Reklam

TİROİDİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER

Dün “Hangi Gıdalar Tiroid İçin Zararlıdır” yazısını paylaşınca tiroid sorunu yaşayan birçok kişinin yorumuna tanık olduk. Bu yorumları gruplandıracak olursak;

TİROİDİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER

Dün “Hangi Gıdalar Tiroid İçin Zararlıdır” yazısını paylaşınca tiroid sorunu yaşayan birçok kişinin yorumuna tanık olduk. Bu yorumları gruplandıracak olursak;

TİROİDİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER
11 Eylül 2021 - 10:27

Sağlıklı Yaşıyoruz 

Yorumların bir kısmı hala mucize peşinde. Her zaman söylüyoruz mucize gıda, ilaç, takviye yoktur. Tek mucize vardır o da kendi kendini onarabilen insan vücudu. Vücudun kendini onarabilmesi için ona iyi bakmak ve doğru yakıt vermek gerekir. Tabii ki mikrobesinler de çok çok önemli ancak beslenmeyi düzeltmeden yaşam tarzını değiştirmeden alınan takviyeler hiçbir işe yaramıyor. Önce beslenmenin düzeltilmesi gerekiyor.
Bir kısmı sanıyor ki tek suçlu diş macunu. Dünkü yazıda diş macunu en uç detaylardan biriydi. Siz araca yanlış yakıt koyarken dünyanın en katkısız diş macununu evde kendiniz bile yapsanız hiçbir işe yaramaz. Yukarıda dediğimiz gibi önce beslenmenin düzeltilmesi gerekiyor.

Az da olsa bazıları SY’yi iyi takip etmiş, @a.okancaglar hesabında paylaştığım “tiroidimi aldırmaktan nasıl kurtuldum” hikayesinden etkilenmiş ve beslenmesini düzelterek ve mikrobesin dengesini kurarak doktorları kontrolünde ilaçlarından kurtulduğunu yazmış. Bu yorumlardan ne kadar mutlu olduk anlatamam.
Dr. Sara Gottfried tiroidi etkileyen faktörleri tek bir fotoğrafla çok güzel açıklamış. @nurcincaglar sizler için çevirdi, ben de görselini hazırladım.

Özellikle RT3 (reverse T3 - ters T3) konusunu şöyle açıklamış:
“Ters T3 T4’ün aktif olmayan bir metabolitidir ve enerji tasarruf etmek için metabolizmayı yavaşlatır. Sağlıklıysanız T4 büyük oranda T3’e dönüşür, ancak küçük bir kısmı ters T3’e (RT3) dönüşür. Vücut stres altındaysa veya çok düşük kalorili besleniliyorsa T4’ün ters T3’e (RT3) dönüşme oranı artar.”
Dr. Sara Gottfried hormonların vücudu nasıl etkilediği konusunu özellikle kadınlarda ele alan kitapları olan bir doktor. Türkçe’ye çevrilen ve @celsuskitabevi tarafından yayımlanan Hormon Tedavisi kitabını özellikle kadınların okuması gerek. Çok yakında Women, Food and Hormones (Kadınlar, Gıda ve Hormonlar) adlı kitabı çıkacak.

Kaynak: https://www.instagram.com/p/CTmnyIViwDB/...
#sytiroid #sydvitamini #syselenyum #syiyot #sydemir #syçinko #sybvitaminleri
Bir yazı görseli olabilir
 

Bu haber 771 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum