Reklam

Tüm Türkiye ayağa kalktı: Elmalı davası nedir?

Antalya'da iki çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan annenin ve çocukların üvey babasının adli kontrolle serbest bırakılmasına tepki yağıyor.

Tüm Türkiye ayağa kalktı: Elmalı davası nedir?

Antalya'da iki çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan annenin ve çocukların üvey babasının adli kontrolle serbest bırakılmasına tepki yağıyor.

Tüm Türkiye ayağa kalktı: Elmalı davası nedir?
29 Haziran 2021 - 16:57

 

#ElmalıDavası etiketiyle yapılan paylaşımlar Twitter gündeminde ilk sırada yer alıyor. Peki Elmalı davası nedir? İşte Elmalı davası detayı ve Bakanlık'tan yapılan açıklama.

Tüm Türkiye ayağa kalktı: Elmalı davası nedir? - Sayfa 1

Geçen yıl haziran ayında, Balıkesir'de savcılığa giden babaanne G.S., o dönem 6 ve 9 yaşında olan iki torununun cinsel istismara uğradığı iddiasıyla, eski gelini Merve A., kocası Rahmi A. ile gelininin erkek arkadaşlarından şikayetçi oldu. Savcılık, babaannelerinin yanında olan, istismara uğradığı öne sürülen ana sınıfı öğrencisi G.E.G. ile ağabeyi İ.E.G.'nin, Çocuk İzlem Merkezi'nde ifadesine başvurdu.

 Tüm Türkiye ayağa kalktı: Elmalı davası nedir? - Sayfa 2

İfadesinde anne ve babasının ayrıldığını söyleyen G.E.G., annesi Merve A.'nın Rahmi A. ile evlendiğini, ancak F., A., M. ve M. adlı erkeklerle de ilişkisi olduğunu söyleyerek, geçen yıl üvey babası Rahmi A. ile isimleri F., A. ve M. olan kişilerin kendisine istismarda bulunduğunu anlattı. G.E.G.'nin, başından geçen olaylarla ilgili annesi Merve A., üvey babası Rahmi A. ve dayısı S.'den şikayetçi olduğunu ve ağabeyiyle kendisine çok acı çektirdiklerini anlattığı öğrenildi. G.E.G., anneanne F.G. ile dayısı S. C.G.'nin de kendisini çok dövdüğünü sözlerine ekledi.

 Tüm Türkiye ayağa kalktı: Elmalı davası nedir? - Sayfa 3

Savcıya ifade veren ağabey İ.E.G. ise anneannesinin Finike'deki evinde kaldığı 7-8 aylık süreçte oklava ve şarj kablolarıyla dövüldüğünü söyledi. İ.E.G., üvey baba Rahmi A., M. ve dayısı S.'nin kendisinin özel bölgelerine dokunduğunu söyledi

 
 Tüm Türkiye ayağa kalktı: Elmalı davası nedir? - Sayfa 4

İSTİSMARI RESİMLE ANLATTILAR 
Küçük kız ve ağabeyi, başlarına gelenleri, deftere yaptıkları çizimlerle de anlatmaya çalıştı. Bu resimler de soruşturma dosyasına girdi.Merve A., ifadesinde, "Çocuklarımın dolduruşa gelerek yalan beyanda bulunduklarını düşünüyorum. Suçlamaları kesinlikle kabul etmiyorum. Tahliyemi ve beraatımı istiyorum" dedi. Rahmi A. da "Çocuklara biz bir şey yapmadık. Suçlamaları kesinlikle kabul etmiyorum. Bu aşamada tahliyemi ve beraatımı istiyorum" diye konuştu.

 
 Tüm Türkiye ayağa kalktı: Elmalı davası nedir? - Sayfa 5

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan Elmalı davası açıklaması 

Antalya Elmalı'da gerçekleşen iki kardeşin istismar edilmesi olayı ile ilgili olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı şu açıklamada bulundu:

06.05.2020 tarihinde iki kardeşin istismara uğradığı şüphesi oluşması üzerine konu kolluk güçlerine intikal ettirilmiştir. İlk görüşmenin Çocuk İzlem Merkezimizde yapılmasının ardından çocuklarımıza psikososyal destek verilmeye başlanmıştır.Yargılama sürecinin başlaması ile birlikte Bakanlığımız davaya müdahil olmuştur. 16.10.2020 tarihinde gerçekleştirilen ilk duruşmada anne ve üvey baba tutuklanmıştır.

05.01.2021 tarihinde gerçekleştirilen üçüncü duruşmada sanıkların tahliyesine karar verilmiş, Bakanlığımız avukatları karara itiraz etmiştir.

05.03.2021 tarihinde gerçekleştirilen duruşmada Bakanlığımız avukatları sanıkların tutuklanması talebinde bulunmuştur.

21.05.2021 tarihindeki duruşmada ise Bakanlığımız avukatları sanıkların tutuklanması talebini yinelemiştir.

 Tüm Türkiye ayağa kalktı: Elmalı davası nedir? - Sayfa 6

Küçük kız cinsel tacizin resmini çizdi
G.E.G.'nin, başından geçen olaylarla ilgili annesi Merve A., üvey babası Rahmi A. ve dayısı S.'den şikayetçi olduğunu ve ağabeyiyle kendisine çok acı çektirdiklerini anlattığı öğrenildi. G.E.G., anneanne F.G. ile dayısı S. C.G.'nin de kendisini çok dövdüğünü sözlerine ekledi. Savcıya ifade veren ağabey İ.E.G. ise anneannesinin Finike'deki evinde kaldığı 7-8 aylık süreçte oklava ve şarj kablolarıyla dövüldüğünü söyledi. İ.E.G., üvey baba Rahmi A., M. ve dayısı S.'nin kendisinin özel bölgelerine dokunduklarını söyledi.

 Tüm Türkiye ayağa kalktı: Elmalı davası nedir? - Sayfa 7

Annenin savunması : "Çocuklarım dolduruşa geldi"
Merve A. ise, ifadesinde, "Çocuklarımın dolduruşa gelerek yalan beyanda bulunduklarını düşünüyorum. Suçlamaları kesinlikle kabul etmiyorum. Tahliyemi ve beraatımı istiyorum" dedi.

Rahmi A. da "Çocuklara biz bir şey yapmadık. Suçlamaları kesinlikle kabul etmiyorum. Bu aşamada tahliyemi ve beraatımı istiyorum" diye konuştu.

İfadelerinin ardından mahkeme heyeti sanıklar Merve A. ve Rahmi A.'nın yurt dışına çıkış yasağı şartıyla adli kontrolle serbest bırakılmasına hükmederek, duruşmayı erteledi.

 
 Tüm Türkiye ayağa kalktı: Elmalı davası nedir? - Sayfa 8

Küçük kız ve ağabeyi, başlarına gelenleri, deftere yaptıkları çizimlerle de anlatmaya çalıştı. Bu resimler de soruşturma dosyasına girdi.

 
 Tüm Türkiye ayağa kalktı: Elmalı davası nedir? - Sayfa 9

İki çocuğun cinsel istismarına yönelik Türkiye'nin büyük tepki gösterdiği olayla ilgili istismarcı anne ve babanın fotoğrafları ortaya çıktı.

 
 Tüm Türkiye ayağa kalktı: Elmalı davası nedir? - Sayfa 10

İSTİSMARCI ANNE VE ÜVEY BABA

Bugün milyonlarca kişi, o anne ve babaya lanet yağdırdı.

7 ve 10 yaşındaki iki kardeşin istismarı resmetmelerine rağmen mahkemenin verdiği tahliye kararı, hemen hemen herkesi adeta çileden çıkardı.

Ve olayın faillerinin fotoğrafları ortaya çıktı...

 
 Tüm Türkiye ayağa kalktı: Elmalı davası nedir? - Sayfa 11

AİLE BAKANLIĞI VE AK PARTİ HAREKETE GEÇTİ

Öte yandan çocukları para karşılığı istismara zorlayan ve üzerlerinden para kazanan kadın ve kocası için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı harekete geçti.

Bakanlık avukatları davaya dahil olurken, AK Parti'den de konuyla ilgili bir açıklama geldi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Adaletin tecelli edeceğine inanıyoruz. Hukuki süreçleri takip ediyoruz." değerlendirmesini yaptı.


 

Elmalı davasında tahliye kararı sosyal medyayı ayağa kalktı! İşte o tepki mesajları...

Antalya Elmalı'da iki kardeşin istismar edilmesiyle ilgili görülen davada sanıkların serbest kalması sosyal medyada büyük tepki çekti. Siyaset, sanat ve spor dünyası başta olmak üzere tüm ülke tepkisini dile getirdi.

Elmalı davasında tahliye kararı sosyal medyayı ayağa kalktı! İşte o tepki mesajları... - Sayfa 1

Antalya Elmalı'da iki kardeşin istismarına ilişkin davada sanıkların serbest bırakılması Türkiye'yi ayağa kaldırdı. Sanat, siyaset, spor dünyası ve vatandaşlar sosyal medyada #ElmalıDavası etiketiyle paylaşım yaparak duruma tepki gösterdi. İşte o paylaşımlar...

 
 Elmalı davasında tahliye kararı sosyal medyayı ayağa kalktı! İşte o tepki mesajları... - Sayfa 2

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatları, Antalya Elmalı'da iki kardeşin istismarına ilişkin davada sanıkların tahliye edilmesine itirazda bulundu. Açıklamada, faillerin mümkün olan en ağır cezayı alması için hukuki süreçte yakın takibin sürdürüleceği belirtildi.

 
 Elmalı davasında tahliye kararı sosyal medyayı ayağa kalktı! İşte o tepki mesajları... - Sayfa 3
 
 
 Elmalı davasında tahliye kararı sosyal medyayı ayağa kalktı! İşte o tepki mesajları... - Sayfa 4
32
    
 Elmalı davasında tahliye kararı sosyal medyayı ayağa kalktı! İşte o tepki mesajları... - Sayfa 5
32
 Elmalı davasında tahliye kararı sosyal medyayı ayağa kalktı! İşte o tepki mesajları... - Sayfa 6
32
  
Elmalı davasında tahliye kararı sosyal medyayı ayağa kalktı! İşte o tepki mesajları... - Sayfa 7

 
 Elmalı davasında tahliye kararı sosyal medyayı ayağa kalktı! İşte o tepki mesajları... - Sayfa 8 

KAYNAK

Bu haber 2166 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum