Reklam

#COVID19Tehlikesi!

Sokakta elini kolunu sallaya sallaya virüs salgını yokmuşçasına gezenler var. Özellikle onlar okusun bu yazıyı!

#COVID19Tehlikesi!

Sokakta elini kolunu sallaya sallaya virüs salgını yokmuşçasına gezenler var. Özellikle onlar okusun bu yazıyı!

#COVID19Tehlikesi!
20 Haziran 2020 - 12:11


Herkes Entübe olma ile ilgili konuşuyor. Ancak bunun ne olduğu hakkında hiçbir fikri olmayan çok insan var.

İnsanlar sanki entübe etmeyi ağzınıza oksijen maskesi takma şeklinde düşünüyor. Oysa bu o kadar basit bir işlem değil. 

Havalandırmada entübasyon, COVID-19 için son noktalardan biridir ve genel anestezi altında yapılan bir işlem olup, nefes alma borusuna ağızda gömülü bir tüp ile hareketsiz, genellikle baş aşağı (ventral dekübitus) bir tüp ile 2-3 hafta kalmayı içerir ve bağlı olduğu makinenin ritmik hareketleri ile solunum yaparsınız.

Doğal olarak konuşamaz, yemek yiyemez veya hiçbir şey yapamazsınız.Hissettiğiniz rahatsızlık ve ağrıda cabası! Hastanın yapay bir koma sırasında nefes alması için makineye ihtiyacı olduğu sürece tüpün toleransını sağlamak için sakinleştirici ve ağrı kesicilerin uygulanmasına ihtiyaç duyulur. Yoksa o koskoca boruyu gırtlağınızda tutmak mümkün olmayacaktır. 

Genç bir hastada bu "yumuşak tedavinin" 20. gününde kas kütlesi kaybı % 40'tır. Ve bu kas ile güç kayıplarının rehabilitasyonu 6 ila 12 ay arasında olacaktır. Ağız  travması ve hatta ses tellerinde oluşabilecek ağrıdan bahsetmeye zaten gerek yok. Sonuçta kocaman bir boru oradan çıkacak.

Hastaneye yatış süresi çok uzun değil ise o borunun çıkarılması için boğazdan tüpün çıkarılması gerekir.

Bu yüzden yaşlı veya zaten zayıf bünyeli insanlar buna dayanamazlar. Yani, ebeveynlerini, kardeşlerini, arkadaşlarını veya yakınlarını korumak için gerekmedikçe evden çıkmayın. Sokağa çıkmak zorundaysanız, maske ve sosyal mesafe kurallarına lütfen uyun! Bu işin şakası yok! #TEHLİKE #GEÇMEDİ!!!!

Bu haber 563 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum