Reklam

MUAZZAM BİR AZİM VE KARARLILIK HİKAYESİ : GÜNEŞ ÖNÜRME

1949 doğumlu Güneş ÖNÜRME’ nin başarı öyküsü, 2013 yılında Mesudiye Halk Eğitim Merkezine başvurması ile başlar.

MUAZZAM BİR AZİM VE KARARLILIK HİKAYESİ : GÜNEŞ ÖNÜRME

1949 doğumlu Güneş ÖNÜRME’ nin başarı öyküsü, 2013 yılında Mesudiye Halk Eğitim Merkezine başvurması ile başlar.

MUAZZAM BİR AZİM VE KARARLILIK HİKAYESİ : GÜNEŞ ÖNÜRME
13 Ocak 2022 - 11:00


Ufuk Yılmaz (Mesudiye) 

Okuma- yazma belgesini almasının ardından 2014 yılında Açık öğretim ortaokuluna başvurusunu yapar. İki sene içerisinde açık öğretim ortaokulunun tüm derslerini başarı ile vererek 2016 yılında ortaokuldan mezun olur. Aynı yıl açık öğretim lisesine başvurur ve derslerine azimle çalışarak geçtiğimiz günlerde son sınavına girer ve  liseyi de bitirir. Güneş hanım duygularını şu şekilde ifade etmektedir.
‘Yakın zamanda eşimi kaybetmiş olmanın verdiği derin üzüntüyü yaşıyordum ve kendimi kitaplara, okumaya vermek istedim. Okuma yazmayı biliyordum ancak çocukluk yıllarımda bulunduğumuz yerleşim yerinde diploma alacağım bir eğitim kurumu yoktu. Mesudiye Halk Eğitim Merkezi’nin okuma- yazma kursları ve açık öğretim faaliyetleri yürüttüğünü öğrendim. Müdürlerimiz beni çok destekledi ve cesaretlendirdi ve 2013 yılında ilk kaydımı yaptırdım. Okuma- yazma belgesi aldım ve ortaokula geçtim. Ortaokul bittikten sonra acaba liseyi yapabilir miyim düşüncesi yaşarken lise kaydımı yaptırdım ve onu da başarıyla bitirdim. Kısmet olursa bundan sonraki hedefim üniversite. 
Herkes okusun diye, tüm kadınları temsilen buradayım. Herkese tavsiye ediyorum, okumak çok güzel. Sözlerimi sonlandırırken okuma sürecime desteği olan başta çocuklarım olmak üzere , HEM müdürüm Özgün KOÇAK’a, İlçe Milli Eğitim müdürümüz Güngör DAŞKIN’a ve bizlere bu imkanı sunan Milli Eğitim Bakanlığına çok teşekkür ediyorum.’
Mesudiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Güngör DAŞKIN Güneş Hanımın azim ve başarı serüveni hakkında şunları ifade etti:  “İlçemiz sakinlerinden Güneş hanım hepimize çok güzel bir örnek oldu. Özellikle eğitim sürecini incelediğimizde hem öğrencilerimize, hem vatandaşlarımıza iyi bir örnek olduğunu görmekteyiz. Kendisinin azmini Halk Eğitim Müdürlüğümüze Açıköğretim ilkokulunu tamamlamak için başvuru yapıp, tüm süreçleri başarı ile tamamlayarak  liseyi bitirmesinden görebiliriz. Kendisini de bu süreç içerisinde yakından tanıma fırsatı bulduk. Sadece öğrencilerimize değil hepimize örnek oldu. Bu vesileyle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN ‘ın başlattığı okuma-yazma seferberliği kapsamında yapılan faaliyetlerde ,aynı zamanda Emine Erdoğan Hanımefendinin “Nerde Kalmıştık Projesi” kapsamında öğrenimini tamamlayamamış tüm bayanlarımızın Açıköğretim kurslarımızla eğitim faaliyetlerimize davet ediyoruz.Güneş teyzemizi de tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

Bu haber 1495 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum