Reklam

SULUOVA’DA ÜRETİLEN MERSİN BALIĞI YUMURTASININ KİLOSU 240 BİN TL

SULUOVA’DA ÜRETİLEN MERSİN BALIĞI YUMURTASININ KİLOSU 240 BİN TL.

SULUOVA’DA ÜRETİLEN MERSİN BALIĞI YUMURTASININ KİLOSU 240 BİN TL

SULUOVA’DA ÜRETİLEN MERSİN BALIĞI YUMURTASININ KİLOSU 240 BİN TL.

SULUOVA’DA ÜRETİLEN MERSİN BALIĞI YUMURTASININ KİLOSU 240 BİN TL
06 Haziran 2024 - 21:23


-Suluova Yedikır Su Ürünleri Üretim İstasyonunda üretilen ve yumurtasının kilosu 240 bin TL olan Mersin Balığı yavruları, Bolu ilinde de üremeye başladı.

Dünyanın en pahalı havyarı olan siyah havyarın elde edildiği Mersin balıklarının Türkiye’deki popülasyonunu arttırmak için Amasya’nın Suluova İlçesinde bulunan Yedikır Su Ürünleri Üretim ve Araştırma İstasyonu 'nda yetiştirilerek Bolu’ya gönderilen mersin balıkları, 55 bin yavru üretmeyi başardı.
,

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yürüttüğü " Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi" kapsamında Amasya’nın Suluova İlçesinde Yedikır Su Ürünleri Üretim Tesisi’nde yetiştirilen ve önceki yıllarda damızlık olarak Bolu’ya gönderilen mersin balıklarında 55 bin yavru üretildi.,

Nesli kritik tehlike altında olan ve son yıllarda Suluova Yedikır Su Ürünleri Üretim ve Araştırma İstasyonu gibi noktalarda üretilen ve Türkiye’nin dört bir tarafındaki sulara bırakılan mersin balıkları büyümeye ve popülasyonunu arttırmaya devem ediyor. Geçtiğimiz yıllarda Amasya’dan Bolu’ya gönderilen mersin balıklar da 55 bin yavru üretmeyi başardı.

Konu ile ilgili Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada; “Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün başarılı çalışması ve Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğünün destekleri ile Gölköy Su Ürünleri Üretim İstasyonu'nda, Mersin Balığına ev sahipliği yapan ender merkezlerden biri olan ilimizde nesli tehlike altındaki mersin balığının yetiştirilmesi kapsamındaki ilk denemede 55 bin yavru üretimi gerçekleştirildi.

Dünyada formunu koruyarak gelmiş en yaşlı tatlı su balığı türü olan ve doğal yaşam alanları Karadeniz, Hazar ve Azak denizleri olan Mersin balığı 250 milyon yıl öncesine dayanan geçmişi, havyarının değeri ile ülkemiz için de önemli bir katma değer sağlayacaktır. Tesisde büyütülecek yavruların markalanarak Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğümüzün belirleyeceği program dahilinde Karadeniz ve Karadeniz ile bağlantısı bulunan nehirlere salınması planlanmaktadır.” ifadelerine yer verildi. Amasyaobjektif

Bu haber 255 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum