Reklam

Atilla Dilaver : Trabzonspor bu davayı kazanmak istemiyor

Trabzonspor Hukuk Kurulu Eski Üyesi Atilla Dilaver ; Trabzonspor şike davasını kazanmak istemiyor!..

Atilla Dilaver : Trabzonspor bu davayı kazanmak istemiyor

Trabzonspor Hukuk Kurulu Eski Üyesi Atilla Dilaver ; Trabzonspor şike davasını kazanmak istemiyor!..

Atilla Dilaver : Trabzonspor bu davayı kazanmak istemiyor
06 Haziran 2021 - 12:34

 
Bu karar hukuki bir kararsa, uluslararası hukukta bir anlamı varsa buyursunlar UEFA-CAS ve İsviçre Federal Mahkemesine gitsinler bakalım şike kararını kaldırabilecekler mi ? UEFA ve CAS’a tazminat davaları açmaları gerekiyor, buyursunlar yapsınlar hodri meydan. Çok net söylüyorum Trabzonspor, bu davayı kazanmak istemiyor. Trabzonspor hakkını almak istemedi. Mevcut yönetimimin samimiyetine inanmıyoruz. Bize herhangi bir yaklaşımda bulunmadılar. Bulunsalar dahi bizden onlara olumlu bir cevap olmaz. Çünkü şike konusunda samimi olduklarına inanmıyorum. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Bir tiyatro oynanıyor biz de bu tiyatroyu izliyoruz. Fenerbahçelilerin yaptığı yaman hırsız ev sahibini bastırır atasözüne benziyor. Aslında onlar da gerçeği biliyor. 
 
Sadri Şener, davadan beraat edene kadar çok samimi mücadele verdi. Hatta bu iş için pek çok kaynak yarattı. Beraat ettikten sonra Şener için şike davası bitti. 
 
Hacıosmanoğlu, dava ile uğraşmaya samimi bir şekilde başladı. Fakat gerçekleri bilmiyordu. Bu davayı kimin engellediğini, hukuksuzluğun arkasında kim olduğunu başta biz ona söyledik ama o bize inanmadı. Sonunda durumun farkına vardı ama iş içten geçmişti. Yine de bugün geldiğimiz aşamaların bir çoğunu İbrahim Hacıosmanoğlu yönetimi zamanında yapılan hamlelere borçluyuz.
 
Muharrem Usta, Karadenizli gibi davrandı ‘’her şeyi ben bilirim’’ şeklinde yaklaştı. Başta samimiydi sonra yine o da arkadaki gücün farkına varınca süreci oyalamakla yetindi. 
 
Ahmet Ağaoğlu ise bu işle hiç ilgilenmedi. Zaten Ahmet Ağaoğlu başkan olmadan önce de bu işle hiç ilgilenmiyordu. Ayrıca yönetimler ilgilenmedi evet ama taraftarlarda yönetimleri zorlayıcı bir tutum içerisinde olmadı. Taraftarların önemli bir kısmı da siyasi argümanlarla bu hukuksuzluğa boyun eğdi. Mevcut yönetimin şikeye yaklaşımı ‘’bu işi kapatın başımızı belaya sokmayalım’’ şeklinde. Taraftara ve bu işle uğraşanlara bu mesajı vermeye çalışıyorlar. Verdikleri mesaj da şu; ‘’Bu işi kapatın, bizi derde sokmayın, işimize gücümüze bakalım.’’
 
Çok net söylüyorum Trabzonspor, bu davayı kazanmak istemiyor. Bu davayı satan ne yazık ki Trabzonsporlular. PFDK’nın ‘’Fenerbahçe şike yapamaz, Trabzonspor’da şikenin mağduru olamaz’’ şeklinde aldığı kararda imzası olan kişi Trabzonspor Asbaşkanı olan Mehmet Yiğit Alp’in kardeşi Yusuf Reha Alp ! Trabzonspor hakkını almak istemedi. Bir hakim, sanığı hapse mahkum eder kolluk kuvveti de o mahkumu hapse götürür. Hakim kendisi götürmez. Hukuk kararını vermiş. Fenerbahçe şike yaptı, Trabzonspor ise temizdir. Hukuk daha ne yapacak? Trabzonspor’un yöneticileri, Trabzonspor’un önde gelenleri adaleti ve hukuku şahsi menfaatlerine kurban ettiler.
 
3 Temmuz süreci boyunca Galatasaray ve Bursaspor taraftarları Trabzonspor’a, Trabzonspor taraftarlarından daha çok destek verdi. Rahmetli İbrahim Yazıcı, Trabzonspor başkanlarının yapmadığını yaptı. TFF Fenerbahçe aleyhine pankart asılmasını yasakladığı zaman İbrahim Yazıcı taraftarlarına ‘’siz bu pankartı asın ben cezayı kendi cebimden ödeyeceğim’’ dedi. Trabzonspor’un yöneticileri ise o pankartları kendi stadyumuna dahi sokturmadılar !

Bu haber 613 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum