sonrası okul binasını gezerek, bilgiler aldı.

4 derslikli 100. Yıl Kurtboğaz Mustafa Efiloğlu İlkokulu’nda, 5 öğretmen, 8’i anasınıfı 51 ilkokulu olmak üzere toplam 59 öğrenci eğitim-öğretim görüyor.

Bu haber 341 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum