Reklam

Ahmet Turan Öztürk: Bir mesajı paylaşmak istiyorum

"Hocam, size bir konudan bahsetmek istiyorum :

Ahmet Turan Öztürk: Bir mesajı paylaşmak istiyorum

"Hocam, size bir konudan bahsetmek istiyorum :

Ahmet Turan Öztürk: Bir mesajı paylaşmak istiyorum
18 Haziran 2020 - 20:12


Ben, namazında niyazında olan bir insanım. Bulunduğum şehirde beyaz eşya servis elamanıyım. Hizmet için gittiğim bir evde hanımfendi ile tanıştım. Ondan çok hoşlanmış ve onu çok sevmiştim. Sonra öğrendim ki o eşinden boşanmış, 38 yaşında iki çocuk annesi bir kadın. Ben ise o tarihte, 27 yaşındaydım. 
Bir yıl  bi tanışıklıktan sonra evlilik kararı aldık; benim ailemin karşı çıkmasına rağmen. 

Aramızda hoca nikâhı yaptık sıra resmî nikâha geldi. Eşim kesinlikle resmî nikâh istemem diye diretti. Birçok uğraş ve sorularıma rağmen resmî nikah yaptırmadı. Anladım ki eski eşinden aldığı nafakayı sonlandırmak istemiyor. Bir gün telefon konuşmasını dinledim; karşı tarafa diyor ki "Bu benim hayat güvencem, hayatın ne getireceği belli olmaz. Resmi nikah yaptırıp da nafakamdan olamam. O benim annemin ak sütü gibi  helaldir !"

Hocam, bu mesele benim vicdanımı sızlatıyor .Biz tam 10 yıllık  evli insanlarız, benim eşim nasıl olur da başka bir erkeğin verdiği paraya muhtaç olabilir, nasıl olur da o paranın bir kısmı evimde yenebilir. Bu durum, benim inandığım dinde helâl mi? Ben evime haram girmesin diye titizlik gösterirken,  bu para haram değil de nedir? 

Hocam,  bu konuda sizden danışmanlık hizmeti almak istiyorum;lütfen bize zaman ayırabilir misiniz?"

Bu haber 1723 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum