Reklam

Mustafa Kemal Aydemir Yazdı: Whatsapp Hakkında Düşüncelerim...

Mustafa Kemal Aydemir Yazdı: Whatsapp Hakkında Düşüncelerim:

Mustafa Kemal Aydemir Yazdı: Whatsapp Hakkında Düşüncelerim...

Mustafa Kemal Aydemir Yazdı: Whatsapp Hakkında Düşüncelerim:

Mustafa Kemal Aydemir Yazdı: Whatsapp Hakkında Düşüncelerim...
10 Ocak 2021 - 18:59

 
1) Yeni sözleşme eskisinden daha ağır ve net değil. Reklam amaçlı zaten tüm veriler kullanılıyordu ama paylaşımı, ve kapsamı çok daha geniş, belirsiz ve bir dayatma söz konusu. 
 
2) Gelişmemiş ve gelişmekte olan, adalet sistemi bozuk ülkelerin insanlarını kendi rızalarıyla köleliğe eviriyorlar. Dünyada kaynaklar azaldıkça veya kendilerini tehlikede hissederlerse en büyük silahları bu veriler olabilir. Bunları 3. kişilere satabilirler, bizzat kendileri kullanabilirler, şantaj malzemesi yapabilirler.
 
4) Yeni sözleşmeyi kabul etmek önceki verilerinizi kapsamayacak okuduklarıma göre. Ben kendi adıma iş dolayısıyla Whatsapp'ın yeni sözleşmesini kabul edip sadece iş ve özel olmayan mecburi yazışmalar için kullanmayı düşünüyorum. Fakat bu konuda da hala güvensizim. Biraz daha bekleyip uzmanları takip edeceğim.
 
5) Resmi belge aktarımı ve özel yazışmalarım için en güven veren programları kullanmaya çalışacağım ve önereceğim. Yeni kullanacağım programa karar veremedim. Herkes Telegram'a akın ettiği için Telegram'ı da bulundurmak durumunda kalacağız sanıyorum. 
 
6) Dünyayı büyük bir ekonomik buhranın, hastalıkların, su kıtlıklarının vb. beklediğini okuyup, parasal sistemin değişebileceği bir çağa girdiğimizin sinyallerini alıyoruz. Değişim süreci hep sancılı olmuştur. Veri ise büyük bir tehdit ve savaş malzemesi olarak karşımıza çıkacak
Artık çok daha dikkatli olmalıyız.
 
7)Güvenilir Türk şirketlerinin iletişim yazılımları konusunda kaydedeğer bir girişimleri olmaması üzücü. Bu konuda şirketlerimizin girişimci ve azimli, biz kullanıcıların bilgiye açık ve dikkatli olmamız gerekiyor. Umarım kendimizi bi nebze de olsa koruyabiliriz.
 
8) Son söz: 
"Bir ürün bedava ise ürün tüketicinin kendisidir."
 
#mka

Bu haber 992 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum