Reklam

MAGNEZYUM EKSİKLİĞİNİN BELİRTİLERİ!

Kalbin kan pompalaması gibi önemli işlevlerin yerine getirilebilmesi için kanda magnezyumun belirli bir seviyede olması gerekir. Bunu sağlamak için kemiklerden magnezyum çekilerek hayati işlevler devam eder ve zaman içinde vücutta magnezyum eksikliği ve buna bağlı çok çeşitli sorunlar ortaya çıkabilir.

MAGNEZYUM EKSİKLİĞİNİN BELİRTİLERİ!

Kalbin kan pompalaması gibi önemli işlevlerin yerine getirilebilmesi için kanda magnezyumun belirli bir seviyede olması gerekir. Bunu sağlamak için kemiklerden magnezyum çekilerek hayati işlevler devam eder ve zaman içinde vücutta magnezyum eksikliği ve buna bağlı çok çeşitli sorunlar ortaya çıkabilir.

MAGNEZYUM EKSİKLİĞİNİN BELİRTİLERİ!
29 Nisan 2021 - 11:05



Bu gönderindeki fotoğraftan da göreceğiniz üzere baş ağrısından migrene, kalpte ritim bozukluğundan kramplara kadar pek çok hastalığın altında magnezyum eksikliği yatıyor. (1) @drcarolyndean
Acaba bunun nedenini düşündünüz mü, neden pek çok kişide magnezyum eksik?
Yiyeceklerden yeterince alamıyor muyuz? Alamıyorsak neden alamıyoruz?
Maalesef yediklerimizden içtiklerimizden yeterince magnezyum alamıyoruz. Bunun nedenlerinden en önemlisi geleneksel tarım yöntemlerinin terk edilip, çiftçiye hem kolaylık getiren hem de sözde ürün maksimizasyonu sağlayan mekanize, yapay gübreli, bol ilaçlı tarım yapılmasıdır.
Aynı tarladan senede 1-2 tur ürün alınması yerine üst üste pek çok tur ürün alınmaya çalışılmakta, bunu sağlamak için de zehirli kimyasallara baş vurulmakta. İşte bunlar dünyada toprağı mahvetmiş, kirletmiş durumdadır.
Eskiden tarlalar iki üç senede bir kendini yenileyebilsin, bitkiye verdiği mineralleri toparlayabilsin diye dinlenmeye bırakılırdı. Buna tarlayı nadasa bırakmak denirdi. Nadasa bırakmanın ne demek olduğunu yeni kuşaklar bilmiyor bile.
Biz (Nurçin & Okan Çağlar) 8 yılı aşkın süredir her gün magnezyum kullanıyoruz. Treonat, sitrat, malat, glisinat, asetil taurat gibi formları kullandık. Maalesef şimdi öğreniyoruz ki kullandığımız ürünlerin elementel magnezyum miktarları çok çok düşükmüş.
Biz her gün yemekten 3 saat sonra Saat 21:00 gibi, 400 mg elementel sitrat (eşim bazen glisinat) kullanıyoruz. Fotoğrafı sola kaydırarak formlar konusundaki postu vb görebilirsiniz. #sysitrat #syglisinat #symalat
@nurcincaglar & Okan
Sağlıklı Yaşıyoruz®
@saglikliyasiyoruzcom
Kaynak: (1) Dean, Dr. Carolyn, The Magnesium Miracle, Ballantine Books, New York, 2014.
#symagnezyum #magnezyum




 Bir 1 kişi ve şunu diyen bir yazı 'SAĞLIKLI ASIYORUZ MAGNEZYUM MUCİZESİ (THE MAGNESIUM MIRACLE) REVISEDAN UPDATED THE MAGNESIUM MIRACLE Dr. Carolyn Dean Magnezyum eksikliğiyle bağlantılı pek çok hastalık olduğunu belirtiyor. Bunlardan bazıları: Kalp hastalığı ve yüksek tansiyon Alzheimer ve Parkinson hastalıkları Artrit Bağırsak hastalıkları Depresyon ve kaygı (anksiyete) Diyabet Yorgunluk Migren ve diğer baş ağrıları Osteoporoz Kas krampları ve spazmları, bel, sırt ağrısı Magnezyum vücutta en yoğun olarak kalp ve be- yinde bulunuyor. O nedenle eksikliğinde en çok bu hayati organlar etkileniyor. Ozetçeviri: Özet Nurçin Çağlar Sağlıklı Yaşıyoruz Discover missingli c stroke andb -Improve memory Carolyn Dean, M.D. N.D.' görseli olabilir
Bir 1 kişi ve şunu diyen bir yazı 'SAĞLIKLI SIYORUZ 12 Mg 24.305 MAGNEZYUM EKSİKLİĞİNİN BELİRTİLERİ Dr. Carolyn Dean Baş ağrısı baş dönmesi konsantrasyon bozukluğu, sinirlilik, ürkeklik, migren Boyun ağrısı, yüz, boyun, omuzlar ve tüm omurgada kramplar Kalpte ritm bozukluğu Sindirim sistemi krampları, bulantı, kusma, ishal İdra yolları krampları, rahim krampları Ellerde karıncalanma ve uyuşma Kalça ve baldır krampları 4 Ayak tabanları ve parmaklarında kramp ve karıncalanmalar "Beslenme yanlışsa ilacın yararı yok, beslenme doğruysa ilaca gerek yok!" SY' görseli olabilir

Bu haber 857 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum