Reklam

Çaykur'a üreticilerden kota protestosu: Özel sektör fırsata çevirdi...

Kota konularak özel sektörün eline teslim edilen çay üreticisi "ÇAYKUR HALKINDIR SATILAMAZ"

Çaykur'a üreticilerden kota protestosu: Özel sektör fırsata çevirdi...

Kota konularak özel sektörün eline teslim edilen çay üreticisi "ÇAYKUR HALKINDIR SATILAMAZ"

Çaykur'a üreticilerden kota protestosu: Özel sektör fırsata çevirdi...
26 Mayıs 2021 - 00:44

 
Çaykur önünde üreticilerden kota protestosu: Özel sektör fırsata çevirdi...
 
Artvin Kemalpaşa’da çay üreticileri çay fabrikası önünde toplanarak Çaykur’un kota ve kontenjan uygulamasını protesto etti, "Çaykur halkındır, özelleştirilemez” diyerek hükümete de tepki gösterdi.
 
Artvin Kemalpaşa’da çay üreticileri Çaykur’un kota ve kontenjan uygulamasını protesto etti. Kemalpaşa Çay Fabrikası önünde toplanan onlarca çay üreticisi “Çayda kota ve kontenjana son verilsin” dedi. Üreticiler, “Çaykur halkındır, özelleştirilemez” sloganlarıyla da hükümete tepki gösterdi.
 
SATAMADIKLARI ÇAYI FABRİKA ÖNÜNE DÖKTÜLER
Üreticiler satamadıkları çayları da yanlarında getirerek Kemalpaşa Çay Fabrikası önüne döktüler. Fabrika önünde tepkilerini dile getiren üreticiler, Çaykur’un uygulamasını özel sektörün fırsata dönüştürerek düşük fiyattan çay aldığını söyleyen üreticiler, "Kemalpaşa ve Hopa halkı bu ülkenin üvey evlatları mıdır? Çay kampanyası başlıyor 4. gün kontenjan uygulanıyor. Çaykur ise üreticilere acele etmeyin çayınızı alacağız diyor. Nasıl acele etmeyelim toplama zamanı gelen çayı dalında nasıl bekletelim. Çayı toplamadığımız zaman çay kartlaştığı zaman bu çayı kime satacağız? Çay üreticisi aç, çay üreticisi perişan. Çayımızı devlete satamadığımız zaman özel sektör firmaları çayımızı devletin verdiği 4 TL'nin altında 2 lira 80 kuruşa satın alıyor. Çaykurun kota ve kontenjan uygulaması bizi özel sektörün kapısına mahkum ediyor. Özel sektör devletin verdiği fiyatın altında çay satın almasın. Bizi bu gidişle koronadan değil, Çaykurun kota ve kontenjanından öleceğiz" diyerek tepki gösterdi.
 
Daha sonra üreticiler heyet oluşturarak fabrika müdürü ile görüşmek istediklerini söyledi. Heyetin gerçekleştirdiği görüşmenin ardından üreticiler müdürü kapının önüne çağırdı. Üreticilerin yanına gelen fabrika müdürü belirlenen kotanın üzerinde çay aldıklarını ileri sürdü. Üreticiler fabrika müdürünün açıklamalarına tepki gösterdi.
 
Ardından Gürcistan sınırına bağlanan yolu trafiğe kapatarak oturma eylemi yapan üreticiler, tulum çalıp horon oynadı. Üreticiler kota uygulaması kaldırılmazsa çeşitli biçimlerde eylemlerine devam edeceklerini ifade ederek eylemlerini sonlandırdı.
 
Haber : Evrensel

Bu haber 649 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum